Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri program za načrtovanje vezja

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 75

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2021 14:17:50    Naslov sporočila: Kateri program za načrtovanje vezja Odgovori s citatom

Pozdrav!
Zanima me kateri program uporabljate za načrtovanje vezij (sheme) in PCB ploščic?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2108
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2021 15:35:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabljam P-CAD 2000, imam licenčno verzijo, pred tem sem uporabljal Tango za DOS. Za 2D je ta star program čisto v redu, narejene imam lastne knjižnice, ampak obstaja nekaj manjših težavic z združljivostjo vektorskega zapisa in izvozom grafike, zato razmišljam o menjavi. Zagotovo se bom odločil za neko free verzijo, odprtokodno ali vsaj eno poceni verzijo, ker hudo profesionalnega programa pač ne rabim. V mislih imam KiCad
https://kicad.org/
Dela tudi na linux platformi, dobra novica za tiste, ki nismo več naklonjeni m$ windows

_________________
Zasebna sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SlyCrespo



Pridružen/-a: Pet Apr 2019 11:50
Prispevkov: 75

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 02, 2021 11:42:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem zdaj probal veliko teh programov in se mi zdi najboljši NI Multisim. Imam polno (piratsko) verzijo 14.1. Me pa nekaj zanima. Kaj je treba narediti, da dodam manjkajoče elemente v knjižnico. Na shemi rabim recimo tranzistor BD712, ki ga ni v knjižnici...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vizer



Pridružen/-a: Čet Feb 2008 18:04
Prispevkov: 19

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2021 19:57:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poglej še Eagle.
https://www.autodesk.com/products/eagle/overview
Free verzija omogoča 2 lista sheme, 2 layerja in max. 80cm2 ploščico.
Manjkajoče knjižnice je enostavno narediti po lastnih željah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group