Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Slike na PC
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna fotografija, bitne slike - obdelava, grafika, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 20:39:45    Naslov sporočila: Slike na PC Odgovori s citatom

Imam problem, ki ga že nekaj časa spremljam in ga ne znam rešiti.
Slike z foto aparata ali z telefona naložim na PC, ko jih hočem pogledati so precej bolj zatemnjene kot na aparatu.Zakaj?Ko jih posvetlim in če jih potem nastavitve shranim,in potem takšne pošljem naprej so za prejemnika preveč osvetljene. Prosim za pomoč, kje se skriva napaka? Če pa slike pogledam na prenosnem PC so pa normalne.
Hvala za pomoč
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 20:52:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem so nastavitve grafične kartice/monitorja ali slab monitor.

Na tvojem PC imaš zaradi enega ali kombnacije naštetih vzrokov pretemno sliko. Ko sliko iz GSM, ali fotoaparata dodatno osvetliš, postane slika OK, pri drugih pa jasno presvetla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 21:03:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bil sem na servisu in so mi dejali da monitor nima nič s tem,grafična tudi ne, je pa nekaj narobe v sistemu, samo kaj bi to bilo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 21:29:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odpri svetlobo v kontrolnem panelu od grafične kartice. Če uporabljaš Windows sistem, si snemi in namesti programček Nokia Monitor Test. Z njim boš lažje nastavil parametre.

Ali pa si DL Ubuntu Desktop CD in si ga zapeči na CD ali pa si naroči brezplačen CD na dom.

Ko imaš eno ali drugo s tem CDjem zaženi PC in poglej ali bo slika pretemna tudi v tem sistemu.

Če bo tudi tu slika pretemna, so zbrkljane nastavitve monitorja ali pa je ta iztrošen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 22:11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tega programa nikakor ne dobim z neta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2008 22:27:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Amater40 je napisal/a:
Tega programa nikakor ne dobim z neta.


Katerega? Nokia Monitor Test?

Klikni Download, potem izberi Softpedia Mirror (RO) [ZIP] ali External Mirror 1 [ZIP], potegni zadevo dol (oba linka preverjeno delata), odpakiraj zip in poženi exe. To je vse.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2008 19:52:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z monitorjem ni nič narobe napaka naj bi bila nekje drugje,samo kje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2008 20:46:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je v drugih aplikacijah slika normalno svetla? Nokia Monitor Test izgleda, kar se osvetljenosti tiče, enako na desktop mašini in prenosniku?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2098
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2008 22:01:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri domnevno pretemni sliki preveri hystogram, če je v redu, kje se nahajajo krivulje, lahko pa kakšno sliko postaš sem in jo preverimo, potem pa boš videl.
Kaj je vzrok za pretemno slike je več vzrokov, seveda bo nokia test monitor za začetek najboljša izbira

_________________
Zasebna sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 15:01:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem je rahlo čuden, dodatno je problem še pomanjkanje informacij.

Citiram:
Slike z foto aparata ali z telefona naložim na PC, ko jih hočem pogledati so precej bolj zatemnjene kot na aparatu

Iz tega se lahko sklepa, da ima avtor teme problem v več aplikacijah, ampak samo na enem mlinčku.

Ko se bo avtor teme oglasil, bo upam povedal ali sta sliki na prenosniku in desktop mašini enako svetlli (test kontrasta v Nokia Monitor Test). Če je osvetlitev različna, je problem nastavitve monitorja ali grafične kartice na desktopu. Tu bi bilo dobro vedeti ali ima ali nima naložene gonilnike in barvne profile za monitor in tudi katero grafično kartico poseduje.

Če razlik ni, je problem v nastavitvah programa za prenos slik iz GSM in fotoaparata, sploh, če uporablja za oboje isti program. V tem primeru bi bilo treba vedeti katero programsko opremo uporablja. Če slike dodatno obdeluje npr. z Gimp, Corel Draw ali Photoshop, je lahko problem tudi tu.

Skratka manjka informacij.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 19, 2008 21:31:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že na ekranu za ogled slike je preveč temna, saj če hočem videti sliko jo moram osvetliti če te slike odpreš na prenosniku so normalne glede na posnetek. Po pogoviorih z serviserjem je problem v windovsih saj naj bi se pomešali kodeki za slike in filmčke z interneta, to je prva poteza ,ki mi jo je predlagal da ponovno naložin windovse, to imam namen storiti.Dodal bom sliko original in osvetljeno .V prvem primeru se ne vidi nič, v drugem je osvetljena da se da videti vsebina.
Sedaj ocenite kakšna je razlika prvi vas.Tudi gledanje tekme preko interneta je zatemnjeno.
Lp



bac 004.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  bac 004.jpg
 Velikost datoteke:  61.06 KB
 Downloaded:  934 krat


Kopija od bac 004.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Kopija od bac 004.jpg
 Velikost datoteke:  64.31 KB
 Downloaded:  947 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD



Pridružen/-a: Ned Mar 2008 19:42
Prispevkov: 77
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 00:23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm.. kaj vem. Že prva slika mi deluje pretemna in z malo premalo kontrasta.
No sem jo popravil, zato, da vidiš kaj bi pričakoval od te slike.



download.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  download.jpg
 Velikost datoteke:  51.99 KB
 Downloaded:  924 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
544449



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 14:32
Prispevkov: 40
Kraj: thin

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 07:52:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi rekel, da se je nekaj prestavilo v nastavitvah za grafično.
Spodaj imaš primera, tako nekako podobno mora izgledati pri tebi, (poglej da so vrednosti nastavljene tako kot spodaj na slikah).
Mogoče bi rešil ta problem z novo inštalacijo driverjev.



GV-RX18L256V-B_AVIVO.gif
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  GV-RX18L256V-B_AVIVO.gif
 Velikost datoteke:  65.83 KB
 Downloaded:  881 krat


ds_clrco.gif
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  ds_clrco.gif
 Velikost datoteke:  66.81 KB
 Downloaded:  908 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 09:17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali mi lahko pomagaš kako se pride do teh nastavitev? Ki so nasiki zgoraj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 13:51:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisi še povedal katero grafično kartico imaš in kater Windows uoorabljaš (najbrž Xp)?

Za to samo splošen opis:

klik z desno tipko nekje na namizje ->
odpre se menu ->
klikni Lastnosti->
odpre se okno Zaslon - lastnosti ->
klikni zavihek Nastavitve ->
Prikažejo se podatki o grafični kartici, ločljivosti, tipu monitorja itd., klikni Dodatno->
Naslednje okno je odvisno kateri driver ali vrsto grafične kartice imaš.
Poišči zavihek Color in ga klikni->
Prikazalo se bo nekaj podobnega sliki zgoraj.

Nastaviš, klikni Uporabi in V redu.

Če ne pomaga odstrani (OBVEZNO!) stare gonilnike za grafiko, reštart in namesti gonilnike. Po reštartu bi moral biti problem rešen, če so problem zbrkljani gonilniki ali je bil kdo pameten in je namestil novejšo verzijo, ne da bi ostranil predhodno.

Še slika kako izgledajo nastavitve za barve v starih ATi driverjih:, VIA ima malce drugače, Intel tudi, ampak kot lahko vidiš v splošnem precej podobno.



tab_color.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  tab_color.jpg
 Velikost datoteke:  43.31 KB
 Downloaded:  894 krat


_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 17:42:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Grafična kartica jeRadeon 9600 Obnovil sem gonilnike, ampk ni nič bolje.Če izbrišem gonilnike ali jh bo potem sam našel in jih naloži na novo, saj se bojim da bi potem nič ne delovalo.Hotel sem prilepiti PrintScreen ampak mi ni hotelo naložiti.Prilepil sem ga v slikarja in mi napiše da ni v obliki jpg.Kje je hakeljc?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 20:44
Prispevkov: 268
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 17:51:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V slikarju izberi "Shrani kot:" in tam spremeni iz privzete .bmp na .jpg, pa bo.
_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 18:15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ATi driverje odstraniš, jih Windows po ponovnem zagonu ne bo našel kar avtomatsko.

Preden karkoli začneš, potegni dol driverje z AMD/ATi strani: tukaj

(izberi pravi OS, produkt Radeon, Radeon 9600 in klikni gumb Go.)
Snemi komplet (dobrih 30MB)

Navodila.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 18:30:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot vidim to ni tako enostavno tako da se stem ne ukvarjam da ne bim kaj zajebal.Me pa zanima kje v slikarju lahko premeniš sliko v jpg format
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:59
Prispevkov: 50
Kraj: Žalec, MB

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 19:37:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Amater40 je napisal/a:
Kot vidim to ni tako enostavno tako da se stem ne ukvarjam da ne bim kaj zajebal.Me pa zanima kje v slikarju lahko premeniš sliko v jpg format


Ko klikneš "Save As" in vpišeš ime datoteke, imaš pod tem okencem še enega v katerem izbiraš format slike.

_________________
Roke spadajo k telesu, ne k delu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 647

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 19:41:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Amater40 je napisal/a:
Me pa zanima kje v slikarju lahko premeniš sliko v jpg format


Glej priponko, sicer je narejeno v Windows98, zato je izgled malenkost drugačen kot v Xp, princip pa je isti.



Shrani_v_jpg.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Shrani_v_jpg.jpg
 Velikost datoteke:  45.05 KB
 Downloaded:  941 krat


_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 20:07:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res sem to spregledal,hvala za pomoč.
Dodajam sliko moje grafične kartice katero naj bi nastavljav.
Kot je videti ni kaj dosto za nastavitve možnosti.
Zakaj ni možno poraviti nastavitve na sliki?



neimenovana.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  neimenovana.JPG
 Velikost datoteke:  175.24 KB
 Downloaded:  902 krat


neimenovana.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  neimenovana.JPG
 Velikost datoteke:  188.97 KB
 Downloaded:  861 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:59
Prispevkov: 50
Kraj: Žalec, MB

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 23:03:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tvoje nastavitve zgledajo v redu, tako da vzrok problema po mojem tiči nekje drugje.
Mogoče v driverjih, kot so ti že predlagali.

_________________
Roke spadajo k telesu, ne k delu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Zaspanc



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 20:44
Prispevkov: 268
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 23:25:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da v overlay ne moreš spreminjat, se ne sekiraj.

Poglej pa v "upravljanje barv" če nimaš notri kak butast profil...

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater40



Pridružen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Prispevkov: 199
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2008 12:14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V tem segmentu nemorem nič nastavljati razen če zamenjam prifil.Ktarei bi bil boljši?


1121.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  1121.JPG
 Velikost datoteke:  189.55 KB
 Downloaded:  880 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna fotografija, bitne slike - obdelava, grafika, ... Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group