|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tim88
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 13:06 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2009 20:17:02 Naslov sporočila: Merilni instrumenti V, A in Temp. |
|
|
Obračam se sem, ker iščem načrte za digitalni voltmeter z do 200VDC območjem, ampermeter do kakih 5A lahko tudi 2A in termometer od -50 do 150 C, vse na LED display. Za načrte sem že iskal in ga našel na Reberjevi strani. Izdelal bi kar tega in me zanimajo predupori za V meter ter vezava A metra v vejo kateri merimo tok. (Verjetno preko uporovnega tipalnika). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone

Pridružen/-a: Tor Nov 2007 9:47 Prispevkov: 265 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 09:49:06 Naslov sporočila: |
|
|
Za A in V ti priporočam tega od Reberja,za termometer boš pa moral malekonst spremeniti shemo,saj boš uporabil kakšen KTY10 senzor.
Za V-meter rabiš samo nap. delilnik,za A-meter pa šunt upor,na katerem boš meril padec napetosti,do bo pa reda okoli 1V(od oka-odvisno od šunta!).
Za termometer si pa poglej tole shemo,in jo spremeni od Reberja,če bi rad imel LED display. Drugače pa Conrad prodaja kit komplet točno o tem kot ti sedaj pravim: ICL7107,LED,kty10...
http://www.turbokeu.com/myprojects/icl7107thermo.htm _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu
|