Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Dacia Sandero - odklop akumulatorja?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 02, 2008 20:53:57    Naslov sporočila: Dacia Sandero - odklop akumulatorja? Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Zanima me ali je pričakovati probleme, ko se priklopi akumulator nazaj, ko se je tega odklopilo zaradi vgradnje dodatne opreme v avto?

V navodilih za uporabo tega avtomobila piše samo, da morajo biti porabniki izklopljeni, ko se akumulator priklaplja nazaj, kar je logično in razumljivo.

Vendar avto ima precej Renault delov (bazira na Cliu) in tam so zgodbe, kaj se zgodi po menjavi akumulatorja precej popoprane, s skupnim imenovalcem, da bo nepremičnino spravil v tek samo še uradni servis. Koliko to je res in koliko je fantaziranje, ne vem, zato raje vprašam..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1987
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 08:11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Romunski francoz ima verjetno precej renaultovih cvetk, tako da bi bil jaz pri tem previden.

Določene zadeve se dajo priklopit pod napetostjo, seveda pa je treba biti pazljiv.

Mimogrede bi omenil, da sem jaz na škodi octaviji menjal akumulator tako, da sem najprej v t.i. cigaretno vtičnico priklopil en akumulator 17Ah, ki je bil ravno pri roki (dober bi bil tudi manjši). Ko sta bila na sistem priključena 2 akumulatorja, sem glavnega odklopil in zamenjal, da elektronika ni ostala brez napetosti. Seveda je treba biti zelo previden, da ne bi naredil kratkega stika. Ta način mi je svetoval nek serviser, ki je bil celo vodja servisa, rekel je, da tudi oni tako zamenjajo, in da se izogibajo odklopu akumulatorja, ker se včasih zgodi, da se kakšnemu avtomobilu malce pomeša pamet, pozabi kakšne nastavitve, izpadejo kakšni moduli in podobno, potem pa je treba s testerjem vse vklopit nazaj (dodatna izguba časa).

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Rafter



Pridružen/-a: Tor Okt 2008 21:33
Prispevkov: 36

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 08:32:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Mimogrede bi omenil, da sem jaz na škodi octaviji menjal akumulator tako, da sem najprej...

Tudi jaz delam podobno, vendar sem na Petrolu kupil premostitvene kable (cig-vtičnica - cig.vtičnica), ki jih imajo celo v akciji iz 14€ na 8,5 €.
Kabli so namenjeni pomoči pri vžigu, vendar ne trenutni, ampak je treba kakih 15 minut pustiti priklopljene. So pa za takšno menjavo akumulatorjev čisto v redu.

LP, R.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Samojed



Pridružen/-a: Pet Dec 2007 10:13
Prispevkov: 93
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 14:34:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, glede na vprašanje - problemov nebi smelo biti, če pa pač bodo, je pa avto v garanciji. V navodilih in pogojih uporabe mislim da ne piše, da ne smeš odklopit akumulatorja. Vprašanje pa je edino kaj ste delali na avtu - glede na govorice se res pogosto kaj zgodi, se pa tudi pogosto izkaže, da je kdo cvikal napačne kable, vzel napajanje iz napačne žice in podobno.
_________________
Lp,
Samojed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 03, 2008 15:13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.

Vprašanje so mi zastavili preko več posrednikov, jaz tega avta šravfal ne bom. Gre pa za naknadno vgradnjo avtoalarma z daljinskim centralnim zaklepanjem.

Danes sem izvedel, da so vprašali še na ASP Jesenice in še enega avtoelektrikarja (ne vem katerega), ki vgrajuje avtoakustiko in je bil odgovor obeh tak, kot je napisal uporabnik Samojed.

Če bodo priklopili kable tja kamor je prav in ostalo pustili pri miru, težav ne bi smelo biti.

Poročam, ko bom izvedel, kako jim je uspelo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman



Pridružen/-a: Pon Feb 2008 23:10
Prispevkov: 67

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 21:32:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Običajno ni problemov z odklopom akumulatorja. Lahko se edino pobrišejo adaptirane vrednosti senzorjev in bo avto mogoče malenkost izgubil na moči, kar bo pridobil nazaj z vsakim novim kilometrom in radio zna tečnarit z kako kodo.
_________________
***slo-byte.net***
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
David_db



Pridružen/-a: Pet Jun 2008 12:11
Prispevkov: 10
Kraj: vidim morje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 14:48:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer ni bila Dacia ampak Peugeot 307:

Avto parkiran pred hišo z vklopljenimi pozicijskimi lučmi. Čez 4 ure baterija prazna, avto ne vžge. Priklop kablov iz zdravega akumulatorja. 15min čakanja. Avto ne vžge niti pod razno. Drugi dan, avto vleka in uradni serviser.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Samojed



Pridružen/-a: Pet Dec 2007 10:13
Prispevkov: 93
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 23:51:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno bi naredil štalo. A kje piše dfa se akumulator ne sme spraznit? kolikor vem nikjer. In če se to zgodi, pa avto ne vžge, te na servisu hitro oberejo. Tu ne morejo priti skozi na nobenem sodišču, razen če dokažejo da je res nekaj crknilo, kar pa ne bi smelo.
_________________
Lp,
Samojed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jernej_



Pridružen/-a: Pon Feb 2008 16:12
Prispevkov: 35
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 08:13:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes verjetno ne bo težko dobiti izjavo prodajalca avta, da npr. naslednjih 10 let (po nakupu) jamči, da menjava akumulatorja (v lastni režiji) ne bo povzročila posledic, sicer prevzemajo stroške... Pozdrav! J.
_________________
Elektronika v domači delavnici
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
David_db



Pridružen/-a: Pet Jun 2008 12:11
Prispevkov: 10
Kraj: vidim morje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 08:35:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samojed je napisal/a:
Osebno bi naredil štalo. A kje piše dfa se akumulator ne sme spraznit? kolikor vem nikjer. In če se to zgodi, pa avto ne vžge, te na servisu hitro oberejo. Tu ne morejo priti skozi na nobenem sodišču, razen če dokažejo da je res nekaj crknilo, kar pa ne bi smelo.


Če to velja meni, se sam nisem preveč sekiral, saj avto ni bil moj.
Moj je bil parkiran zraven, imel luči prižgane 4ure + še tisto urco, dve kolikor smo skakljali zraven pižoja, pa je vžgal iz prve. 110Ah akumulator in 15 let stara ladja naredita svoje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman



Pridružen/-a: Pon Feb 2008 23:10
Prispevkov: 67

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 16:14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče je bilo pa treba samo odklopit aku. , da bi se resetiral zaradi prenizke napetosti zmešan računalnik.
_________________
***slo-byte.net***
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 17:02:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da... samo je tu en hakeljc, vsaj pri AR 166 je.

Če je čas odklopa z akumulatorja prekratek, bo računalnik pozabil kodo za navigacijo, klimo in radio, se mu pa lahko "zmeša", utegne javiti vse sorte napak, ki bodo povsem nelogične in jih v resnici sploh ni.

Zadeva mora biti .kake pol ure brez napajanja in potem ni problema, če seveda veš kodo.

IMHO gre za isto finto tudi pri drugih avtih.

Glede tiste Dacie zaradi katere je ta tema, mraz, sneg in pomanjkanje toplega prostora, kamor bi avto parkiral, je zaenkrat lastnika prisililo v to, da zadeve še ni montiral.

Baje, bo za vsak primer prej šel malo firbcat v avtosalon, kjer je avto kupil. Z majhnim dodatkom, pred avtosalonom bo odklopil akumulator in po ogledih priklopil nazaj.

Če bodo kakšni problemi, vsaj pomoč bo blizu.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 18:40:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar sem izvedel, alarm so vgradili, akumulator je bil večkrat odklopljen, avto pa deluje še vedno povsem normalno.

Tako, da je vsaj za Dacio Sandero, čeprav sodi v skupino Renault, strah, da bo avto treba odvleči na servis, če se odklopi akumulator, odveč.

_________________
Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group