Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

forum

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, računalniška omrežja LAN in wlan, povezave in strežniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 21:03:29    Naslov sporočila: forum Odgovori s citatom

Pozdrav,

zanima me, na kakšen način se da narediti podoben forum, kot je ta, oziroma od ff - ki je pa podoben temu. Namen uporabe je, da bomo kot razred uporabljali skupne podatke, ko bo kdo kaj pametnega našel bo naložil gor in se bomo dopolnjevali. Pomembno je le to, da bi se dalo uploadati podatke tja do 2gb oz. kolikor podpira strežnik kjer je domena. Domeno lahko dobim od brezplačnih serverjev, tam je pa kolikor jaz vem omejeno skoraj vse. od freehost386 je le nekaj megabajtev skupnega prostora in nekaj kilobajtev na datoteko, to je ravno še dovolj za uvodno stran, nevem pa na kakšen način se da to narediti, da se na forum lahko registriraš, da lahko moderira le en uporabnik in seveda kam grejo potem podatki, ki se uploadajo.

hvala.

Lp

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 07:46:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Huh. Imaš pa velike zahteve.
Večina ljudi ima 256 kbit/s na sekundo uploada in čas, ki ga boš porabil, da boš na internet poslal datoteko veliko 2GB je najmanj 18 ur. In še to je teoretična hitrost.
Za take stvari si boste morali omisliti svoj strežnik ali gostovanje. Seveda plačljivo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1974
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 08:26:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno misli vsega skupaj nekje do 2GB, to pa je lahko veliko datotek, odvisno od vrste in vsebine. Tako velik prostor ni poceni, če pa so to zastonjski strežniki, so pa težave, take, kot so bile na starem elektro-n.com forumu, ko je zaradi preobremenitve strežnika stalno nekaj nagajalo.

Kot nekateri že veste, tale forum in stari forum tečeta na domačem serverju, za katerega softversko skrbi mucek4, hardversko pa jaz, saj ga imam pod mizo Smile z delovanjem pa sem zadovoljen, sicer se pa vidi, da forum deluje stabilno, vse ostalo pa tudi, še poštni strežnik je gor, router, ...

Pri zastonjskih strežnikih ti velikokrat v spletne strani vrivajo svoje reklame, si res želite tega? verjetno je vseeno, ker gre za namen uporabe manjšega števila ljudi, plačevanje pa tudi verjetno ne pride v poštev.
Za postavitev domačega strežnika je potrebno imeti stabilno povezavo, urejene zaščite, znanje za postavitev, pa ena stara "kišta" ki bo delala non-stop, pa nekaj elektrike Wink
Povezava ADSL z 256kbit UL je bolj klavrna, čeprav se da preživet tudi s tako povezavo, jaz imam 1/1 Mbitin verjetno ni opaziti, da bi delalo zelo počasi, se mi zdi, da deluje dovolj solidno, saj zaenkrat nekih velikih datotek na forumu ni.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD



Pridružen/-a: Ned Mar 2008 19:42
Prispevkov: 78
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 10:06:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Povezava ADSL z 256kbit UL je bolj klavrna, čeprav se da preživet tudi s tako povezavo, jaz imam 1/1 Mbitin verjetno ni opaziti, da bi delalo zelo počasi, se mi zdi, da deluje dovolj solidno, saj zaenkrat nekih velikih datotek na forumu ni.

Ja deluje kar solidno. No priponk in slik si seveda ne moreš privoščiti, a za začetek niti ni potrebno. Jaz sem na tak način delal skoraj leto in pol. Potem ni šlo več. Preveč slik !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1974
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 11:12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda, imaš prav, dokler deluje le tekstovni del iz baze, je 256kbit/s UL več kot dovolj. Če so slike, so lahko omejene po velikosti, pa tudi nekako gre.
Na tem forumu so slike namerno omejene, čeprav je UL 1Mbit/s, verjetno pa bo tako tudi ostalo potem, ko bo linija hitrejša, saj z veliko količino slik nastane potreba po velikem diskovnem prostoru, ni problem le prenos podatkov, še posebej če ni veliko obiska.
Treba je vzeti nek kompromis pa gre, če pa denar ni problem, potem pa tudi hitri strežniki na hitrih povezavah ni problem... ampak običajno je prav denar tisti, ki je problem in to predvsem zaradi večje količine podatkov, ker zelo hitro presežemo tiste male poceni podnudbe.

Kaj pa uporaba kakšnih zastonjskih forumov? podatke pa bi dali nekam na kakšen ftp

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 17:46:23    Naslov sporočila: forum Odgovori s citatom

verjetno me niste razumeli, mi bi rabili pač forum samo za nalaganje datotek, menili smo se tudi, da bi imeli skupni mail, vendar nismo prišli skupaj. Forum bi bilo pa fajn, da bi kdo kej napisal če bi bilo treba, predvsem bi bil namen pa izmenjavanje datotek, da bi lahko kdorkoli in kadarkoli potegnil dol kar bi rabil. Tistih 2gb je pa mišljen skupen prostor, na disku nimam problemov z primankovanje prostora, datoteke bi bile pa tam do 20MB max velikost, saj kakšna poročila ne zasedejo veliko. Povezavo imam 1MB/1MB od t-2, deluje mi pa max dl do 125, upload pa tja do 85kB/s, kar zadošča.

Mene samo zanima na kakšen način bi se dalo to narediti, domeno imam pač od zastonjskega strežnika, zanima me pa na kakšen način se naredi, da bi se podatki shranjevali na moj disk in seveda, potem tudi kopirali.

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD



Pridružen/-a: Ned Mar 2008 19:42
Prispevkov: 78
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 20:10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če potrebujete le neke vrste ftp, potem je oblika foruma precej neugodna stvar.

Predlagam kar gmail. Prostora je dovolj in povsem zastonj je !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
madboy



Pridružen/-a: Pet Jun 2008 11:53
Prispevkov: 70
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 13:55:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drugače pa je imel tudi google neko varianto spletnega namizja. V Mojem računalniku si imel prikazan kot še en disk in si samo kliknil nanj Wink

http://www.mygoya.de/us

To je pa druga varianta spletnega namizja.

_________________
Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 16:46:52    Naslov sporočila: forum Odgovori s citatom

madboy, ja tole bi reku, da je kar fajn zadevca, vendar ni tako enostavno za uporabo. Za mene ali pa še kakšnega bi bilo, nekateri pa so pa taki, da imajo msn, al pa mail, pa smo že na robu sposobnosti.

Ftp bi bila že kar dobra ideja. Jaz imam še neko tako zamisel kot je shrani.si, pomoje to iz ukazi ne more biti tako težko za napraviti, ali pa že obstaja nek podprogram za upload datotek z diska na "web disk (ki je ravno tako disk na osebnem računalniku, ki je neprestano prižgan; oz server)".

kako to napraviti pa ne vem, morda obstaja kakšen vodič?

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
madboy



Pridružen/-a: Pet Jun 2008 11:53
Prispevkov: 70
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 18:39:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj je logiranje isto kot pri e-malih potem pa še malo pa bodo znali Very Happy
_________________
Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 15:16:44    Naslov sporočila: forum Odgovori s citatom

urejeno.

Hvala za informacije Smile

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2008 21:47:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odločil sem se, da bom uporabil za strežnik foruma http://www.mojforum.si, ker pa ne ponujajo tudi prostora za datoteke sem se pa odločil, da bom postavil ftp strežnik.
Vse lepo in prav, problem se je pa pojavil, da lahko samo jaz osebno na računalniku nastavljam datoteke za sharanje, ne morem pa narediti, da bi lahko uporabnik strani uploadal datoteko na ftp server. Kako bi se to kaj dalo narediti, da bi katerikoli uporabnik uploadal datoteko na ftp server?

Link do foruma: http://razred5c.mojforum.si/
Link do ftp strežnika: ftp://5.228.18.92/

uporabniško ime in geslo ftp strežnika je 5c

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
544449



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 14:32
Prispevkov: 40
Kraj: thin

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 12:53:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker ftp strežnik uporabljaš?
A si uporabniku določil "write permission"?
Kaj uporabniki uporabljajo za dostop do ftp?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lojze



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 17:35:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja najprej sm postavil na ip od hamachija, pol sm se pa spomnu, da lahk to uporablajo samo gosti na hamachiju (pr men doma vsi kompi.

ja, write opcija ni bila obkljukana, zdj dela (edin delete nisem dal, zato ni možno brisati)

Nov URL: ftp://89.212.36.123/

Zdaj bi moral delovati povsod po svetu.

Za preko routerja moram pa še uštimati, trenutno imam priključeno direktno iz modema (povezava 1mb/1mb)

_________________
itak
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, računalniška omrežja LAN in wlan, povezave in strežniki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group