Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

modul za na letev za pametno hišo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
pirpy

Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:34
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 16, 2009 00:31:53    Naslov sporoèila: modul za na letev za pametno hišo Odgovori s citatom

LP
narisal sem vezje za modul pametne hiše (vhodno izhodna enota) ki paše v škatlo za na letev v elektro omarico(zraven varovalk).

z prejšnimi vezji imam malce problemov èe hoèem krmilit kontaktorje in sem sedaj naredil malce sprememb v osnovnem vezju okoli at mega32 in dodal pasivni filter na vhode ki niso optièno loèeni.
Modul ima 8 relejskih izhodov ,10/12 digitalnih opto vhodov,2 adc,2pwm ali counterja,2 dodatna za kakšen temp senzor in rs232.
nimam elektriène sheme ker sem sestavljal iz veèih prejšnjih vendar prilagam sliko v aresu kjer so narisani elementi tako da se vidi shema.
Zanima me ce so vhodni filtri dovolj dobri ( predupor,zener in blok kondenzator).
èe ima kdo izkušnje naj prosim pogleda.
Hvala

modul1.jpg
 Opis:
vezje
 Velikost datoteke:  182.69 KB
 Pogledana:  3035 krat

modul1.jpg

MODUL1ares.jpg
 Opis:
ares shema

Download
 Ime datoteke:  MODUL1ares.jpg
 Velikost datoteke:  364.05 KB
 Downloaded:  1472 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
pirpy

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 16, 2009 21:11:02    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

V vezju sem uporabil tele relay-e
http://www.omron.com/ecb/products/pry/121/g6rn.html#Dimensions
vendar jih imam samo nekaj samplov,kje v slo bi se dobili, v HTE jih nimajo ,pomembna je širina saj standardni 12.5 mm ne grejo v skatlo oziroma imam potem premalo prostora za ostale komponente

Lp,
Borut
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator

Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 10:42:09    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Iskra je nekoè imela ozke releje, èe pa so še v proizvodnji liniji pa ne vem, oznaka je bila npr TRK3613 za 12V rele z 8A kontakti, enakih dimenzij je releje imel tudi Siemens. Pri teh releji pa bo mogoèe problem višina Confused
Azrael

Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2009 14:02:17    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Mogoèe bo najbolje èe se obrneš na Iskra releji.

Na njihovi spketni strani res ni niè v taki obliki kot išèeš, vendar nimaš kaj zgubiti, èe jim zastaviš vprašanje.

pirpy

PrispevekObjavljeno: Èet Jul 02, 2009 23:23:20    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

LP

uporabil sem iskra releje trk1011 z 6 A kontakti.

2 modula že delujeta in jih testiram,eden od njih je viden tudi na netu saj je del moje pametne hiše in regulira pritisk vode v èrpalki za vodo.

http://pirpank.no-ip.com/devices
zakolesajte navdol do naprave HID(hidrofor).
Sedaj sem na strežniku v èasovnik napisal kdaj hoèem imeti veèji pritisk vode in kdaj manjšega.
vezje je v majhni plastièni škatli skupaj z kontaktorjem ,ki vklaplja 1 KW motor od èrpalke in se v nekaj dneh ni niti enkrat zresetiral pa èeprav je zgornji del kontaktorja komaj kakšen centimeter od èipa.

Edit: dodal slike krmilnika HID

Borut

DSC03598.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  DSC03598.JPG
 Velikost datoteke:  487.66 KB
 Downloaded:  1162 krat

DSC03599.JPG
 Opis:
Ĺ e slikca HID

Download
 Ime datoteke:  DSC03599.JPG
 Velikost datoteke:  465.78 KB
 Downloaded:  1199 krat

DSC03587.JPG
 Opis:
doma narejeno tipalo pritiska

Download
 Ime datoteke:  DSC03587.JPG
 Velikost datoteke:  459.79 KB
 Downloaded:  1212 krat

Nazaj na vrh
reber
moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 05:29:45    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Priden Smile Applause
PeterP

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 19:46

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 06:40:05    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zanimivo.
Predvsem me zanima z èim meriš temperaturo. In kakšna je komunikacija do MCUja?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
pirpy

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 07:35:54    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

lp,
DS1820 protokol pa 1wire

Borut
Nazaj na vrh
PeterP

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 08:35:12    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tudi sam uporabljam tega vendar nisem še potreboval dolgih povezav.
Kakšen kabel (dolžina, vrsta,...) uporabljaš?
V dokumentih se govori tudi o 100m oddaljenosti, tvoje izkušnje?
Nazaj na vrh
pirpy

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 08:53:00    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Lp,
uporabljam 4x 0.22 kabel z alumuniastim ovojem iz HTE.
Drugace sem pa pri prijatelju potegnil 25 m utp kabla za en oddaljen senzor zraven jih je pa na istem pinu bilo še 7 vendar sem moral pullup upor zmanjšat iz 4k7na 3k3 .
100 m ?

Borut
Nazaj na vrh
PeterP

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 10:56:16    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Ok informacije bodo kmalu koristne ;)
Ja v dokumentih se ta cifra omenja vendar verjetno??? v kombinaciji z kaki "gonilnim" èipom za 1w protokl.

Sebno nisem imel še te potrebe vendar se igram z mislijo o izdelavi neèesa podobnega kot ti.

Hvala
lp
p
Nazaj na vrh
pirpy

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 19, 2024 21:50:27    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

ravno sem preletel forum, in poroèam, da po 15 letih hidrofor še vedno deluje Smile
Nazaj na vrh
reber
moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 20, 2024 18:42:16    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Super. Sem Ĺľe malo pozabil na tole, lepa elektronika, lep izdelek.

Jaz se pa poèasi lotevam naèrtovat eno avtomatiko za oljni gorilnik. Zdi se mi, da bo nekaj veè motenj povzroèal VN transformator za vžig. Napajanje uC bo svoje, za periferijo tudi svoje. Sicer bo iz istega transformatorja, ampak bo vsaka veja imela svoj gretz, kondenzator in stabilizator.

Ker bo uporabljen LCD alfanumerièni display 1602 ali 2002 ali 2402, bom poskusil zagotoviti kratke povezave in v programu zagotovil ponovno inicializacijo LCD-ja vsakiè po konèanem vžigu, po izklopu VN transformatorja, ko naj bi bilo vse že umirjeno. Inicializacijo bi lahko ponovil še vsakiè po izklopu gorilnika, za vsak sluèaj, èe bi prišlo do kakšnih motenj.

.

Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Digitalna elektronika in vezja Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu