Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Forum elektronik.si

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Novice in dogodki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miletre



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 8:50
Prispevkov: 36

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 08:01:16    Naslov sporočila: Forum elektronik.si Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Danes zjutraj sem opzil da je sorodni forum elektronik.si zaprt. Ima mogoĆØe kdo kaj veĆØ informacij? Je to trajno ali zaĆØasno?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 08:40:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimam pojma, verjetno spet nedostopen zaradi siolovih težav s povezavami, menda gostujejo na siolovi kolokaciji ali pa težave z DNS. Tisti forum bolj redko obiÅ”ĆØem in sploh nisem opazil, da ne deluje.

Aja, sedaj vidim, da stran deluje, le portal in forum je zaprt, verjetno gre za kakŔno vzdrževanje, preurejanje ali kaj podobnega.
MogoĆØe bodo res zaprli, kar me ne bi ĆØudilo, glede na to, da imajo notranje razprtije, kragarijo, paĆØ tipiĆØno slovensko...

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejj



Pridružen/-a: Čet Jan 2008 21:04
Prispevkov: 56
Kraj: 8232 Å entrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 11:33:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno zaĆØasno.Ker najbrž urejajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miletre



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 8:50
Prispevkov: 36

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 12:56:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja samo zdaj spet dela!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez



Pridružen/-a: Čet Dec 2007 8:17
Prispevkov: 28
Kraj: HoĆØe

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2015 13:04:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne dela! Ti si vstopil skozi zadnja vrata.
_________________
Real Radios Glow in the Dark!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
flomaster



Pridružen/-a: Ned Jan 2014 21:23
Prispevkov: 53
Kraj: Kranjsterdam

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 09:56:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot sem uspel v soboto prebrati na forumu, je frenkiju poĆØil film in odstopil z mesta predsednika druÅ”tva. Videl sem tudi anketo, v kateri spraÅ”uje ali naj forum ukini, zapre ali nadaljuje. Videl sem tudi predloge za nov forum s5tech.net kjer bo nov Å”ef VolkD, kjer bo verjetno tudi forum druÅ”tva po novem, uvedli so tudi sistem povabil. Sodeloval sem in veĆØinoma samo bral forum elektronik.si, ampak je bilo zadnje ĆØase toliko debat o nekih skupnih projektih in druÅ”tvenih stvareh, da je bilo zame branje in prebiranje dolgoĆØasno, saj me vse to ne zanima, ker ni moje podroĆØje, sem zaĆØetnik in vsega v elektroniki ne dohajam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
potepenc



Pridružen/-a: Tor Sep 2012 20:17
Prispevkov: 43

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 19:32:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

VolkD je sedaj sreĆØen, ker bo glavni bog in batina na novem forumu in bodo pravila toĆØno taka, kot bo On želel in Å”e organ mu je zrasel vsaj za 1m. Kmalu si bo v celoti podredil Å”e druÅ”tvo, ampak kjer je denar, je tudi kreganje. Lahko govori in piÅ”e kar hoĆØe, o njegovi iskrenosti sem zelo v dvomih. Stalno jokanje in stokanje o zasebnih sredstvih za strežnik, za to in za ono in koliko ur je vložil v druÅ”tvo, saj ga nihĆØe ne sili.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57



Pridružen/-a: Čet Apr 2014 8:22
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 22:08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

potepenc je napisal/a:
VolkD je sedaj sreĆØen, ...........
Kako je že tisto o užaljenosti in pranju umazanega perila na drugih forumih?
ImaÅ” vse njegove podatke pa mu piÅ”i, lahko tudi na s5tech (seveda, ĆØe te bo kdo povabil) ali pa na elektronik.si.
O siljenju ali drugaĆØe, o volji, da nekdo nekaj dela, pa ĆØeprav zastonj in za to porabi ogromno ĆØasa, pa nima smisla, oĆØitno nisi tak, da bi to razumel.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 00:00:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, mogoĆØe je sedaj VolkD res sreĆØen, ko bo na svojem strežniku, na svojem forumu lahko krojil svoja pravila. Mislim, da si predstavljam, kako to je...

Kdor tega ni izkusil, ne ve, kako je, ĆØe si na tujem forumu, na tuji domeni in bi kot moderator želel narediti vse ali ĆØim veĆØ, da forum deluje tako kot mora.

Sam sem bil pred davnimi leti v podobni situaciji, ko je bil na sceni prvi slovenski elektro forum www.elektro-n.com katerega lastnik je "znida" (Matjaž ŽnidarÅ”iĆØ), ki je to domeno registriral in postavil forum. OĆØitno se je že takrat dogodilo to, da bi ljudje radi izboljÅ”ave, radi bi pomagali, ampak ĆØe lastnik tega ni sprejel, je priÅ”lo do razhajanj. Ko je priÅ”lo do prvih takih razhajanj je kmalu po tem nastal testni forum maxi-elektronik.si, ki je dobro zaživel in postal glavni, elektro-n.com pa je zaĆØel propadat, ker se ni premaknilo nikamor na bolje ampak celo na slabÅ”e, problem je bil namreĆØ v gostovanju strežnika, nekaj ĆØasa pred tem je takratni lastnik celo zbiral prispevke, ampak prostovoljnih prispevkov ni bilo veliko. Jaz sem veĆØ let apeliral na to, da prevzamem forum in ga Å”e pravoĆØasno obdržim pri življenju, pa niĆØ, ko je dokonĆØno crknil, ga je dal iz rok, ne pa tudi domene, jaz sem plaĆØal za 10 let in jo podaljÅ”al, Å”e vedno nisem lastnik domene, brezplaĆØno pa gostim forum, ki sem ga oznaĆØil le za branje, ker nihĆØe takrat ni znal urediti stvari... zato sem postavil nov forum na moji domeni elektron.si ki pa v bistvu nikoli ni zaživel nazaj tako, kot bi si lahko želeli.

Mislim, da je VolkD imel podobno zvezane roke pri elektronik.si forumu, ker je menda lastnik Frenki in ko je v vrhu veĆØ ljudi katerih mnenja se razhajajo, to ni dobro. Menim, da je v takem primeru bolje, da je lastnik domene in foruma ena sama oseba in ima nad tem izvrÅ”no oblast in glavno besedo.

Zadeve z gostovanjem strežnika po mojem mnenju preveĆØ napihujejo, res je sponzorirana kolokacija lahko veliko vredna, po drugi strani pa je to ena velika cokla, ena velika zavora, ki delno ali precej zaveže roke. Mislim, da bi bilo bolje, da bi plaĆØevali gostovanje in bi potem o vsebini na forumu lahko 100% sami odloĆØali, tako pa... so bile menda omejitve, komu v resnici je Å”lo v nos domnevno oglaÅ”evanje, da se tudi ime trgovine ni pisalo s polno besedo ampak cenzurirano z zvezdicami, vedo sami.

Imel sem strežnik doma, cenovno se danes ne izide veĆØ, ker za ugoden denar dobiÅ” veliko strežniÅ”kega prostora in meseĆØnega prometa. Trenutno se bolj izide imeti najet strežnik, ĆØe kaj crkne, me stroÅ”ek ne zanima, ker ni moj in samo plaĆØujem najemnino, tudi podatki so pri resnih ponudnikih zaÅ”ĆØiteni, sicer pa dober gospodar dela varnostne kopije.

Da se ne bom preveĆØ razpisal, ker to ni naÅ”a stvar, moja Å”e najmanj, želel sem le napisati, da nastalo situacijo, ki jo sicer slabo poznam, vseeno z nekega zornega kota nekako razumem.

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57



Pridružen/-a: Čet Apr 2014 8:22
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 01:39:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre za to, da ostali, ki ne poznamo dejanske situacije, ne moremo komentirati, zakaj je do tega priÅ”lo, posebno pa ne na tak naĆØin, kot je to naredil @potepenc.
PrepriĆØan sem, da je bilo za nemoteno delo foruma vloženo ogromno truda in ur (seveda neplaĆØanih), tako s strani lastnika, kot moderatorjev.
Že samo pregled vseh novih prispevkov vzame ogromno ĆØasa, kaj Å”ele moderiranje in seveda to ni edina stvar, ki jo nekdo dela (seveda brez plaĆØila).
Že ti si omenil kar nekaj problematiĆØnih stvari, koliko jih pa dejansko je, pa vedo samo tisti, ki so v tem,

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 10:40:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, ja, koliko dela je potrebno vložiti v vzdrževanje foruma in moderiranje bi lahko razpravljali le tisti, ki to delo poznamo, mar ne?

Da odgovor ne bo ostal neznanka, lahko povem, da prav veliko dela ni, ko je enkrat postavljeno, sistem deluje. Pri dodajanju modov in raznih dodatkov je tudi nekaj dela, ampak to delo je le obĆØasno in enkratno. Kdor ima lasten strežnik, ima veĆØ dela, kot ĆØe bi imel najet strežnik, cenovno ni neke posebne razlike, ĆØe bi upoÅ”teval vse dejavnike, je lasten strežnik lahko precej dražji. Pred leti je bilo gostovanje drago, danes je bistveno cenejÅ”e in gre po mojem mnenju v prid najemu, razen v primeru, ĆØe potrebujemo ogromne koliĆØine zakupljenega strežniÅ”kega prostora. Sam promet danes ni problematiĆØen, viÅ”ji paketi zakupa imajo neomejeno koliĆØino prenosa podatkov in tudi precej diskovnega prostora.

Moderiranje je druga stvar, ĆØe je veliko prispevkov, je seveda veĆØ dela, koliko je tega dela, je paĆØ odvisno od discipline sodelujoĆØih. Ugotovili smo že, da je velik del odgovorov na elektroniku popoln balast, ki nima nobene druge vrednosti kot nabijanje Å”tevila odgovorov in prepriĆØevanje kdo ima prav. V nekaterih temah se nekateri ĆØlani oglasijo za vsako ceno, ĆØeprav ne napiÅ”ejo niĆØ pametnega, Å”e veĆØ, smetijo po temah in jih delajo nepregledne, da o offtopicu sploh ne piÅ”em. Druga stvar je aktivnost, to je dvorezni meĆØ, nekdo, ki želi neko priponko, jo bo dobil, da bo vzdrževal aktivnost, bo pisal kar nekaj v tri dni, samo da doseže Å”tevilo odgovorov, ki mu omogoĆØa aktivnost veĆØjo od 1.

Za prostovoljno delo se odloĆØi vsak sam, zato menim, da je to osebna odloĆØitev in se jo ne izpostavlja v prvi osebi.
@Jaka57, brez plaĆØila praviÅ”, kdor dela prostovoljno, je plaĆØilo že samo zadovoljstvo, ki ga doživlja pri tem prostovoljnem delu.

ProblematiĆØne stvari obstajajo v zelo majhnem Å”tevilu, zato pa v velikem Å”tevilu obstajamo problematiĆØni ljudje.

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail


Nazadnje urejal/a reber Tor Jan 20, 2015 11:50:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirator



Pridružen/-a: Tor Mar 2014 14:49
Prispevkov: 41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 11:50:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
ProblematiĆØne stvari obstajajo v zelo majhnem Å”tevilu, zato pa v velikem Å”tevilu obstajamo problematiĆØni ljudje.

Zelo lepa in resniĆØna misel.
Da Å”e jaz pristavim svoj lonĆØek, ĆØeprav se mi zdi, debata o sorodnem forumu brez veze. Ampak, ĆØe te nekdo neupraviĆØeno razoĆØara, paĆØ moraÅ” frustracijo nekje odpraviti. Moje sodelovanje na forumu www.elektronik.si je bilo v stilu priÅ”el. videl. odÅ”el. PriÅ”el sem, ker me je privabila vsebina, videl sem, da nekdo objavlja kot verodostojne, napaĆØne podatke in na to opozoril, odÅ”el sem takoj ko je sledil izbris mojih opozoril in ob proÅ”nji po pojasnilu, grožnje s prepovedjo sodelovanja. Pred odhodom sem jim sicer zaželel sreĆØno novo leto in veliko sreĆØe v nadaljevanju vodenja foruma, kar so seveda tudi nemudoma izbrisali.
Moje mnenje je paĆØ, da je poanta katerega koli foruma v smislu da vsi ljudje vse vedo in vsakdo se lahko moti.

_________________
ƈe si praktik, spoÅ”tuj teorijo, ĆØe si teoretik, spoÅ”tuj prakso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 12:21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@mirator, tako je, kot si napisal, le nekaj bi dodal, mogoĆØe popravil:

Vsi ljudje ne vedo (vemo) vsega. Nekateri paĆØ mislijo, da vedo vse. Vsi ljudje skupaj verjetno vemo skoraj vse, ĆØe združimo vse znanje, dobimo bogato celoto in to je po mojem mnenju smisel foruma, združevati znanje, ki ga ima vsak nekaj, eni veĆØ, drugi manj, seÅ”tevek je lahko bogata vsebina.

Vsakdo se lahko moti, to pa zelo drži, le da nekateri tega ne priznajo ali noĆØejo priznati. "Motiti se, je ĆØloveÅ”ko." Prav niĆØ hudega ni, ĆØe se nekdo zmoti in to tudi prizna. Prav je, da nekoga, ki se moti, na to tudi dobronamerno opozorimo, pogosto je bolje, da to storimo potiho in ne v javnosti, na forumu je to ZS, sicer je lahko offtopic, razen, ĆØe je v kontekstu teme, potem opozorilo ali opomba spada tja, saj bogati znanje in informacije.

Debata o sorodnem forumu ni brezvezna, ĆØe iz tega potegnemo pozitivno plat. Pravijo, da se na napakah uĆØimo. Tudi na napakah drugih, se lahko uĆØimo, ĆØe to vzamemo dobronamerno in brez Å”kodoželjnosti. Pranje "umazanega perila" je lahko koristno, lahko tudi nesramno, odvisno na kakÅ”en naĆØin ga peremo in kaj s tem želimo doseĆØi. ƈe je debata v smislu, da ne bomo ponavljali enakih napak, je v redu, sicer je to lahko navadno opravljanje.

Pristranskost je prisotna na vseh forumih, nekje bolj, drugje manj, lahko tudi nezavedno. VĆØasih se zgodi, da kdor ima moĆØ, to tudi zlorabi za lastne namene... Uporaba moĆØi v dobrobit veĆØinske skupnosti se ne Å”teje za zlorabo, temu bi lahko rekli tudi praviĆØno moderiranje.

Na naÅ”em forumu sem že veĆØkrat napisal, da ĆØe se nekje ne poĆØutiÅ” dobro, preprosto tistega okolja ne obiskujeÅ” veĆØ. ƈe nujno potrebujeÅ” neko informacijo, se podrediÅ” okolju in pobereÅ” kar rabiÅ”, lepo ali grdo, tako paĆØ je, vsak se znajde po svoje.

Ob tej priložnosti vabim vse, da sodelujejo na naÅ”em forumu, ne glede na to ali se drugje poĆØutijo dobro ali ne. Razlik ne bomo delali, niti ne bomo zahtevali povraĆØila za dobljene odgovore, pomoĆØ in informacije. Kdor rabi pomoĆØ naj vpraÅ”a, kdor želi pomagati, naj pomaga z odgovori, popolnoma prostovoljno in neobvezno.

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
svizec



Pridružen/-a: Sre Jan 2015 12:50
Prispevkov: 2
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 21, 2015 15:01:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ĆØlan foruma elektronik.si in ĆØlan druÅ”tva elektronikov, forum prebiram redno, aktivno sodelujem manj. V vroĆØe debate in prepire se ne vkljuĆØujem, raje se držim v ozadju. Tudi tale forum redno obiskujem, ampak ker je malo aktivnih tem, se nisem odloĆØil za registracijo in aktivno sodelovanje vse do zaĆØetka razpadanja foruma elektronik.si pred nekaj dnevi. To, kar se je sedaj zgodilo, je samo pika na i dogajanju v preteklosti. Resno razmiÅ”ljam o prenehanju ĆØlanstva v druÅ”tvu in na forumu, ker to kar se dogaja, ni za nikamor, sramota, popolno razoĆØaranje. Nesramnost do novincev, aroganca, grožnje, izginjanje sporoĆØil, to se le na zunaj vidne slabosti. Sodeloval sem pri nekaterih skupinskih nakupih, pri gradnji 3D tiskalnika in poceni CNC, žal, tudi pri tem ni bilo vse popolno. Iz varnostnih razlogov sem se tukaj registriral z drugaĆØnim vzdevkom, upam, da to razumete, nimam slabih namenov, samo ne bi bil rad dodatno Å”ikaniran, res ne, bilo je dovolj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 00:57:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj naj reĆØem ali napiÅ”em drugega, kot: "DobrodoÅ”el med nami" in želim, da boÅ” sodeloval tudi aktivno, ne samo pasivno.

Glede odnosov na elektroniku se v marsiĆØem popolnoma strinjamo s teboj. Skupinskih nakupov zaenkrat ne bom komentiral ...
Me pa ĆØudi da pri projektih nisi bil zadovoljen, kolikor sem zasledil, je bilo pripravljeno odliĆØno, jasno, da je bilo treba vložiti Å”e precej svojega truda, ampak to je normalno.

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Novice in dogodki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group