Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

TDA7000 FM radio

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zilog80



Pridružen/-a: Čet Avg 2012 16:22
Prispevkov: 140
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2012 21:13:32    Naslov sporočila: TDA7000 FM radio Odgovori s citatom

Zdravo!

Že pred nekaj časa sem izdelal radio z TDA7000, ampak ne dela.
Lovi moj signal, če uporabim svoj oddajnik, ne lovi radijskih postaj.
Problem je pri BB105 diodi, ki je nimam.
Na youtube mi je predlagal naj uporabim 1n4001 ampak ne dela.
Ali bi delovalo z 1N60?
www.neoteo.com/images/Cache/8ED0x590y590.jpg

Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
borber



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:55
Prispevkov: 162
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2012 05:14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1N60 ne ustreza, to je navadna germanijeva dioda. 1N4001 ali 4007 bi morala ustrezati, zato je mogoče vzrok težav drugje.
Zamenjava za BB105 bi bile varicap diode za UHF tunerje: BB215, BB405, BB505, ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 227
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2012 08:24:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabi BB222 varicap ali kaki podobni (od cca. 5-15pF) ! Pa moraš bit siguren, da je varicap prav obrnjena! (v zaporni smeri). Poleg tega se mi zdi mala napaka na načrtu: C19 in varicap zamenjaj med seboj : katodo varicapa daj na n.5 !

Upam, da si L2 prav napravil, da bo sprejemnikov LO deloval na pravem področju (88/108MHz), če ne se malce igraj z razdaljo med ovoji tuljave (spreminjaš induktivnost) ali pa z dodajanjem dodatnega kondenzatorja med n.5 in n.6 (par pF-zniža frekvenco ) ...

Za info: interna kapaciteta vezja v IC med nogicama LO je cca.7pF ...

_________________
Razz ˝ Konzerva na konzervo ... (wifi) antena, SuperDuper - SpikeCanTenna™ ˝ Razz LP! - ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zilog80



Pridružen/-a: Čet Avg 2012 16:22
Prispevkov: 140
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 19:25:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem bil v Hte, pa nimajo teh varicap diod.
Kakšen predlog?(ne internet)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
borber



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:55
Prispevkov: 162
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 19:58:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na odpadu poišči star TV in vzami tuner. V njem so UHF varicap diode.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zilog80



Pridružen/-a: Čet Avg 2012 16:22
Prispevkov: 140
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 08, 2012 14:34:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Našo sem neko varikap v satelitskem, ima rumeno črtico?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group