Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Lampaš-brni

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 02, 2012 17:57:48    Naslov sporočila: Lampaš-brni Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Prosil bi za pomoč pri lampašu in sicer:sestavil sem ojacevalnik in stvar samo mocno brni(zvočniki kar skačejo)!
zdaj pa zanimiva stvar:ko na vhod dam signal(glasbo)se vedno mocno brni in ni slišat glasbe,ko pa ga izklopim brnenje čez kakšno sekundo ali dve preneha in glasba začne igrat(dokler so polni kondenzatorji ,torej par sekund).
zraven prilagam shemo končno stopnjo da se ve o čem je govora.
Pa še zanima me če je narobe da sem namesto 4* 220mFd 450V uporabil 6*150mFd 450V
Kaj bi lahko to povzročalo?
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem
kakor hitro bom lahko,bom priložil še napajalno shemo
Maks



skjemaK4040.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  skjemaK4040.jpg
 Velikost datoteke:  84.71 KB
 Downloaded:  438 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fosil



Pridružen/-a: Pon Nov 2007 15:36
Prispevkov: 20
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 02, 2012 22:42:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam si že ugotovil, da pri nižji napetosti začne normalno delati. Sam bi poizkusil delovanje pri nižji napetosti s pomočjo variaka ali pa z avtotransformatorjem. Napetost "začetka" delovanja na vsak način izmeri, da boš vedel koliko je sedaj prevelika.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 09:26:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja malo imam preveliko napetost ,sploh pa na +V3R imam za 100 V preveliko napetost.Moral bi imeti 365V imam pa 460V.
A je mozno ker nimam pravih kondenzatorjev,da se to dogaja?
Tukaj je se napajalna shema:http://www.hifitubes.nl/weblog/wp-content/velleman-k4040.pdf

Stran 24

Maks
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 11:56:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Znima me če bi odstranil 2 kondenzatorja 150uf bi padla napetost?
Tako da bi imel potem 4*150uf namesto 4*220uf.In kaj bi se zgodilo ce bi to naredil?
Za odgovorje se že vnaprej zahvaljujem

Maks
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:55
Prispevkov: 162
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 20:45:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je to originalen Velleman kit ali si omrežni transformator sam kupoval?
Kondenzatorje pusti na miru razen, če niso namenjeni za napetost, ki je na njih.
Vzrok za preveliko napetost iz usmernika bi lahko bil, da ni pravilno obremenjen. V3L in V3R sta preko uporov R80 in R82 vezana na V1L oziroma V1R.
Začetno obremenitev usmernika v glavnem določajo mirovni tokovi končnih elektronk EL34, ki jih nastavljaš po navodilih na strani 20.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2012 08:53:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Hvala za odgovor.
Ja trafo sem dal navit taksnega kot pise v dokumentaciji.
Bom se poizkusil nastavit vse tako kot pise na strani 20.
Bom sporocil kako se bo obneslo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 227
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 08:35:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napajalnikov *.pdf zahteva geslo za odpiranje, kakšno pa je? Da vidim napajanje!
_________________
Razz ˝ Konzerva na konzervo ... (wifi) antena, SuperDuper - SpikeCanTenna™ ˝ Razz LP! - ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 17:51:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj je celoten nacrt v pdf formatu.

Maks



vek4040.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  vek4040.pdf
 Velikost datoteke:  1007.18 KB
 Downloaded:  221 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 227
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 18:57:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa si siguren, da si napajanje za prednapetost prav obrnil (mora bit negativna prednapetost med 1.mrežico in katodo izhodnih lamp!)
_________________
Razz ˝ Konzerva na konzervo ... (wifi) antena, SuperDuper - SpikeCanTenna™ ˝ Razz LP! - ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 08:56:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja mislim da sem prav obrnil(to je -VL je -50V?)si to mislil?
Danes grem v delavnico pa bom malo premeril napetosti...Bom sporočil kako je šlo.

Maks
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 16:59:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Premeril sem malo napetosti in vse kaze pravilno -tako kot morajo bit!Negativna prednapetost je tudi tako kot mora bit.
Pa napetost je tudi padla ko sem nastavil biase.
Zanimivo pa je to da če vzamem ven elektronko ecc82 ven ,neha brnet v zvočnikih in sliši se čisto mali šum(kot da bi imel ojačevalec na polni moči brez glasbe)!
Kaj bi to lahko bilo?
Prosim za pomoč.

Maks
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 227
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 09, 2012 10:26:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preveri kondiče C36 C18 C15 C19 C21 C5 C20 da ni kaki slab (prebit, brek kontakta). Zamenjaj Ecc lampo z drugo, lahko, da je defektna in ima kaki stik mrežice kam ali katode z gretjem. Preveri upore tam okoli, da nisi kakega zamenjal (barve) s kako napačno vrednostjo po pomoti ...
_________________
Razz ˝ Konzerva na konzervo ... (wifi) antena, SuperDuper - SpikeCanTenna™ ˝ Razz LP! - ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ALMIGHTY



Pridružen/-a: Čet Feb 2011 13:53
Prispevkov: 20
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 20:45:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Ja sem pregledal kontakte in kondenzatorje(tudi upore)in sem našel napako:ker sem zamenjal vse kondenzatorje se je verjetno tu skrivala napaka!
Tako da se zahvaljujem vsem ki ste mi pomagali.Hvala
Sedaj pa me zanima ima kdo oz. kje bi lahko našel načrt za predojačevalec z kontrolami basa,srednjih tonov in visokih tonov na lampe.

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

Maks
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Elektrotehnika - splošna debata Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group