Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kartica ELEKTRON

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Predlogi in pripombe
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
admin
Administrator


Pridružen/-a: Čet Nov 2007 21:06
Prispevkov: 68
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 23:04:24    Naslov sporočila: Kartica ELEKTRON Odgovori s citatom

Že dolgo ĆØasa razmiÅ”ljam, da bi imeli ĆØlani foruma možnost imeti korist od ĆØlanstva na forumu. Kot korist nimam v mislih dejstva, da je forum nekakÅ”no javno dobro, paĆØ pa korist v smislu doloĆØenih ugodnosti tudi izven foruma. Ta korist izven foruma bi bila v obliki popustov v nekaterih trgovinah ali popust pri nekaterih storitvah. Te ugodnosti bi omogoĆØala kartica ELEKTRON. Verjetno se boste vpraÅ”ali, na kakÅ”ni osnovi bi bilo to mogoĆØe. Je mogoĆØe, res pa je, da to ne bi Å”lo za zelo velike popuste, verjetno bi to Å”lo za nekje okoli 5% mogoĆØe celo veĆØ. Za dogovor s trgovino pa bo treba ponuditi nekaj v zamenjavo, to bi bil reklamni banner. V mislih nimam nekih velikih bannerjev, ampak nekaj v normalni velikosti. Na forum imam namen povabiti v sodelovanje veĆØ trgovin ali ponudnikov storitev, ki bodo lahko oglaÅ”evali, v zameno pa bodo morali ponuditi popust.
OglaÅ”evanje seveda ni zastonj, morebiten dohodek pa bi se razdelil med ĆØlane in ne med vodstvo. Vodstvo foruma se bo financiralo drugaĆØe, samo vzdrževanje foruma pa prav tako. Tako kot je ĆØlanstvo na forumu brezplaĆØno, bi bila tudi kartica brezplaĆØna.

Zanimajo me vaÅ”a mnenja in predlogi v tej smeri. Nekateri forumi so strogo proti raznim komercialnim vsebinam, tukaj pa imam namen narediti to bolj svobodno, vendar ĆØim manj vsiljivo, komercialne vsebine pa bodo dovoljene le take, za katere se lahko reĆØe, da pravzaprav spadajo na forum. O tem, kaj je primerno in kaj ne, boste ĆØlani imeli tudi možnost odloĆØati.

Sedaj pa le pogumno z besedo na dan.


Nazadnje urejal/a admin Sre Nov 14, 2007 14:21:56; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brilliance



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 12:52
Prispevkov: 52
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2007 22:52:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo.

Evo, pa da zacnemo. Velika vecina vidi forum, kot forum, na katerega se prijavijo, dobijo ali dajo kaksno informacijo. Jaz pa vidim forum, kot racunalnik, server, domeno ..., in vse to se mora nekako vzdrzevati, in obnavljati. In ker nas "napadajo" z reklamami prakticno na vsakem koraku, se jaz vsekakor strinjam, da se forum nekako mora financirati. Namrec, razno prostovoljstvo, in volonterstvo je ze preziveta stvar.
In ce se z kaksno dodatno reklamo na forumu omogoci se kaksna "akcija", se bo to vsekakor splacalo vsem, ki na leto zaspajkamo vec kot eno ploscico na leto.
Torej, reklame JA, vendar tako, da niso vsiljive. Vsekakor proti raznim dodatnim oknom ki bi se odpirala.

Lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator


Pridružen/-a: Čet Nov 2007 21:06
Prispevkov: 68
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 10:31:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot ste mogoĆØe že opazili, obstaja forum/rubrika "KOMERCIALNI oglasi" kjer lahko ĆØlani foruma odprejo novo temo in v tej temi oglaÅ”ujejo prodajo ali storitev. Mislim, da na tak naĆØin oglaÅ”evanje ni vsiljivo, saj tisti, ki ga to ne zanima, te rubrike sploh ne bo bral. ƈe bo zanimanje za komercialno vsebino veĆØje, se bo po potrebi odprla Å”e kakÅ”na rubrika, oziroma forum, kjer bi lahko trgovine ali pa ponudniki storitev predstavili svojo dejavnost. Tisti najbolj "uporabni" ĆØe lahko tako reĆØem, bodo celo dobili svojo rubriko, v kateri bodo lahko objavljali akcije.

Bannerji na forumu ... trenutno ni nobenega bannerja, je pa predvideno mesto zanj, tako kot na elektro-n.com, le da bi v tem bannerju nastopali izkljuĆØno tisti, ki so zares sponzorji foruma. Banner bi bil viden lev ĆØasu akcije, oziroma kadar bi bil banner res "donosen".

Donosnost bannerja pa bo miÅ”ljena predvsem v korist foruma in ĆØlanom foruma, ne pa vodstvo foruma. Ker na forumu nastopam v vlogi administratorja (admin) in kot uporabnika (reber) si bom obĆØasno dovolil pravico, da oglaÅ”ujem svoje storitve, ki pa so po eni strani nujno potrebne za potrebe vzdrževanja in obstoja foruma. Prostor na forumu bo praktiĆØno neomejen, za to pa je bilo nujno poseĆØi po lastnem strežniku. StroÅ”ki strežnika vsekakor niso zanemarljivi, pa naj bo ta strežnik nekje najet prostor, ali pa mogoĆØe v domaĆØih prostorih ... kdor pozna stvari, to ve. Pa pustimo to, vrnimo se k bistvu teme.

Od uporabnikov, oziroma ĆØlanov foruma bo odvisno, kaj in na kakÅ”en naĆØin se bo oglaÅ”evalo. Karkoli se bo ĆØlanom zdelo vsiljivo, bo popravljeno v nevsiljivo obliko. Kot sem že omenil, bodo ĆØlani foruma na to lahko vplivali s svojimi mnenji in predlogi. Predlogi so torej dobrodoÅ”li.

Bannerji bi bili vidni v menijih oziroma stolpcih na levi ali na desni strani portala. Teh menijev oziroma stolpcev trenutno Å”e ni, bo pa podobno kot na elektro-n.com, le da bo vsebina nekoliko spremenjena. V teh stolpcih ob straneh bi bili bannerji v majni velikosti v rubriki "priporoĆØamo" kjer bi bili bannerji ostalih portalov s katerimi se bannerji izmenjujejo in banerji sponzorjev.

Sponzorji bodo seveda nekaj morali prispevati za forum. Denar bodo verjetno prispevali težko, lahko pa bodo prispevali popuste, izdelke, storitev, sredstva za nagrade in podobno. Vsa ta sredstva v razliĆØnih oblikah pa bi Å”la ĆØlanom in ne vodstvu.

Za popuste v trgovinah, zainteresirani so v HTE, bo potrebno imeti kartico. Ta kartica bi bila preprosta, na njej bi bilo ime in priimek s polnim naslovom in seveda vzdevkom. Veljavnost kartice pa bi trgovec preveril na enostaven naĆØin, preko vzdevka direktno na forumu. NiĆØ posebnega torej, verjetno pa bo kartica vezana na oseben dokument. ƈe sem že omenil HTE, naj postrežem Å”e s primerom: ĆØe bo trgovina nudila nek popust na kartico elektron, potem bo trgovina upraviĆØena do bannerja na forumu (nevsiljivega, seveda) ... torej, bo reklamo na forumu plaĆØala s popustom ĆØlanom in ne z denarjem npr vodstvu foruma. Korist bodo torej imeli izkljuĆØno ĆØlani.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MihaT.



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 8:14
Prispevkov: 115
Kraj: Bistrica pri TržiĆØu

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 08:14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja to se mi zdi vredu ideja. ƈe ne bo pojavnih oken, in ĆØe se bodo reklamne strani odpirale v novem oknu potem imaÅ” moj glas Smile

Kdo bo pa financiral kartice? MogoĆØe bi si to plaĆØal vsak ĆØlan sam. Saj ni nevem kakÅ”en znesek, sigurno bo pa to zmanjÅ”alo Å”tevilo ĆØlanov z 0 prispevkov, ki so se vĆØlanili le zaradi popusta.

Lp,
Miha
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 9:47
Prispevkov: 265
Kraj: KrŔko

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 09:03:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo dobra ideja in se tudi strinjam z njo. Tako, kot je predlagal MihaT. Vsak si bo plaĆØal svojo kartico, seveda tisti ko jo hoĆØe imeti. Hm...imam pa Å”e en predlog. Za kartico, naj bi vsaj nekaj prispevkov na forumu, kot kakÅ”en limit, ali pa aktivnost ĆØlana,da se ne bo marsikdo prijavil in plaĆØal kartico....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
admin
Administrator


Pridružen/-a: Čet Nov 2007 21:06
Prispevkov: 68
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 14:13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pojavnih oken NE bo.

Klik na banner bo odprl novo okno, seveda tisto stran, katero banner oglaÅ”uje. Mislim, da je res najbolje, da se odpre novo okno, kot pa da se odpira v istem, ĆØeprav bi lahko sam z desnim klikom izbral možnost, da se odpre v novem oknu. Vsekakor bodo stvari prilagojene željam ĆØlanov foruma.

Kartico bo lahko dobil le aktiven uporabnik foruma, gotovo bo kakÅ”en limit pogojen s Å”tevilom odgovorov, možnost pa bo tudi individualne obravnave vsakega posameznika. Kartica ne bo plaĆØljiva, saj sem imel v mislih printano in plastificirano kartico, ki bi imela serijsko Å”tevilko, podatke lastnika kartive, verjetno tudi EMÅ O, saj bi tako veljala le z osebnim dokumentom. Veljavnost kartice bo lahko trgovec enostavno preveril tako, da bo primerjal podatke z osebnim dokumentom, serijsko Å”tevilko in veljavnost pa bi preprosto preveril na forumu tako, da se bo prijavil s svojim imenom, s katerim bo dobil vstop za vpogled veljavnosti kartice. Na ta naĆØin bi se prepreĆØila zloraba in pa kopiranje. No, kopiranje ne bo potrebno, saj bi kartico lahko dobil vsak, ki bo to želel.
Kateri podatki bi bili na kartici? to bomo odloĆØili skupaj, bodo pa osebni podatki. Velikost kartice bi bila standardna. ƈe ima kdo oblikovalsko žilico, lahko predlaga osnutek.

Mimogrede, sicer bom to odprl v drugi temi, nameravam tudi dati v potisk T-shirt majice, cena bi bila nekje okoli 4ā‚¬ maksimalno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strobos



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 17:53
Prispevkov: 6
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 18, 2007 01:49:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole s karticami se mi zdi zelo dobra ideja in tudi o pravilih okrog njih. VpraÅ”anje je samo, ĆØe se bo trgovcem dalo ukvarjati z njimi?

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
admin
Administrator


Pridružen/-a: Čet Nov 2007 21:06
Prispevkov: 68
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 18, 2007 09:13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliko se bo trgovcem dalo ukvarjat niti ni pomembno, bolj je pomembno samo tisto bistveno, da dajo popust Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Misko



Pridružen/-a: Ned Dec 2007 10:07
Prispevkov: 29

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 10:39:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A bi to lahko potekalo tudi prek njihove spletne trgovine?
_________________
LP, BoŔtjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 11:29:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno bo to odvisno od dogovora.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
diehart



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 19:09
Prispevkov: 36
Kraj: okolica Iv. Gorice

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 20:27:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

se strinjam s karticami za popust in idejo podpiram. Kartica bi lahko imela kodo, ki bi bila izpisana na kartici in v profilu uporabnika, in s katero bi lahko tudi vpisal kot popust v internetni trgovini.
Ne strinjam pa se z idejo aktivnosti ĆØlana, kot je to urejeno na sosednjem forumu. Na onem forumu dobim obĆØutek, ki diÅ”i na naÅ”o prejÅ”njo državo.
S takim odnosom se ne doseže poveĆØanja aktivnosti ĆØlanov. Prej nasprotno.
To je zgolj moje mnenje.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2007 21:07:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kartico elektron bi naĆØeloma lahko dobil vsak ĆØlamn, seveda je zaželjeno, da je to aktiven ĆØlan ... seveda pa bodo imeli pri tem besedo tudi trgovci, ki bi idejo podprli in bi na kartico tudi dali kakÅ”en popust. No, kot je bilo že reĆØeno, bi popust opraviĆØili s kakÅ”no reklamo na forumu, nevsiljivo seveda.

Tudi sam sem mnenja, da ugodnost ne sme biti strogo pogojena z aktivnostjo ... delno pogojena pa v vsakem primeru.
V mislih imam, da bi tisti aktivni ĆØlani, ki zelo veliko pomagajo drugim, bili deležni tudi veĆØjih ugodnosti.

Ker živimo v vedno bolj kapitalistiĆØnem svetu, se je temu potrebno prilagoditi, seveda pa to na ĆØlanom prijazen naĆØin.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smasher



Pridružen/-a: Sre Nov 2007 23:31
Prispevkov: 159
Kraj: Obala-Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2007 21:24:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Reber, ali si morda že vpraÅ”al ĆØe bi kdo bil pripravljen dat kakÅ”en minimalen popust... na primer v HTE ali kje drugje bi lahko upraÅ”al kaj menijo ker ĆØe se ne strinjajo že v principu propade ideja ?

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 08:50:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O tej ideji sem se že pogovarjal in lahko reĆØem, da jim je ideja v HTE zanimiva in so se pripravljeni o tem konstruktivno pogovarjati. Seveda ne moremo priĆØakovati ne vem kakÅ”nih popustov, ampak bolje nekaj kot niĆØ.

Zanimiva mi je ideja o tem, da bi kakÅ”na trgovina postala sponzor projekta. Avtorski projekt bi trgovina sponzorirala z materialom, ki je potreben za izdelavo projekta ... seveda bi to pripadalo avtorju projekta, v ĆØlanek pa bi se vpisal sponzor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kraken212



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 17:12
Prispevkov: 141

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2008 22:05:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj ĆØasa že ni bilo objav tukaj, zato me zanima ĆØe bo kaj iz tega? Vsekakor je zelo dobra ideja.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebafumi



Pridružen/-a: Pon Jan 2008 15:24
Prispevkov: 9
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 10:28:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo stimulativno bi bilo v primeru uporabe kartic z dobroimetjem, ki bi se poveĆØevalo glede na aktivnost posameznika na forumu. To pomeni, da bi zbirali toĆØke z objavami, ki bi jih sicer moral nekdo ocenjevat in vrednostit.
Kartice pa bile kot jih imajo v H&M trgovinah z oblaĆØili za nalaganje dobroimetja. Seveda v tem primeru bi moral imet v teh prodajalnah tudi napravo za izdajo kartic.

Malce obŔirna ideja, a kljub temu zelo dobro konceptirana. Vsaj jaz tako mislim.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebafumi



Pridružen/-a: Pon Jan 2008 15:24
Prispevkov: 9
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 10:31:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pa varianta pametnih kartic za spletno kupovanje, ker imajo že povsod spletne trgovine, ki bi se dale združit s takŔnim sistemom idelano.

Tako bi verjetno najbolje. ƈlanska kartica s katero bi lahko tudi nabavljal prek spleta elektronsko opremo z dobroimetjem ali pa uveljavljal popust.

Hmmmm....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BrezC



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 12:49
Prispevkov: 133
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 07, 2008 07:37:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To idejo ziher podpiram, ker že 10 let delam v informatiki se pridružujem mnenju Brilliance-a, niĆØ ni na internetu 'po defaultu', nekdo se mora stalno truditi da gre zadeva naprej in prav niĆØ me ne moti ĆØe za svoj trud tudi nekaj malega zasluži, en majhen bannerĆØek tu pa tam ne bo užalil nikogar. Za pridobivanje popustov pa ne vem, ĆØe vam rata, svaka vam ĆØast, slovenski trg je majhen in malo je ponudnikov, imam obĆØutek da je že skoraj monopolni trg, ki ima svoje zakone delovanja..
Kar se tiĆØe objave prispevkov, no problem dokler se upoÅ”tevajo avtorske pravice, verjamem, da ima vsak doma kak projekt, ki je znatna izboljÅ”ava standardnih shem po internetu, pa ni motiviran za objavo, ĆØe pa bi dobil 5% popusta pri neki trgovini za recimo en nakup zaradi objave enega projekta tukaj se mi zdi zelo ok..PaĆØ pod projektom naj napiÅ”e kje je nabavil material in po kaki ceni, pa je to že zadostna reklama za podjetje..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
_ID_



Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:45
Prispevkov: 20
Kraj: Bratonci,Beltinci, Murska sobota,Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 07, 2008 10:45:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz podpiram idejo!
_________________
LP, Mitja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Predlogi in pripombe Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group