Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomo pogostih vpraanjPomo pogostih vpraanj   IiIi   Seznam lanovSeznam lanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoilPrijava za pregled zasebnih sporoil   PrijavaPrijava 

Exstrakti iz zasebnih sporoèil ...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, raèunalniška omreĹľja LAN in wlan, povezave in streĹľniki
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoilo
Spajky
moderator

Pridruen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 18:48:27    Naslov sporoila: Exstrakti iz zasebnih sporoèil ... Odgovori s citatom

Embarassed Moja konzervna teorija :

artist1 je napisal/a:
Paè kar sem jaz delal anten, sem se trudu da so videt ko kupljene, ti pa se ukvarjaš z low-cost instant solutions, kar je tudi obèudovanja vredno, le izgled je komièen.
Vse pohvale za zagnanost in kreativnost, èeprav te kot poznavalec anten kerkrat ne razumem, oziroma na kaj se teoretièno opiraš?

..... Ker vem, da te nekaj zelo zanima (ker me vèasih kerkrat ne štekaš), ti PSSSsssT! povem nekaj frišno novega (mistery discover , topla voda?):

Spajki´zzz "D´nju konzerva™ Tiori": evo:

ona "piškotna" rezonanèna škatla (iz katere piškote zgleda še nisi probal in potem not poèil kako mini magnetno antenco za test) ima volumen toèno 1,8 litra (1,8dm3) !!! Èe bi hotel, da ne bi bila okrogla ampak rezonanèna kocka z doloèeno osnovo, moraš ta volumen KUBIÈNO korenit (tretji koren) in dobiš eno zanimivo mero : , zraèunaj sam !

Dalje po tej teoriji (preverjeno v praksi!) delajo OK še volumni (harmonik, tle ma neki zveze z muziko zgleda !):
- 1/2 (etaYota) oktava, najboljše razmerje velikost dobitek povpreèno ..
- 1/4 (1/2 etaYota) ali CatFood TinCan (whiskas 400g)
- 1/3 (ali max. 1,5x pri BTC-biQuad; enako kot prej a veèja konzerva 15,5cm Dia.; dolžina 3cm (ali bolje 10cm! idealno, enako kot dBC škatla)
- 1/8 (185g tuna Safcol npr.; WlanUsbKey enhancer B oz. ST-miniTenna v malo širši konzervi ali "200g-Narezek" miniTenna ...
- 1/16 (550g ananas kompot d=8,3cm, odrezana na 2,5cm = reflektor s krilcem naokoli za "metulj" feed 7dbi za ofset mali globoki dish ...

konzerva ne sme bit manjšega premera kot 1/2WL (dušenje sevalnika, pri taki obvezno toèkasta (smd) antena ali max.1/4WL žièka ala v kanteni) in ne veèjega kot 2WL (dupli-biQuad v pancake modelu npr.). Pomagajo tudi mere X-kratnik 1/2WL, tipièno za piškotno škatlo npr.cca. v=1/2WL, d=3/2WL, zato pa je ta tako fenomenalna (Odbi anteno ojaèa za 12dB, biquad pa samo za 3; nekaka zanimiva avtomatska regulacija ojaèenja, boljša ko je not osnovna antena, manj doda; zdej išèem naèin kako prebit tisto 14dBi mejo (brez hornov seveda) s kakim mini 4ant.arrayem notri, èe bo ratalo!

Vidiš, tudi slepa kura sluèajno zrno najde, pol leta po prvi uporabi onih piškotov sem našel tudi teoretièno podlago za njeno obnašanje ; pa tudi vèasih se èlouk nauèi kaj pametnega tudi od slabše podkovanih od sebe; meni se je že veèkrat to zgodilo, ko mi je kaki ki nima totalno niè pojma o kaki stvari nehote dal kako dobro idejo, ki je bla preenostavna, da bi se jo sam spomnil ...

Eh ja, upam, da te nisem utrudil pri branju, bom konèal in si se poleg, da si zvedel kako novo finto (nikoli ne veš, kaj ti rabi!) tudi kot vidim nasmejal ob mojih umotvorih ; kar sigurno ne škodi za relax ...

Ps.: sem si napravil dodatni premièni obod za konzerve iz papirja+staniol (cev) in sem vse en dan še extra preverjal z "teleskopskim raztegovanjem" konzerv ... Tudi standardna (ne funnel) kantena se obnaša še kar podobno (neglede na one teorije za standing wave dolžinah v formulah, kar je zanimivo) in kot vidim vsi pretiravajo z gainom tam, ki ni nikoli veèji od max.10dBi, neglede kako dolgo cev ima!!! s podaljševanjem cevi se samo pri sprejemu omejujejo motnje s strani, je RX kot manjši paè ter da stojeèi val zadane izhodni rob "konzerve" v nulti toèki, da ni EM indukcije v robu kante, ki razpršuje snop/kvari karakteristiko in gain; ta s dolgo cevjo ni niè veèji kot sem jest premeril, kar pravijo na Net-u, da je veè, je BS dBi nakladanje IMHO ... LP!

=========================================================

=========================================================

Veš sem malo študiral danes WG anteno (slotko) he ...

a se ti spomniš mojega zadnjega PM (prebral?) o moji "konzervni teoriji" in onih 1,8litra kubature ter delilcev le-te: 1/1 , 1/2, 1/3***, 1/4 etc ... No ono oznaèeno z zvezdicami je 0,6dm3 seveda in to predstavlja idealni interni volumen 1WL v slotki ! Primerjaj interni volumen 1WL v slotki pri TM-wg in RC-wg*** (upoštevajoè cca.debelino stene v profilu po obeh dizajnih!) [http://members.iinet.net.au/~mtszolk/wireless/downpipe.cgi] Èe boš malo preraèunal, boš ugotovil, da se TM slotka bistveno razlikuje od tega rezultata (+/-5% odstopanja dovoljuje moja teorija), medtem ko RC pa zelo malo in rezultat je, da je slednja boljša (za enih 2db!) tudi zato ker RC uporablja celo število za internih WL ...

Po moji taki teoriji bi bilo še bolje dolžina 180° slotke: (idealni celi množilniki WL) {švoh slotki 2x [2rupe-neuporabno]; 3x [4rupe]}; srednja 4x [6 lukenj]* ter dolga 6x (3x2množilnik!) [10 lukenj]** in ne število 5WL kot pri TM&RC slotkah*** . Tako bi imela druga manjša slotka 1,8dm3 (rezonanca 2,45GHz!!! mini slotka OK!), srednja tudi ni najboljša, èeprav je Ok (ima enak volumen kot moja BTC-biQuad!); najboljša pa bi bila velika/dolga (2x rezonanèni volumen!!!)

Z najveèjo bi se praktièno pridobilo*** pri TX še 1dB (teoretièno 2), vendar bi zaradi toène rezonance poskoèil gain pri RX in bi ne bilo (skoraj niè IMHO!) toliko dBi razlike med Rx in Tx kot pri onih dveh (TM ali RC wg =3dBi manši Rx gain) ... Razmisli malo o tem, ko boš delal naslednjo slotko; probaj naredit tako; še vedno lahko profil odrežeš stran z onima zadnjima dvema luknjama in zamašiš na vrhu ponovno, ko narediš meritve, èe ne bi bilo v redu. Ma po moje bi bilo !!! Kaj praviš?

No jest imam še en predlog: dolžina luknje 1/2WL in širina 1/16WL ter odmik lukenj enako 1/16Wl od centra linije (kar je vse veè kot pri RC-wg a podobno ter manj kot pri TM-wg) BI ZNAL BIT ZELO ZANIMIV EXPERIMENT!

Evo, še en "dokaz", da moja konzervna teorija deluje: moja kao podobna kantena z ono standardno etaYota konzervo vrže za skor 1dB veè ven kot klasièna kantena, ki ima neugoden volumen (75% idealnega = 3/4, kar je neugoden množilnik, bolje bi bilo 2/3 ali 1/2 kot Yota ali kompot konzerva ... Druga pa je ona hibridna CorNet antena [http://193.189.160.28/seibert/HP/UsbEnh/coneSide.jpg] , ki dela odlièno z bilokakim sevalnikom notri; zadnjiè sem probal z 1/4WL palèko na sredini in cca.7,5cm od zadnje rupe, dela ko raketa! In tudi volumen tega stožca je spet 1,8 litra !!!

Se ti zdi zanimivo? he ..

Malo razmisli vseeno o teh mojih idejah ... pa ne bi glih rad da bi zvenelo kot (iz Alan Forda) ... "èuj, ja sam veè star, ali slušaj moj savjet" ....

Spajky
moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 18:50:32    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

win98+Edimax-ica :

sailor je napisal/a:
... kot minimum navedeni WIN98SE.
Tega sem se pa seveda ustrašil ...

Èe je ta verzija kartice starejša navadna (NE Turbo!), potem ima gor navadni "g" komplet RaLink-ov RT2500 èipset in ta dela daleè najbolje za tvoj OS in Embarassed "namen" s tem starejšim drajverjem in upravljalskim programom (setup: RALINK_RT2500_3.0.1.0.exe oz. SetupV2.0.exe) : 12,5Mb ; ta je bil na CD-ju od moje kartice mimogrede ... (in lahko dobiš od mene zipan drajver cca.500kB brez "nepotrebnih fajlov" in za roèno inštalacijo!). Ti drajverji morajo delat tudi s staro Ne-g-turbo navadno starejšo CanyonCN WF511 z istim èipom in tudi celo na Win95 (piše v inf fajlu za OS - "$Chicago$") vsaj Osr2 verziji se mi zdi, torej ne bi smelo bit problemov s prvotnimi win98 ...

Idea Pogoj je, da imaš na matièni plati PCI vodila vsaj v.2.1 za Edimax-ico in v.2.0 za Canyon-ico, to pa vidiš s kakim info programom ala SiSoft Sandra ipd. pod tabom motherboard info ... npr. na Intel TX plati od mojega rezervnega P200mmx kompa, taka Edimax-ica dela BP ... upam, da ti ta zapis pomaga Cool

Nazadnje urejal/a Spajky Ned Jun 14, 2015 12:06:21; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo Obii avtorjevo spletno stran
Spajky
moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 26, 2010 18:52:15    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Idea UMTS konzerva v. wifi konzerva :

Malce slabše a zelo podobno, samo dimenzije enhancerjev/zadev (ker je WL veèja) bi morale bit temu primerno veèje (vsa razmerja) in to za cca.dobrih 20%. Umts dela na 1,9GHz-Tx/2,1GHz-Rx (sredina torej 2GHz ter s tem valov.povpreè.dolžina je cca. okoli 15cm, kar je za faktor cca.1,2* veè kot za wifi. Isto velja za oddaljenost "reflektorja" od interne antence kljuèka = cca.4cm daleè!

Torej bi za podobno anteno rabil konzervo veèjih dimenzij! Smile Adekvatni ekvivalent moji aktivni Cappuccino miniCanteni 10dBi bi torej bla "pasja" konzerva 1,2kg !!! dober enhancer za Umts Usb Kljuèek (verjetno imaš Huawei, ne vem kako antenco ima notri in kje) enih 9dBi ojaèanja je za raèunat pri eni taki konzervi ... pa porineš kljuèek skozi sredino dna enih 4,5cm globoko v konzervo Mr. Green , pa je ... Smile

Pokai sporoila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, raèunalniška omreĹľja LAN in wlan, povezave in streĹľniki asovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski as
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlee datoteke v tem forumu