Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Electronics-lab mi ne odpre

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, računalniška omrežja LAN in wlan, povezave in strežniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 18:30:06    Naslov sporočila: Electronics-lab mi ne odpre Odgovori s citatom

Zgoraj omenjeno stran mi noče odpreti ne na povezavi, ki je v tej temi
ne na povezavi, ki je na sosednjem forumu kakor tudi ne na popvezavi, ki jo imam med priljubljenimi in niti ne, na povezavi, ki jo da Google. Sem že nekaj spraševal na sosednjem forumu pa je bil samo en odgovor v smislu meni odpira. Naj omenim tudi, da ne gre ne z FF brskalnikom kakor tudi ne z IE napiše napaka pri nalaganju strani v obvestilu pa naslova ni mogoče najti. Ne vem ali imam jaz kakšno napako na mojem računalniku ali kaj je, da ne odpre. Sem tudi večkrat na dan poskusil pa je zmeraj isto.

_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1988
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 19:28:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Omenjena stran večinoma deluje brez problema, se pa večkrat zgodi, da stran ni dosegljiva, prav tako sem že večkrat opazil, da je kdo tarnal za nedosegljivost omenjene strani. Vzrok za nedosegljivost je najbrž preobremenjenost strežnika, lahko pa je vzrok čisto nekaj drugega. Ker so težave običajno minile same od sebe, se najbrž nihče ni poglabljal...
Mimogrede, meni trenutno deluje normalno na IE, FF ne uporabljam.

Kaj pa tole http://www.electronics-lab.com/projects/
ali tole http://www.electronics-lab.com/
Question

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 20:29:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno meni zgoraj omenjena stran, deluje brezhibno. ISP je SIOL in brskalnik Maxthon.

Take težave včasih povzroči tudi ISP (ponudnik interneta).

Poskusi se malo poigrati z ukazoma ping in tracert, da boš videl do kam sploh prideš.

ping electronics-lab.com

(ali dobiš odgovor od strani? Če odgovor je, je mogoče stran narejena tako, da je tvoj brskalnik ne zna priebaviti, meni najbolj znana taka stran je jadrolinija.hr)

tracert electronic-lab.com

(Če odgovora na ping ni, izveš kje se paketki izgubljajo.)

Če je problem tvoja hosts datoteka ali nastavitve routerja, FW, potem je problem reščjiv pri tebi.

Edit dodatek

Če je odgovor na ping zelo hiter, nekaj ms ali manj kot ms, imaš stran blokirano v host datoteki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 12:05:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

reber je napisal/a:

Kaj pa tole http://www.electronics-lab.com/projects/
ali tole http://www.electronics-lab.com/
Question


reber tudi tukaj ne gre sem poskusil večkrat pa ni uspeha.

Azrael je napisal/a:

Poskusi se malo poigrati z ukazoma ping in tracert, da boš videl do kam sploh prideš.


Ker sem bolj laik v računalništvu bi te prosil ali lahko malo več poveš kako to narediti. Kje dati te ukaze al naj kar v google vpišem to ali kako naj naredim?
Citiram:

Če je problem tvoja hosts datoteka ali nastavitve routerja, FW, potem je problem reščjiv pri tebi.

Tudi za to host datoteko še nisem slišal in ne vem kje je.

Routerja pa nimam imam povezavo direktno iz računalnika na modem
Ganymede822+ in iz njega na tel.linijo.

LP Srečko

_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1988
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 16:15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi preko kakšnega proxy serverja, npr http://www.hidemyass.com
_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 18:01:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri Windows uporabljaš?

Malo se razlikuje ali Win 9x/ME ali 2k, XP

Moraš priti do MS-DOS okna (9x) ali cmd. Ko si notri, dobiš okno, ki izgleda kot DOS, temna podlaga, z utripajočim kurzorjem. Tam natipkaš prvi ali drug ukaz.. Za ping dobiš nekaj podobnega (ne enako!) temu:

Koda:
Pinganje electronics-lab.com [74.200.69.253] z 32 bajti podatkov:



Odgovor od 74.200.69.253: bajtov=32 źas=131ms TTL=50

Odgovor od 74.200.69.253: bajtov=32 źas=155ms TTL=50

Odgovor od 74.200.69.253: bajtov=32 źas=174ms TTL=50

Odgovor od 74.200.69.253: bajtov=32 źas=139ms TTL=50



Ping statistika za 74.200.69.253:

    Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 4, Izgubljenih = 0 (0% izguba),

Popreźni źas v milisekundah:

    Minimum = 131ms, Maksimum =  174ms, Popreźje =  149ms



Za tracert pa:

Koda:


Sledenje smeri electronics-lab.com [74.200.69.253]

z najveź 30 preskoki:



  1   <10 ms   <10 ms   <10 ms  coyote.localdomain [192.168.0.1]

  2     *        *        *     Iztekla se je źasovna omejitev za zahtevo.

  3    17 ms    16 ms    16 ms  ljubljanica1-3-0-4.siol.net [89.143.3.33]

  4    17 ms    17 ms    18 ms  obelix-2-0-0.siol.net [89.143.1.25]

  5    36 ms    72 ms    17 ms  custos-0-1-0.siol.net [89.143.1.14]

  6    37 ms    37 ms    38 ms  217.6.50.97

  7    37 ms    37 ms    38 ms  f-ea5.F.DE.net.DTAG.DE [62.154.16.161]

  8    86 ms    38 ms    38 ms  te-4-4.car2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.110.253]

  9    41 ms    39 ms    51 ms  ae-31-55.ebr1.Frankfurt1.Level3.net [4.68.118.158]

 10    76 ms    72 ms    72 ms  ae-2.ebr2.Paris1.Level3.net [4.69.132.141]

 11   141 ms   134 ms   135 ms  ae-43.ebr2.Washington1.Level3.net [4.69.137.58]

 12   151 ms   131 ms   139 ms  ae-72-72.csw2.Washington1.Level3.net [4.69.134.150]

 13   267 ms   223 ms   231 ms  ae-24-79.car4.Washington1.Level3.net [4.68.17.70]

 14   137 ms   138 ms   158 ms  CWIE-LLC.car4.Washington1.Level3.net [4.79.170.150]

 15   141 ms   153 ms   130 ms  r01.iad.keepitsecure.net [69.65.112.1]

 16   138 ms   139 ms   154 ms  aggr-sw2.iad.defenderhosting.com [69.65.112.94]

 17   139 ms   192 ms   137 ms  eqash16.keepitsecure.net [69.65.115.186]

 18   130 ms   171 ms   130 ms  electronics-lab.com [74.200.69.253]



Sledenje konźano.



Ker brskalnik Maxthon lahko dela ali z IE ali Gecko engine (isti kot ga ima FF), sem danes poskusil še z Gecko in dela stran electronics-lab.com normalno. Mislim, da FF ni problem.

Glede host datoteke, spet je pomembno kateri sistem, ampak najprej naredi zgornja dva testa in še kaj se zgodi, če uporabiš proxy?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 18:25:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@reber isto mi napiše na tej strani ne odpre tudi te strani.

@Azrael uporabljam WibdoWs XP.

Sem poskusil po tvojih napotkih upam, da sem te prav razumel prilagam še printscren kaj mi naredi ko dam te ukaze v to okno.

Lp Srečko



Ping.JPG
 Opis:
Ping

Download
 Ime datoteke:  Ping.JPG
 Velikost datoteke:  75.56 KB
 Downloaded:  789 krat


tracert.JPG
 Opis:
Tracert

Download
 Ime datoteke:  tracert.JPG
 Velikost datoteke:  64.92 KB
 Downloaded:  755 krat


_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
544449



Pridružen/-a: Čet Nov 2007 14:32
Prispevkov: 40
Kraj: thin

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 18:31:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srečko daj pingaj še "74.200.69.253" brez narekovajev, če bo to delalo, imaš potem problem z DNS strežniki
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 19:08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dober nasvet.

Če bo rezultat enak kot zgoraj, je problem DNS strežnik tvojega ponudnika interneta (ISP), vendar bi v tem primeru verjetno delalo preko proxy strežnika.

Preveri hosts datoteko, nahaja se v:

C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC

Datoteka je brez končnice, torej samo hosts

Odpri jo z Beležko (Notepad) in preglej na morebiten vnos:

127.0.0.1 electronics-lab.com

Če obstaja, je to vzrok problema. Izbriši ta vnos in shrani datoteko. Nisem pa 100% ali je potreben restart mašine ali ne, da sprememba "prime".

Še nekaj tehnikalij:
Wikipedia
Blocking with a Hosts File
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 06:00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z hosts datoteko nima problemov, ker ne najde sploh IP-ja za domeno. Če bi bila vrstica v hosts datoteki bi našel "lokalno".

Najprvo natipkaj kar so ti svetovali zgoraj (z številkami), potem pa izvedi še:
Koda:
ipconfig /all


Potem pa prilepo še to sliko, da vidimo rešitev. Ta zadnji ukaz prikaže tusi tvoj IP. Če se bojiš, lahko zadnje dva številki svojega IP-ja skriješ tako da urediš sliko ali pa pošlješ meni na ZS pa jaz "skrijem" številke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 10:43:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgleda, da nič ne pomaga.
Prilagam še ping 74...
in host datoteko.

@mucek na ZS ne morem dodati priponke ali mi ti lahko daš email ali kako naj ti pošljem to priponko.

LP Srečko



Ping 74.JPG
 Opis:
Ping 74...

Download
 Ime datoteke:  Ping 74.JPG
 Velikost datoteke:  82.95 KB
 Downloaded:  732 krat


host.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  host.JPG
 Velikost datoteke:  85.47 KB
 Downloaded:  766 krat


_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 11:40:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hosts datoteko imaš tako kot je po defaultu.

Ker pinganje IP naslova electronics-lab.com uspe, pinganja imena te domene pa ne, je možen vzrok zbrkljan DNS tvojega ponudnika interneta.

Lahko poskusiš še nekaj in se izogneš ponudnikovemu DNS strežniku:

Na konec datoteke hosts dodaj naslednji vnos:

74.200.69.253 electronics-lab.com

Shrani, zaženi PC na novo in če bo stran začela delovati pusti tako, drugače odstrani.

Kdo je tvoj ponudnik interneta?

Glede izpisa ipconfig, če imaš print screen, uporabi Slikarja (Paintbrush) in tam prebarvaj zadnje cifre.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 14:28:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po spremembi hosts datoteke ni potrebe po resetiranju računalnika. Spremembe so vidne takoj ko shraniš datoteko.

Glede ipconfig-a pa lahko sam pobrišeš ali pa imaš mail na ZS.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 10:13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:

Lahko poskusiš še nekaj in se izogneš ponudnikovemu DNS strežniku:

Na konec datoteke hosts dodaj naslednji vnos:

74.200.69.253 electronics-lab.com

Shrani, zaženi PC na novo in če bo stran začela delovati pusti tako, drugače odstrani.

Kdo je tvoj ponudnik interneta?

Glede izpisa ipconfig, če imaš print screen, uporabi Slikarja (Paintbrush) in tam prebarvaj zadnje cifre.


Ne razumem prav kam naj vpišem tisto kar si mi svetoval? Ali naj v tisto datoteko hosts napišem to kar si napisal ali kam?
Moj ponudnik interneta pa je siol.

Sem mislil iti tudi k sosedu poskusit iz njegovega računalnika pa ni dopoldne nikogar doma.

@mucek4 hvala za ponujeno pomoč. Upam, da sem prav uredil to datoteko ipconfig in, da se da iz nje videti vse podatke, ki so vam potrebni.

Če pa je vidnih preveč ali premalo podatkov pa me opozorite, da bom popravil.

LP Srečko

ps popoldne sem v službi in ker delam v proizvodnji tam nimam dostopa do neta za to tudi popoldne ne gledam sem gor.



ipconfig_1.JPG
 Opis:
Ipconfig/all

Download
 Ime datoteke:  ipconfig_1.JPG
 Velikost datoteke:  104.58 KB
 Downloaded:  713 krat


_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 12:33:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tebi ni treba skrivati nič podatkov. Zi za NAT-om in kot DNS imaš tudi lokalni IP naslov (192.168.x.y) (precej verjetno da je 1.1)

Sedaj pa na svojem routerju poglej kakšne DNS-je imaš vpisane. Tam je precej verjetno težava.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 12:54:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Ne razumem prav kam naj vpišem tisto kar si mi svetoval? Ali naj v tisto datoteko hosts napišem to kar si napisal ali kam?


Da, predlagan vnos dodaš na konec hosts datoteke. Takole nekako naj bi izgledalo:
Koda:


# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost
74.200.69.253 electronics-lab.com



Najprej shrani obstoječo hosts datoteko kot hosts.bak (narediš varnostno kopijo za vsak slučaj).
Potem prekopiraj, kar sem napisal zgoraj pod "koda" v novo datoteko hosts in z njo povozi staro.To pomeni, da jo moraš shraniti v isto mapo kot je obstoječa. Če bo drugje, ne bo delovalo!

Izpis ipconfig, pa pove, da je tvoj modem konfiguriran kot router, saj so IP naslovi 192.168.xxx.xxx rezervirani za lokalna omrežja in je problem lahko tudi v njegovih nastavitvah in ne v tvojem računalniku.

Siol je tudi nekaj časa nazaj imel čudne lokalne probleme s svojimi DNS strežniki na nekaterih lokacijah. So bile pritožbe o nedelovanju tujine ali samo določenih strani.

Poskusi ali bo kaj bolje z zgornjim dodatkom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael



Pridružen/-a: Tor Nov 2007 14:21
Prispevkov: 651
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 13:02:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V routerju bi morali biti vpisani Siol DNS:

primarni: 193.189.160.13
sekundarni: 193.189.160.23

Če je zadnja številka 11 in 12 imaš še stare nastavitve in to ne štima.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 06:31:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz osebno hosts datoteke nebi spreminjal, ker to v prihodnosti zna privesti do težav. In tudi vpis domene brez www ne bo prineslo nobenega dobrega rezultata. Tisto o DNS strežnikih se pa strinjam.

Obstaja še druga možnost. Pod:
Nadzorna plošča --> Omrežne povezave --> Povezava lokalnega omrežja --> Lastnosti --> Internet Protokol (TCP/IP) --> Lastnosti
Napišeš sledečo kombinacijo (glej priponko).

Še vedno je pa veliko bolje, da popraviš konfiguracijo na svojer routerju.

Če poveš iz kje si (popraviš profil) ti morda lahko kdo, ki je blizu pomaga.



nastavitve.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  nastavitve.jpg
 Velikost datoteke:  34.18 KB
 Downloaded:  690 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 09:25:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Jaz osebno hosts datoteke nebi spreminjal, ker to v prihodnosti zna privesti do težav. In tudi vpis domene brez www ne bo prineslo nobenega dobrega rezultata. Tisto o DNS strežnikih se pa strinjam.

Obstaja še druga možnost. Pod:
Nadzorna plošča --> Omrežne povezave --> Povezava lokalnega omrežja --> Lastnosti --> Internet Protokol (TCP/IP) --> Lastnosti
Napišeš sledečo kombinacijo (glej priponko).

Še vedno je pa veliko bolje, da popraviš konfiguracijo na svojer routerju.

Če poveš iz kje si (popraviš profil) ti morda lahko kdo, ki je blizu pomaga.


mucek4 car si sem naredil po tvoji priponki in stvar dela. No po prvi nastavitvi še ni delalo po restartu Pc je pa takoj "prijelo" to stran.
Citiram:
Routerja pa nimam imam povezavo direktno iz računalnika na modem
Ganymede822+ in iz njega na tel.linijo.


Routerja pa nimam sem že zgoraj napisal, da imam samo modem.

Glede kraja pa bom popravil sem pa mislil, da bo tista kost v mojem avatarju malo "potegnila" od kot izhajam.

No hvala vsem za trud v tej temi.

Lp Srečko

_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 09:46:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veš kaj sem zgrešil v tvoji ipconfig sliki. Ti nisi skopiral celotnega izpisa. Zato smo vsi predpostavljali, da imaš router. Šele sedaj sem videl čisto spodnjo vrstico, ki dejansko prikazuje SiOL PPP.
Nastavitve imaš pomešane. Povezuješ se neposredno preko PPPoE-ja na SiOL in hkrati ti tvoj model meluje kot router, zato imaš težave. Eno ali drugo stvar izključi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko



Pridružen/-a: Sob Nov 2007 15:11
Prispevkov: 122
Kraj: Šebrelje-Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 10:20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Veš kaj sem zgrešil v tvoji ipconfig sliki. Ti nisi skopiral celotnega izpisa. Zato smo vsi predpostavljali, da imaš router. Šele sedaj sem videl čisto spodnjo vrstico, ki dejansko prikazuje SiOL PPP.
Nastavitve imaš pomešane. Povezuješ se neposredno preko PPPoE-ja na SiOL in hkrati ti tvoj model meluje kot router, zato imaš težave. Eno ali drugo stvar izključi.

Res je ni bilo celeg izpisa v tisti ipconfig datoteki sem še enkrat to poskusil pognati in res se okno nadaljuje od tistega" PPP adapter siol ADSL:"na dol. Niti nisem "porajtal", da je možno, da je še kaj na dol ker mi je prej ko sem izvajal druge ukaze ping in ostale vse podatke napisalo v zgornjo polovico okna in nisem opazil kurzorja ob strani, da bi se lahko ta izpisek nadaljeval. Te ukaze cmd in to sem delal prvič tako,da Embarassed .

Še to kako naj to kar si predlagal izključim?

LP Srečko

_________________
samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
moderator


Pridružen/-a: Čet Jan 2008 10:26
Prispevkov: 246
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 12:12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tega je veliko za napisat. Če te ne moti, ti lahko jaz recimo v soboto na daljavo uredim stvari kot je treba. Se bova zmenila preko ZS.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, računalniška omrežja LAN in wlan, povezave in strežniki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group