|
www.elektron.si
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporoèilo |
Lojze
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 19:00 Prispevkov: 33
|
Objavljeno: Sre Sep 03, 2008 21:03:29 Naslov sporoèila: forum |
|
|
Pozdrav,
zanima me, na kakšen naèin se da narediti podoben forum, kot je ta, oziroma od ff - ki je pa podoben temu. Namen uporabe je, da bomo kot razred uporabljali skupne podatke, ko bo kdo kaj pametnega našel bo naložil gor in se bomo dopolnjevali. Pomembno je le to, da bi se dalo uploadati podatke tja do 2gb oz. kolikor podpira strežnik kjer je domena. Domeno lahko dobim od brezplaènih serverjev, tam je pa kolikor jaz vem omejeno skoraj vse. od freehost386 je le nekaj megabajtev skupnega prostora in nekaj kilobajtev na datoteko, to je ravno še dovolj za uvodno stran, nevem pa na kakšen naèin se da to narediti, da se na forum lahko registriraš, da lahko moderira le en uporabnik in seveda kam grejo potem podatki, ki se uploadajo.
hvala.
Lp _________________ itak |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mucek4 moderator
Pridružen/-a: Èet Jan 2008 10:26 Prispevkov: 243 Kraj: TrĹľiè - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Èet Sep 04, 2008 07:46:25 Naslov sporoèila: |
|
|
Huh. Imaš pa velike zahteve.
Veèina ljudi ima 256 kbit/s na sekundo uploada in èas, ki ga boš porabil, da boš na internet poslal datoteko veliko 2GB je najmanj 18 ur. In še to je teoretièna hitrost.
Za take stvari si boste morali omisliti svoj strežnik ali gostovanje. Seveda plaèljivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2148 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Èet Sep 04, 2008 08:26:36 Naslov sporoèila: |
|
|
Verjetno misli vsega skupaj nekje do 2GB, to pa je lahko veliko datotek, odvisno od vrste in vsebine. Tako velik prostor ni poceni, èe pa so to zastonjski strežniki, so pa težave, take, kot so bile na starem elektro-n.com forumu, ko je zaradi preobremenitve strežnika stalno nekaj nagajalo.
Kot nekateri že veste, tale forum in stari forum teèeta na domaèem serverju, za katerega softversko skrbi mucek4, hardversko pa jaz, saj ga imam pod mizo z delovanjem pa sem zadovoljen, sicer se pa vidi, da forum deluje stabilno, vse ostalo pa tudi, še poštni strežnik je gor, router, ...
Pri zastonjskih strežnikih ti velikokrat v spletne strani vrivajo svoje reklame, si res želite tega? verjetno je vseeno, ker gre za namen uporabe manjšega števila ljudi, plaèevanje pa tudi verjetno ne pride v poštev.
Za postavitev domaèega strežnika je potrebno imeti stabilno povezavo, urejene zašèite, znanje za postavitev, pa ena stara "kišta" ki bo delala non-stop, pa nekaj elektrike
Povezava ADSL z 256kbit UL je bolj klavrna, èeprav se da preživet tudi s tako povezavo, jaz imam 1/1 Mbitin verjetno ni opaziti, da bi delalo zelo poèasi, se mi zdi, da deluje dovolj solidno, saj zaenkrat nekih velikih datotek na forumu ni. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
VolkD
Pridružen/-a: Ned Mar 2008 19:42 Prispevkov: 77 Kraj: Divaèa
|
Objavljeno: Èet Sep 04, 2008 10:06:30 Naslov sporoèila: |
|
|
reber je napisal/a: | Povezava ADSL z 256kbit UL je bolj klavrna, èeprav se da preživet tudi s tako povezavo, jaz imam 1/1 Mbitin verjetno ni opaziti, da bi delalo zelo poèasi, se mi zdi, da deluje dovolj solidno, saj zaenkrat nekih velikih datotek na forumu ni. |
Ja deluje kar solidno. No priponk in slik si seveda ne moreš privošèiti, a za zaèetek niti ni potrebno. Jaz sem na tak naèin delal skoraj leto in pol. Potem ni šlo veè. Preveè slik ! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2148 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Èet Sep 04, 2008 11:12:53 Naslov sporoèila: |
|
|
Seveda, imaš prav, dokler deluje le tekstovni del iz baze, je 256kbit/s UL veè kot dovolj. Èe so slike, so lahko omejene po velikosti, pa tudi nekako gre.
Na tem forumu so slike namerno omejene, èeprav je UL 1Mbit/s, verjetno pa bo tako tudi ostalo potem, ko bo linija hitrejša, saj z veliko kolièino slik nastane potreba po velikem diskovnem prostoru, ni problem le prenos podatkov, še posebej èe ni veliko obiska.
Treba je vzeti nek kompromis pa gre, èe pa denar ni problem, potem pa tudi hitri strežniki na hitrih povezavah ni problem... ampak obièajno je prav denar tisti, ki je problem in to predvsem zaradi veèje kolièine podatkov, ker zelo hitro presežemo tiste male poceni podnudbe.
Kaj pa uporaba kakšnih zastonjskih forumov? podatke pa bi dali nekam na kakšen ftp _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lojze
|
Objavljeno: Èet Sep 04, 2008 17:46:23 Naslov sporoèila: forum |
|
|
verjetno me niste razumeli, mi bi rabili paè forum samo za nalaganje datotek, menili smo se tudi, da bi imeli skupni mail, vendar nismo prišli skupaj. Forum bi bilo pa fajn, da bi kdo kej napisal èe bi bilo treba, predvsem bi bil namen pa izmenjavanje datotek, da bi lahko kdorkoli in kadarkoli potegnil dol kar bi rabil. Tistih 2gb je pa mišljen skupen prostor, na disku nimam problemov z primankovanje prostora, datoteke bi bile pa tam do 20MB max velikost, saj kakšna poroèila ne zasedejo veliko. Povezavo imam 1MB/1MB od t-2, deluje mi pa max dl do 125, upload pa tja do 85kB/s, kar zadošèa.
Mene samo zanima na kakšen naèin bi se dalo to narediti, domeno imam paè od zastonjskega strežnika, zanima me pa na kakšen naèin se naredi, da bi se podatki shranjevali na moj disk in seveda, potem tudi kopirali. _________________ itak |
|
Nazaj na vrh |
|
|
VolkD
Pridružen/-a: Ned Mar 2008 19:42 Prispevkov: 77 Kraj: Divaèa
|
Objavljeno: Èet Sep 04, 2008 20:10:54 Naslov sporoèila: |
|
|
Èe potrebujete le neke vrste ftp, potem je oblika foruma precej neugodna stvar.
Predlagam kar gmail. Prostora je dovolj in povsem zastonj je ! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
madboy
Pridružen/-a: Pet Jun 2008 11:53 Prispevkov: 68 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 05, 2008 13:55:24 Naslov sporoèila: |
|
|
Drugaèe pa je imel tudi google neko varianto spletnega namizja. V Mojem raèunalniku si imel prikazan kot še en disk in si samo kliknil nanj
http://www.mygoya.de/us
To je pa druga varianta spletnega namizja. _________________ Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lojze
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 16:46:52 Naslov sporoèila: forum |
|
|
madboy, ja tole bi reku, da je kar fajn zadevca, vendar ni tako enostavno za uporabo. Za mene ali pa še kakšnega bi bilo, nekateri pa so pa taki, da imajo msn, al pa mail, pa smo že na robu sposobnosti.
Ftp bi bila že kar dobra ideja. Jaz imam še neko tako zamisel kot je shrani.si, pomoje to iz ukazi ne more biti tako težko za napraviti, ali pa že obstaja nek podprogram za upload datotek z diska na "web disk (ki je ravno tako disk na osebnem raèunalniku, ki je neprestano prižgan; oz server)".
kako to napraviti pa ne vem, morda obstaja kakšen vodiè? _________________ itak |
|
Nazaj na vrh |
|
|
madboy
Pridružen/-a: Pet Jun 2008 11:53 Prispevkov: 68 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 18:39:52 Naslov sporoèila: |
|
|
Saj je logiranje isto kot pri e-malih potem pa še malo pa bodo znali _________________ Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lojze
|
Objavljeno: Pon Sep 08, 2008 15:16:44 Naslov sporoèila: forum |
|
|
urejeno.
Hvala za informacije _________________ itak |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lojze
|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2008 21:47:03 Naslov sporoèila: |
|
|
Odloèil sem se, da bom uporabil za strežnik foruma http://www.mojforum.si, ker pa ne ponujajo tudi prostora za datoteke sem se pa odloèil, da bom postavil ftp strežnik.
Vse lepo in prav, problem se je pa pojavil, da lahko samo jaz osebno na raèunalniku nastavljam datoteke za sharanje, ne morem pa narediti, da bi lahko uporabnik strani uploadal datoteko na ftp server. Kako bi se to kaj dalo narediti, da bi katerikoli uporabnik uploadal datoteko na ftp server?
Link do foruma: http://razred5c.mojforum.si/
Link do ftp streĹľnika: ftp://5.228.18.92/
uporabniško ime in geslo ftp strežnika je 5c _________________ itak |
|
Nazaj na vrh |
|
|
544449
Pridružen/-a: Èet Nov 2007 14:32 Prispevkov: 40 Kraj: thin
|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 12:53:57 Naslov sporoèila: |
|
|
Ker ftp strežnik uporabljaš?
A si uporabniku doloèil "write permission"?
Kaj uporabniki uporabljajo za dostop do ftp? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lojze
|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 17:35:07 Naslov sporoèila: |
|
|
Ja najprej sm postavil na ip od hamachija, pol sm se pa spomnu, da lahk to uporablajo samo gosti na hamachiju (pr men doma vsi kompi.
ja, write opcija ni bila obkljukana, zdj dela (edin delete nisem dal, zato ni moĹľno brisati)
Nov URL: ftp://89.212.36.123/
Zdaj bi moral delovati povsod po svetu.
Za preko routerja moram pa še uštimati, trenutno imam prikljuèeno direktno iz modema (povezava 1mb/1mb) _________________ itak |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu
|