Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Siol tv mi kocka

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, računalniška omrežja LAN in wlan, povezave in strežniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mr.Nice



Pridružen/-a: Pon Dec 2007 11:09
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2008 10:33:25    Naslov sporočila: Siol tv mi kocka Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Nisem vedel kam bi dal tole temo, pa sem dal v telekomunikacije, ker se mi zdi, da je problem povezan s tem...
Imam siol tv in mi se pojavljajo kocke,to je tak skoraj vsak dan...
enkrat mi je celo delalo 14 dni brez motenj, zdaj spet ne...

Hja me je klical telekomov terenski uslužbenec, ker sem jim prijavil napako, pa je izmeril signal, pa je rekel da imam modem sinhroniziran na 6Mbit...Hja jaz tega ne razumem, da bi bil na 6M, jaz imam internet 2M pa še tv in telefon...Tv zasede okoli 4M do 5M pasovne širine.Potem mi tv sploh ne bi delal?Ja preko strani ko sem gledal modem nastavitve mi piše recieve bit rate 8191 kbps
oni trasnmmited bit rate pa 768 kbps.
Najbolj zanimivo je, da ko se mi preko te strani videno, modem sinhronizira na 8M mi tv kocka, ko pa se mi po ponovnem resetu sinhronizira na 7M al pa celo 6M mi dela pa tv ok:D

Hja to mi telekomov delavec ni verjel in je rekel, češ da te preko strani niso realne hitrosti...Saj mu verjamem to, toda tako sfaliti te hitrosti modem pa tudi ne more.

V glavnem jaz sam sumim in da se vrnem na topic, imam iz razdelilne doze od telefonskega kabla izvlečeni dve liniji.
Eno imam direktno linijo, toda tista mi ne more služiti, ker je v enem drugem prostoru.

Na to linijo, na katero imam priključen modem pa iz razdelilne doze poteka kabel do ene telefonske telefonske vtičnice, ker pač takrat se je pač rabila telefonska vtičnica v drugem prostoru, sedaj pa ne več. No od tiste telefonske vtičnice pa gre naprej do moje druge vtičnice iz katere potem povežem modem.

Na tisti prej vmesni vtičnici sem one kable ki gredo na vtičnico oziroma na konektor prekinil in povezal oziroma zalotal direktno na to linijo, ki je do modema...
Jaz sam osebno mislim in tudi telekomovec je rekel, da lahko deluje ta parica potem kot antena, ker sem samo skup zalotal in sem spoj pustil gol, brez izolacije.Sedaj pa verjetno vleče motnje iz okolice.
Kaj naj naredim glede tega?Kako odpraviti motnje?S kakšnim kondenzatorjem?Toda kako ga vezat?

Hvala za odgovore pa lp

_________________
"Katerokoli barvo, le da je črna!"
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
multiscan



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 0:38
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 10:43:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

veskakor je bolje če ti parica pride do modema brez dodatne "prazne " veje inštalacije.
Da bi pa zlotan spoj brez izolacije deloval kot antena(bolj kot izoliran) pa....no comment Shocked

Kaj za vraga pa ima izolacija z radijskimi valovi?
Sprijazni se IP TV včasih pač zakocka, lahko gre za motnjo na kablu, ampak dvomom, saj bi v tem primeru padel modem, tako da bi se ti sesedla tako televizijo kot internet in telefon(če gre za IP priključek)

Jaz osebno bi najprej potegnil nov UTP kabel, V ENEM kosu od tam kjer pride kabel na hišo al v stanovanje, potem pa bi videl razliko, če bo sploh.
Lahko ti ga serje tista stara inštalacija.

Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko



Pridružen/-a: Pon Nov 2007 19:27
Prispevkov: 45

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2008 13:26:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eh fanta, če bi vidva eno telekomovo omarico na trasi od centrale do tvoje podstrehe odprla... se niti najmanj ne bi sekirala zaradi (ne)izolacije - čeprav seveda ne trdim, da je to v redu.
Ko je pri sosedu poštar zlezel na štango in odprl omarico, se mu je v naročje zvalilo za celo naročje žic in škatlic. Mene je skoraj kap. On pa je mirno našel mojo parico, opravil svoje in... vse skupaj zmašil nazaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
multiscan



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 0:38
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 10, 2008 00:16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Eh fanta, če bi vidva eno telekomovo omarico na trasi od centrale do tvoje podstrehe odprla... se niti najmanj ne bi sekirala zaradi (ne)izolacije - čeprav seveda ne trdim, da je to v redu.
Ko je pri sosedu poštar zlezel na štango in odprl omarico, se mu je v naročje zvalilo za celo naročje žic in škatlic. Mene je skoraj kap. On pa je mirno našel mojo parico, opravil svoje in... vse skupaj zmašil nazaj.


Če se ne motim sem skušal povedat, da PE neizolacija ne pripomore k radijskim motnjam.....Čeprav je res da ne ka kakšnih določenih koncih naše ljube deželice prihajalo do motenj na ADSL priključkih.Jest vem za dva.....

Drugače pa še vedno velja manj imaš štukanja bolje je, pravi kabel uporabiš(fora je v sukanju) bolje je.
Kaj se dogaja v trasi med centralo in omaro na podstrehi je pomembno, seveda je, ampak veliko manj kot to kaj se dogaja v kablu od modema do STB ja za TV. Zakaj?
Po parici do hiše se signal prenaša po 2 žilah, znotraj hiše od modema do STBja al pa compa pa po 4. žilah.
Gre za čist drug presnos podatkov, drugačne fizikalne zakonitosti in zahteve. Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.1m



Pridružen/-a: Pon Jan 2008 8:54
Prispevkov: 55
Kraj: Goriška primorska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2008 13:31:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej je tisto štukanje kablov precej neprijetna zadeva. Drugo, pa me zanima ali je v razdelilni dozi postavljen tudi kretnica? Mislim na tisto ki razdeli signal od centrale na tisti za telefon in drugega za XDSL. To je zelo pomembno, saj pred kretnico, ne sme biti priključeno nič!!!!
Najprej preveri to. Po tem pa ti svetujem da do modema povlečeš nov najmanj UTP kabel. Če ti bo po tem še nagajalo, pa kar poteži Telekomovcem.
Pa še to; hitrost nima nobene veze s prekinjanjem. Za kockanje so krive motnje ki se pojavljajo nekje med potjo do settopbox-a. Le te povzročijo, da se določeni paketki, nujno potrebni za brezhiben sprejem slike, izgubijo. Ker pa je TV program "streman", pomeni da se ti paketni ne ponavljajo in so zato sprejeti podatki nepopolni. Rezultat tega pa je kockasta(nepopolna) slika.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1980
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2008 21:26:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor je kockanje vmesna izguba podatkov, ki pa se zaradi streama ne morejo nadomestiti ...

Za izgubo podatkov so lahko krive motnje, ki pa se lahko vrivajo v signal med centralo in naročnikom ... kje natančno pa je sedaj vprašanje, vsak slab spoj in nepravi kabel je lahko možen vzrok ali pa samo poslabšuje zadevo, ko se nabere dovolj slabih vzrokov, se začnejo težave. Gotovo pa se težave pojavijo veliko prej, če si precej oddaljen od centrale.

Videl sem že, da je bil siolov modem priključen preko 15m navadnega ploščatega 2 ali 4 žilnega kabla, kakršen je za telefon, žice pa so paralelne in prav nič posukane ... to je tisti ploščati kabel, na katerem so stisnjeni RJ11 konektorji. Internet in 2 televiziji sta brezhibno delovali, razdalja od centrale pa mislim da ni bila 1km, prej manj kot več, ker ne vem točno kje je centrala Confused lokacija: Bohinjska Bistrica

Vsekakor priporočam UTP kabel, bo bolje kot karkoli drugega. No, vzrok za motnje je lahko tudi precej slabih spojev in šlampasto povezanih omaric na poti od centrale do hiše.

_________________
sporočila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tumbl



Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:07
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 18, 2008 22:02:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kot sem razvidel iz tvoje opisa ti kocka, če se sinhronizira na več kot 6Mb, problem zgleda da se pojavi, ker ti tako imenovano zabaše oz. komunikator ne more lepo obdelovati slike, povej kateri komunikator/modem imaš, pokliči na siol/telekom - tehnična pomoč in povej kakšna je zadeva, naj se stestira če ti omejijo linijo na 6Mb in se bo videlo kako se obnese... sporoči mi še tvoj user name za siol storitve...je pa možno da ti kocka tudi zaradi tako imenovane razdeljene linije, probaj odklopiti en del pa stestiraj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
_miha_



Pridružen/-a: Čet Apr 2008 14:58
Prispevkov: 34
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2008 21:03:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam čisto enak problem z kockanjem televizije. Zamanjal sem že kabl od omarce pa do modema z UTP kablom pa se še vedno kocka. Glede razdalje je pa tako sosed je še 500m oddaljen od nas in ima lepo sliko. Imam pa trio paket, internet 1mb, telefon in TV. (s tem da so nam sami od sebe iz 2mb interneta dali na 1mb, kao zarad tega se kocka pa ni res.

kaj naj še naredim?

LP Miha
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tumbl



Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:07
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2008 21:10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dj mi tvoj user name,kolk maš dolg kabl od modema do komunikatorja pa na ker vhod v modemu maš vštekan... al pa me dodaj v msn pa Mr.Nice tut t_u_m_b_l@hotmail.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Internet, računalniška omrežja LAN in wlan, povezave in strežniki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group