Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Agregat ne proizvaja napetosti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Servis
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urka



Pridružen/-a: Čet Feb 2015 21:34
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2015 22:16:01    Naslov sporočila: Agregat ne proizvaja napetosti Odgovori s citatom

Imam agregat Güde GSE 2700. Na vtičnici ni 220V, namerim jih slabih 18V. Preveril sem varovalko, navitja imajo od 2 do 5 ohmov, vendar sumim, da ni napake na navitju oz. statorju ali rotorju. Ima mogoče kdo na tem forumu kakšno idejo, kaj naj pogledam? Je imel kdo podobno težavo? Hvala za morebitne predloge ali rešitve.
Lep pozdrav. Uroš
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1962
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2015 09:45:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Precej verjetno je težava v vzbujanju. Verjetno je crknil regulator vzbujanja, to je v dvokomponentno maso zalita elektronika.

http://generatorguru.com/avr-automatic-voltage-regulator-half-moon-shaped-547565232/


.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
urka



Pridružen/-a: Čet Feb 2015 21:34
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2015 09:30:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem na to najprej pomislil, vendar sem ga zamenjal, pa se vseeno ne pobere.
Hvala za nasvet.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1962
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2015 11:29:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem bo treba preverit vse spoje na komandni plošči, usmernik, krtačke in vsako navitje pomeriti posebej, tudi vzbujevalno rotorsko.
Na vzbujevalno navitje bi lahko priključil usmernik in počasi dodajal napetost, že pri nekaj V bi moral dobiti na izhodu nekaj napetosti, tega obremeniš z eno manjšo žarnico. Seveda test narediš brez regulatorja.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bora



Pridružen/-a: Sob Jun 2017 7:36
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2017 14:04:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Imam agregat swiss kraft sk 8500w

http://gensets.en.alibaba.com/product/60663257997-218717990/swiss_kraft_sk_8500w_professional_generator_2_5kva_gasoline_generator.html?spm=a2700.8304367.0.0.fc1idI

Uporabil sem ga samo nekajkrat bolj za vzorec kot kaj bolj resnega...sedaj po cca. enem letu ga ponovno poženem in ne daje napetosti. Če priključim na sponke krtačk akumulator 12V- agregat daje izhodno nap. 230V..Odklopil sem AVR regulator in na krtačkah zmeril napetost 6V..Ali je mogoče v okvari AVR ali kaj bi lahko bilo..kaj še lahko preizkusim oz. ugotovim napako
hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 1962
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2017 19:40:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadaj za panelno ploščo so povezave, preveri kontakte, malo premakni, zategni, mogoče je kje slab spoj, ki je oksidiral.

Čudno se mi zdi, da bi AVR crknil medtem, ko agregata nisi rabil, seveda pod pogojem, da je pri zadnji uporabi normalno deloval. No, lahko bi crknil kar naenkrat sedaj, ko si ga zagnal na novo.

_________________
podpis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Servis Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group