|
www.elektron.si
|
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporoilo |
Srecko
Pridruen/-a: Sob Nov 2007 15:11 Prispevkov: 125 Kraj: Ĺ ebrelje-Cerkno
|
Objavljeno: et Nov 20, 2008 11:07:42 Naslov sporoila: Kje kupiti vodikov peroksid in kislino HCl za jedkanje TIV |
|
|
Mene zanima kje zadnje èase kupujete omenjeni artikel. V navadnih trgovinah (drogerijah) ga ni veè za dobiti v lekarni sem spraševal in je rekla, da imajo samo 3% za 30% pa je potrebno naroèit celo steklenico.
Vèasih sem ga dobil pri lokalnem galvanizerju , ki pa je lani zaprl svoj obrat.
Torej drugi teden bom verjetno v LJ in KR pa me zanima ali še obstaja in kje taka trgovina, da se ne bom "lovil"in povsod iskal.
Sem dobil en vzorèek pri eni frizerki pa kaj ko je v obliki šampona in za to neuporaben.
LP Sreèko _________________ samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
Pridruen/-a: Pet Nov 2007 8:00 Prispevkov: 2148 Kraj: Bled
|
Objavljeno: et Nov 20, 2008 11:25:02 Naslov sporoila: |
|
|
Cena za 1kg H2O2 je nekje do 5€ èe se ne motim, možno je tudi, da stane manj kot 4€, res nisem siguren, ker je HCl in H2O2 relativno poceni in traja dovolj dolgo èasa, da je nakup celega litra, oziroma kg povsem smiselen tudi za amaterja.
Peroksid (hidrogeni peroksid) H2O2 je pakiran v plastenke, vsebina pa je 1kg, kakšna pa je specifièna teža pa ne vem, verjetno zelo podobno vodi.
V lekarni bo verjetno cena precej visoka, ni pa nujno, treba je vprašat. Ăe ga Ĺľe moraš naroèit, ga lahko naroèiš tudi v Merkurju in trgovinah, ki sicer prodajajo barve in lake. Slovenski proizvajalec je Belinka.
Jaz kupujem kislino in peroksid v lokalni kmetijski trgovini Šobrle na Bledu, kjer imajo tudi barve... in ga v glavnem naroèajo zame, imajo ga skoraj vedno na zalogi, sicer pa ga kupim dovolj, da ga imam in še preden mi ga zmanjka ga kupim oziroma naroèim. Plastenke hranim kar zunaj, tudi pozimi, oèitno zadeva ne zmrzne in ji tudi mraz ne škoduje. Vèasih sem hranil plastenke noter, pa okoli kisline vedno kaj zarjavi, še dodatno pakiranje v vreèke ne pomaga popolnoma, seveda pa se izboljša neprodušnost, saj se èez nekaj mesecev naredijo kapljice kisline na vreèki. Peroksid naj bi imel rok uporabe 1 leto, ampak tudi po veè kot enem letu deluje v redu, mogoèe izgubi nekaj kisika, ne vem, ker se nisem poglabljal, saj dokler stvari delujejo kot je treba, ni razloga za kompliciranje.
Kemikalije je sorazmerno lahko dobiti in ni nekih omejitev. 2l kisline 30% in 1kg 30% peroksida stane do 10€ kar zadostuje za 6l jedkalne tekoèine s tako kolièino se pa zjedka kar precej plošèic. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Z-mo
Pridruen/-a: Ned Nov 2007 14:02 Prispevkov: 17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: et Nov 20, 2008 20:50:37 Naslov sporoila: |
|
|
Jas sem nazadnje kupil 30% peroksid v Merkurju v Ljubljani. Tole so pa še toènejši podatki tega Merkurja:
Ljubljana - BeĹľigrad, Jama: MERKUR, BeĹľigrad 11, tel.: (01) 280 10 93.
Upam, da ti bo tole kaj pomagalo.
Lp, Aleš _________________ Razmet!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: et Nov 20, 2008 22:18:04 Naslov sporoila: |
|
|
Ta Merkur je bivša Astra Chemo kajne? tam bi morali imeti, oziroma tam lahko naroèiš se da v Merkurju marsikaj zmenit in naroèijo, èe le imajo v centralnem skladišèu ali pa vsaj v programu, sicer pa javkaš toliko èasa, da mogoèe le ugodijo. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
madboy
Pridruen/-a: Pet Jun 2008 11:53 Prispevkov: 68 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: et Nov 20, 2008 23:08:06 Naslov sporoila: |
|
|
reber je napisal/a: | Ta Merkur je bivša Astra Chemo kajne? |
Je tako _________________ Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bostjan91
Pridruen/-a: Pon Mar 2008 20:15 Prispevkov: 160 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 15:29:53 Naslov sporoila: |
|
|
V Mavrici - trgovina z laki in barvami. V Merkurju na Vièu pa nimajo (??). _________________ Moj blog |
|
Nazaj na vrh |
|
|
drrogla
Pridruen/-a: Sob Jan 2008 11:16 Prispevkov: 1 Kraj: Hrastnik, Maribor
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 14:35:51 Naslov sporoila: |
|
|
V mariboru imajo v trgovini Labora |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ule
Pridruen/-a: et Jun 2008 13:44 Prispevkov: 27 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 15:00:37 Naslov sporoila: |
|
|
V trgovini Mavrica, Ljubljana - Šiška. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Srecko
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 16:58:32 Naslov sporoila: |
|
|
Hvala vsem. Sem dobil in sicer nekje v Lj. ne vem toèno v kateri trgovini ker mi je prinesel brat njemu pa je dal prijatelj od sestre.
Ko in, èe zvem toèno kje je bilo kupljeno pa sporoèim.
Lp Sreèko _________________ samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
|
madboy
|
Objavljeno: et Apr 02, 2009 16:12:20 Naslov sporoila: |
|
|
Zdravo,
dobil sem klorovodikovo kislino 20% bi zadeva delala? Poleg tega me pa zanima sreèko èe si sluèajno izvedel kje prodajajo v Lj peroksid?
Lp _________________ Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Srecko
|
Objavljeno: et Apr 02, 2009 19:25:50 Naslov sporoila: |
|
|
madboy je napisal/a: | Zdravo,
dobil sem klorovodikovo kislino 20% bi zadeva delala? Poleg tega me pa zanima sreèko èe si sluèajno izvedel kje prodajajo v Lj peroksid?
Lp |
Ăe z vprašanjem misliš mene kje sem dobil peroksid ti moram povedat, da ne vem toèno kje.
Prinesel mi ga je brat kupil ga je brat od "tipa"od sestre in potem niti nisem veè spraševal kje menda nekje v Lj.
LP Sreèko _________________ samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: et Apr 02, 2009 19:41:14 Naslov sporoila: |
|
|
madboy je napisal/a: | Zdravo,
Lp |
6 odgovorov višje, sem napisal, kje v LJ se dobi, oziroma ti lahko zrihtajo _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
madboy
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 19:32:33 Naslov sporoila: |
|
|
Da da, sem prebral tudi tisto Kaj pa teh 20% bo zadosti ali ne?
Sreèko hvala vseeno _________________ Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Azrael
Pridruen/-a: Tor Nov 2007 14:21 Prispevkov: 647
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 20:41:45 Naslov sporoila: |
|
|
Ăe ne boš preveè zalival z vodo, bo IMHO tudi šlo, sploh èe boš kemikalije porabil v nekaj letih.
Lani sem porabil skoraj 15 let star peroksid. Res je šlo zelo poèasi (peroksid sam razpada na vodo in kisik in tako koncentracija pada), tako, da mislim, da bo se bo izšlo tudi z malo manj koncentriranim. _________________ Genij je 1 % inspiracije in 99 % znoja. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
madboy
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 21:28:45 Naslov sporoila: |
|
|
20% solna kislina, peroksid ne vem še koliko bo procenten. Kakorkoli manj vode pa bo zadeva špilala upam. _________________ Jest pravm sam buh var da se slama vname, buh var! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 07:16:18 Naslov sporoila: |
|
|
Seveda deluje tudi z 20% kislino in šibkejšim peroksidom, le razmerje, oziroma recept bo drugaèen... manj vode ugotoviš s poskušanjem.
No, kakor sem že napisal, naj bi se dalo željene kemikalije tudi naroèiti v trgovini _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bonny
Pridruen/-a: et Jan 2010 9:36 Prispevkov: 21 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 10:34:38 Naslov sporoila: |
|
|
Pozdrav...
No pa se jaz.. Kje kupujete peroksid?
Jaz sem ga do sedaj v Merkurju - Naklo. Sedaj pa je umaknjen iz prodaje (verjetno kaka bedasta direktiva EU) in ga ni vec za dobit.
Torej kje ga kupujete? (30%) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 10:31:09 Naslov sporoila: |
|
|
Jaz ga kupujem v trgovini Šobrle na Bledu, seveda ga vedno nimajo na zalogi, ga pa naroèijo, drugaèe pa vprašaj v Mavrici ali pa kakšni drugi trgovini z barvami in podobnim materialom. Po novem imajo eno zadevo imenovano BELOX namesto peroksida, menda je ista stvar, sicer pa lahko vprašaš v Belinko. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bonny
Pridruen/-a: et Jan 2010 9:36 Prispevkov: 21 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 12:44:13 Naslov sporoila: |
|
|
Sem ga nasel v firmi Itrij Kropa-Podnart.
stane 3Eur/l. Zal imajo samo 35%
http://itrij.si/kontakt.htm |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 21:25:34 Naslov sporoila: |
|
|
Vprašanje iz te teme
Lord_KING je napisal/a: | Mene pa zanima, kako bi naredil tiskano vezje z HCl in vodikovim peroksidom? Kje bi lahko to kupil, saj noèem krasti iz šole(možnost v skrajni sili(samo hec))?
Lep pozdrav |
Nekatere trgovine so od zaèetka te teme do danes žal propadle, nadomestile so jih druge.
Kemikalije, kot so HCl (solna kislina) in H2O2 (vodikov peroksid) se dobi tudi v trgovinah Mavrica oziroma franšizah. Ăe nimajo na zalogi, je moĹľno naroèiti.
Ăe nikjer ne dobite ali pa èe bi Ĺľeleli majhno kolièino in vas pot prinese na Bled, se lahko oglasite pri meni, sicer pa tipkovnica in iskanje... in potem telefon in klicanje po trgovinah in izogibajte se lekarn, cene so tam previsoke za tako navadne kemikalije in ne, nobenih dokumentov ni treba v Mavrici _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lord_KING
Pridruen/-a: Ned Feb 2016 16:38 Prispevkov: 9
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 21:39:18 Naslov sporoila: |
|
|
Ăe sluèajno kdo ve kakšne so cene v mavrici?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
flomaster
Pridruen/-a: Ned Jan 2014 21:23 Prispevkov: 53 Kraj: Kranjsterdam
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 21:48:13 Naslov sporoila: |
|
|
Ne spomnim se koliko je v Mavrici ampak cene imajo zelo ugodne. Tam sem dobil tudi alkohol za èišèenje TIV, nitro razredèilo, aceton in še barvne spreje za pobarvat kakšno škatlo za ohišje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lord_KING
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 21:54:25 Naslov sporoila: |
|
|
Na njihovi spletni strani ne najdem vodikovega peroksida tudi pod imenom belox 30. Bi ga lahko naroèil, ali ga moram iti iskat v Ljubljano? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: Tor Feb 16, 2016 22:11:04 Naslov sporoila: |
|
|
http://www.mavrica.si/Spletne-strani/Prodajna-mesta
Ne vem iz katerega kraja si, lahko pa sam pogledaš kje so prodajna mesta na zgornji povezavi. Ker Slovenija ni na gosto posejana s trgovinami Mavrica, mogoèe obstajajo franšize ali pa kakšne druge trgovine z barvami in laki, tudi Top Dom ima marsikaj. Malo potelefoniraj naokoli in povprašaj. Cene so precej podobne tistim cenam izpred nekaj let, ki sem jih napisal zgoraj, ni velike razlike. Da ne najdeš na spletni strani v ceniku je logièno, saj gre za artikel, ki ga je veèinoma treba naroèiti. Ăe me spomin ne vara, sem kislino in mogoèe peroksid videl celo v Merkurju. Gre za kemikalije, ki se bolj redko kupujejo in zato trgovci nimajo na zalogi, èe pa pokaĹľeš rezno zanimanje in naroèiš, bodo pa zrihtali. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lord_KING
|
Objavljeno: et Feb 18, 2016 10:31:01 Naslov sporoila: |
|
|
Oboje se da, dobiti v Mavrici na Rudniku po ceni:
Solna kislina 1€/l
Belox 30(vodikov peroksid) 5€/kg
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lord_KING
|
Objavljeno: et Feb 18, 2016 12:21:04 Naslov sporoila: |
|
|
Sedaj me zanima vrstni red kemikalij(da ne bo kabum!!)
In razmerje kemikalij?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: et Feb 18, 2016 12:26:21 Naslov sporoila: |
|
|
Kislino vzemi 30% oziroma 30-35% (ne vem toèno koliko je), je mogoèe le malenkost dražja od tiste 19-20% kisline. Razlika je v receptu za pripravo mešanice za jedkanje
Že veèkrat sem napisal recept, ki deluje dobro, pa ga bom še 1x, ne bo škodilo:
3 deli vode
2 dela HCl 30%
1 del H2O2 30%
Recepta za 19% kislino nimam, ker jo nikoli ne kupim, vedno vzamem moènejšo.
Veè o tem je napisano v tej temi kjer nadaljuj debato o razmerju mešanja in tam postavi vprašanje v zvezi s tem, ker tukaj je debata o nakupu in mestu nakupa. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ule
Pridruen/-a: et Jun 2008 13:44 Prispevkov: 27 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2016 13:01:32 Naslov sporoila: |
|
|
Je kdo pred kratkim kupoval peroksid? Prejšnji teden sem se ustavil v trgovini mavrica v šiški in mi je prodajalka razložila, da ga ne sme veè prodaja fiziènim osebam. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
reber moderator
|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2016 08:44:08 Naslov sporoila: |
|
|
Ja, informacija bo kar toèna, tudi meni so tako povedali, ampak se da vse zmenit... za stalne stranke vse
Kdor ne bo mogel nikjer kupiti, oziroma mu ne bodo hoteli prodati, se lahko obrne name. _________________ Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu Da, lahko povlee datoteke v tem forumu
|