Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

Grožnje preko ZS - elektron

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Druge diskusije, ni povezano z elektrotehniko
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
tesla95



Pridružen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Prispevkov: 100
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2014 21:49:33    Naslov sporoèila: Grožnje preko ZS - elektron Odgovori s citatom

Pozdrav!

Prejle sem dobil od Jaka57 zasebno sporoèilo z grožnjami, glede tistega prepiranja na elektroniku. Upam, da lahko kaj ukrenete s tem uporabnikom (mu onemogoèite dostop do foruma).

Èe je treba, lahko prilepim še screenshot, kaj je napisal...

Takih uporabnikov ne bi rad Å¡e tukaj, ker se mi tole zdi super forum, ni treba, da ga en tak pokvari in naredi drug elektronik iz elektrona.

Hvala, LP!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 239
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2014 08:20:57    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Idea Èe je bilo ZS poslano preko/na elektronik-u, ga lahko ignoriraš in se ne sekiraš (mislim, da si ratal preobèutljiv!). jest se npr. v kregarije na bilo katerem forumu ne mislim spušèat in advokatirat, ker je to neproduktivno Exclamation

Dotièni uporabnik je tu prijavljen s pomanjkljivimi podatki (namenoma?) in ima samo en post tu od kar je reaktiviran ta forum! Torej ga smatram za neaktivnega tu (za bistveno razliko od sosednjega foruma).

Lahko pa meni ali rebru (firbec) pošlješ na ZS (NE v temo!) Exclamation skrinšot, kaj je dotièni napisal - èe je ZS poslal preko TEGA foruma ; èe ni nas paè ne zanima in tudi tebe ni treba zanimat tu Exclamation Exclamation Exclamation .. razumem pa slabo voljo/vznemirjenje ob takih dogodkih Rolling Eyes ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
Jaka57



Pridružen/-a: Èet Apr 2014 8:22
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2014 10:39:19    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

@Spajky:ja na novem forumu imam samo en prispevek, na starem sem jih imel veè in ni niè namenoma! Èe bi želel še kakšen podatek, vprašaj in mogoèe ga boš dobil.
Ja, res sem neaktiven na tem, ker je tudi forum kot tak, bolj kot ne, neaktiven, za razliko od starega, ki je bil, èe se prav spominjam, eden prvih forumov; èe ne prvi, na to tematiko.
"Skrinšot" lahko vidiš na sosednjem forumu v temi "Vaš vzoren uporabnik.....", lahko si pa tudi prebereš, èe že nisi (tema: Gradnja zvoènih omaric), kako je popljuval in žalil, kar vse èlane foruma, na koncu pa mene osebno.
ZS sem mu poslal, ker je med drugim, namenjen tudi temu, da se ne smeti po forumu.
Navkljub temu, da sem poslal zasebno sporoèilo, nisem v njem uporabljal neprimernih besed, za razliko od naslovnika!

Seveda, sem se pa zopet, kljub starosti, nauèil, da je potrebno prav krepko premislit komu kaj svetuješ ali kaj prodajaš, saj se lahko zgodi, da te poba obtoži, da si ogrožal njegovo življenje in da stvar, ki si mu jo prodal, ne deluje veè tako kakor na zaèetku in ne bi se èudil, da bo nekdo drug kriv, èe bo dotièni skuril kakšen zvoènik, ko bo gradil zvoène omarice Rolling Eyes .

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 239
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2014 12:49:23    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

... no ... mislim, da smo vsi povedali, kar je bilo treba ... mislim, da "barufe" od drugod ni potrebno še sem vlaèit Embarassed ... bo kar dovolj Rolling Eyes ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2014 12:54:40    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Trenutno ležim na plaži in uživam dopust in tole me je malce zmotilo... zato:

Le èevlje sodi naj kopitar ...
Najprej pred svojim pragom ...

In še bi lahko našteval.

Eden od uporabnikov foruma mi je že napisal nekaj pripomb in opazk èez uporabnika Jaka57 in ker se to ni zgodilo na našem forumu, tega ne bom pogreval, si pa lahko mislim svoje. Kaj se dogaja na elektroniku zadnje leto ne vem, ker me tam ni bilo že 1 leto in pol, odkar so me banali. Ker moja naèela niso v skladu z njihovimi naèeli, tam ne sodelujem, nisem prosil za odklep, nisem se na novo registriral in forum le redko obišèem, mislim, da nisem bil tam že 3 ali 4 mesece. Kakorkoli, umazanega perila, ki se je umazalo drugje, tukaj ne bomo prali, lahko le omenimo, lahko bo že to preveè, tako da je mogoèe bolje, da se izogibamo tudi omemb, mar ne Wink

Veè v ponedeljek, ko bom spet doma Cool

_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
tesla95



Pridružen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Prispevkov: 100
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2014 18:46:57    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

@jaka57

Paè ne moreš priznati, da si v tisti elektronikovi skupini, ki se neprimerno odziva na prispevke kogarkoli, razen vaših prijateljev.

Kot sem že veèkrat povedal, ste z izsiljevanjem in uporabo neprimernih besed zaèeli prav vi, tako da prosim, èe ne lažeš.

Pa lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
u2



Pridružen/-a: Èet Jan 2008 7:03
Prispevkov: 345
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2014 20:08:26    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Èe sem kaj rabil, sem vprašal in skoraj vedno dobil odgovor!

Èe je bilo kaj vprašano in sem vedel in sem imel èas, sem vedno odgovoril.

Kar tako naj ostane in Å¡koda dobrega foruma za prepire in neproduktivne debate.

Trenutno je forum res bolj zaspan, poèakajte da dnevne temperature padejo proti "0" in bo spet bolj veselo!

Mimogrede, Reber, malo sem ti "fouš", ampak to sem jaz za letos že pokuril, tako da do novoletnih skokov Portorož 2015 ne bo niè. Uživaj v jesenskem soncu, kjerkoli že!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
potepenc



Pridružen/-a: Tor Sep 2012 20:17
Prispevkov: 43

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 20:04:12    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tesla95, èe si dobil ZS z žaljivo vsebino na tem forumu, se preprosto pritoži moderatorjem ali administratorju foruma, èe ne o tem nimamo tu kaj debatirat.

Èe svinjarijo iz drugega foruma vlaèiš sem in bi rad, da to svinjarijo poèistimo tukaj, se mi zdi, da si narobe predstavljaš kako potekajo te stvari in boš kmalu ugotovil, da to ne gre tako in si boš še tukaj nakopal na glavo kakšne težave, saj se mi zdi, da je to kršitev forumskih pravil.

Èe se ti zdi tale forum tako super, kot pišeš, zakaj pa tako malo sodeluješ in zakaj sodeluješ tam, kjer ti ni všeè in ti (po tvojih besedah) grozijo?
Èe je tale forum komaj živ in se komaj kaj dogaja, ali nismo temu krivi mi, uporabniki, èlani foruma? Jaz z veseljem pomagam in odgovorim, èe nekdo postavi vprašanje in poznam odgovor, ampak èe vprašanja ni, potem nimam kaj napisat.

Èe pogledam tisto nesreèno temo o zvoènih omaricah na elektronik forumu, vidim, da si s sarkazmom zaèel ti Tesla95, res pa je, da ti je trigger nastavil èlan ID, ko ti je napisal
Citiram:
A se ti še vedno ne da niè poguglati?
in ti Tesla95 si odgovoril:
Citiram:
Å e vedno? Koliko tem imam pa odprtih? Sigurno rekordno Å¡tevilo, a?
Lej, èe bi našel tisto, kar me zanima, s pomoèjo spleta, te teme ne bi odpiral, ker pa nisem, sem jo pa odprl.
In, èe takih, ki neèesa ne najdejo ali èesa ne vedo ne bi obstajali, tudi forumi ne bi obstajali. Torej moja tema in ostale teme koristijo obstoju foruma, se ti ne zdi?
Èe postaviš vprašanje, bodi hvaležen, da ti pomagajo in èe te kdo sluèajno malo pošlje na google, ni potrebno da kar tako vzkipiš, ali ne bi bilo lepše, èe bi preprosto napisal, da si poskušal najti na googlu in da nisi našel niè uporabnega, ker ne znaš poiskati, saj je jasno, da je uspešnost iskanja na googlu, kakšne kljuène besede uporabiš. Google nima kristalne krogle, èeprav je že precej blizu, zato so zadetki iskanja odvisni predvsem od spraševalca. Èe ne znaš vprašat, potem ne bo pametnih odgovorov. Predlagam ti, da drugiè, namesto da sikaš in steguješ dolg jezik, raje pohlevno priznaš, da ne znaš poiskat in da prosiš za namige, kako iskati, da boš lahko poiskal.
No, in Jaka57 te je malce okaral o tvojem pametovanju in te opomnil na zaporedno objavljanje postov v razmaku nekaj minut, ti pa potem hitro ostro odgovoriš nazaj in sikaš in potem ni èudno, da je mogoèe kdo nesramen do tebe. Ja, so nesramni, mogoèe celo upravièeno, moraš se zavedati, da so na tistem forumu èlani precej starejši od tebe in tudi od mene, tako da ne bodo dopustili, da jim en mladeniè soli pamet, smola zate in mogoèe je prav tako, ena olika mora biti.

Predlagam, da tistim, ki so ti voljni pomagat, ne soliš pameti in ne sikaš, ker boš hitro izgubil privilegij do pomoèi, bodi prijazen, pohleven in predvsem hvaležen!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 239
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 07:35:42    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Question A je res bilo potrebno nadaljevat Question

reber je napisal/a:
... umazanega perila, ki se je umazalo drugje, tukaj ne bomo prali, lahko le omenimo, lahko bo že to preveè, tako da je mogoèe bolje, da se izogibamo tudi omemb...

Mislim, da je reber prav povedal, avtor teme pa je od mene tudi takoj na zaèetku dobil od mene ZS z "nasvetom" kako se obnašat na netu v bodoèe Exclamation ... daljnje pogrevanje zadeve IMHO nima smisla Rolling Eyes in bolje da se vzdržite dalnjih komentarjev; bo bolje ... èe ima reber še kaj za povedat, naj potem ko spiše, kar najbolje takoj zaklene temo, da bo mir!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
potepenc



Pridružen/-a: Tor Sep 2012 20:17
Prispevkov: 43

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 13:31:14    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Spajky je napisal/a:
A je res bilo potrebno nadaljevat

Spajky, mislim da ja, ker sem mnenja, da je v dotiènem primeru napako naredil Tesla95 sam, ker je preveè burno odreagiral in to ravno na takem forumu, kjer ne dopušèajo, da bo en neizkušen mladeniè solil pamet starim maèkom. Mislim, da bi se podobno prej ali slej zgodilo tudi tukaj, tako da predlagam veè strpnosti in še enkrat, kdor sprašuje, naj bo vesel, da dobi pomoè in potem naj bo tudi hvaležen, kar naj pokaže z odnosom in obnašanjem. Imam doloèeno mero strpnosti in razumevanja, razumem zaèetnike, ampak da bi mi nekdo, ko mu skušam pomagati, potem še sikal, najedal in jezikal, bi ga hitro odpikal in mu povedal svoje, verjetno celo ignoriral, ko bi naslednjiè potreboval pomoè. Ne mislim obsojati nikogar, želim le, da so odnosi korektni in da ne prihaja do incidentov, prepirov in podobnih stvari, raje se pogovarjajmo o tehniki. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2014 11:18:45    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Prebral sem temo na elektronik forumu o zvoènih omaricah v celoti in ugotovil, da je debata potekala dokaj normalno in seveda v tipiènem stilu tistega foruma. Vsaj malce smetenja v vsaki temi je za tisti forum normalno. Zakaj je do hudih besed sploh prišlo, je ugotovil že potepenc, popolnoma se strinjam, da je do hude krvi prišlo zaradi preobèutljivosti in burnega odziva s tvoje strani Tesla95. Nikakor ne moreš prièakovati, da boš z vzvišenim nastopom kjerkoli kaj dosegel, še posebej na tistem forumu ne in tudi tukaj bi bili takšnega odnosa kmalu navelièani.

Glede na to, da sta se zapela z Jaka57, sem šel brat nekaj njegovih prispevkov in ugotovil, da možakar je nekoliko bolj osorne sorte in se ne pusti, da bi mu kdo solil pamet, še manj pa, da bi mu jezikal nekdo, ki bi lahko bil njegov sin ali celo vnuk. Tako paè je, verjetno prièakuje veè spoštovanja do starejših in obièajno tudi bolj izkušenih, verjetno je njegovo prièakovanje tudi upravièeno... ali pa tudi ne vedno. Starejši smo obièajno bolj izkušeni, ampak to še ne pomeni, da imamo vedno prav.

Bom tudi jaz ponovil besede, ki jih je napisal predhodnik, veè strpnosti in hvaležnosti na forumu, pa ne bo nobene hude krvi in tovrstnih zapletov.

Dodal bi še eno mnenje, ki bi ga mogoèe celo vpisal med pravila foruma:

Èe nekdo sprašuje, naj se tudi potrudi, da bo vprašal tako, da ga bo mogoèe razumeti in da vprašanje ne bo dvoumno.

Odgovori v stilu: " a nisi pogooglal" ali "poišèi na google" ali "se ti ne da niè sam poiskati..." niso zaželjeni, saj tak odgovor ne odraža smisla foruma. Èe nekdo predlaga iskalnik, naj to podkrepi s primernimi kljuènimi besedami, saj je verjetno vsak, ki postavi vprašanje že poskusil najti odgovor na google in podobnih, vendar zaradi neustreznih kljuènih besed ni našel pravega odgovora. Pogosto je problem, ker ljudje ne znajo iskati na google in zato odgovora ne najdejo ali pa sploh ne vedo toèno kaj išèejo, to je pogosto najveèji problem. Usmerjanje na google brez, da bi pošteno namignil kako in kaj iskati je torej brezvezen odgovor in predstavlja offtopic in smeti, odgovor kot tak pa ne nudi nobene pomoèi.

Seveda ob takih nepomoèeh in usmerjanju na google lahko tisti, ki je vprašanje postavil, vzkipi, ker je to res neke vrste norèevanje, ampak predlagam, da v takem primeru ohrani mirno kri in raje preprosto napiše v stilu: "saj sem iskal, pa nisem našel" ali "saj sem poskušal najti, pa ne znam, ne vem kako naj išèem, ne vem katere kljuène besede za iskanje naj uporabim, potrebujem pomoè pri iskanju..."
Na tak naèin bi pokazal, da je sam že vložil nekaj truda pri iskanju odgovora in da ne prièakuje odgovorov "na srebrnem pladnju" in da rabi pomoè predvsem pri tistem delu, kjer sam ne zmore in ne zna najti in da sam še vedno aktivno sodeluje pri iskanju odgovora.

In na koncu se spodobi, da tisti, ki sprašuje in potem najde odgovor, naredi povzetek kaj je našel, kaj se je nauèil in kako je rešil problem, lahko tudi predstavi izdelek ali rešitev. Na ta naèin bi pokazal hvaležnost in nekako poplaèal trud vseh tistih, ki so mu pri iskanju pomagali. Tema je na tak naèin dobila svoj epilog in pomen.

Ja, pogosto se zgodi, da nekdo samo postavi vprašanje, ko dobi odgovor pa ni nobenega odziva veè, to pa je sebièno.

Aja, še vedno ne vemo, kje se je zgodilo domnevno ZS, ki naj bi predstavljalo domnevne grožnje?

Še vedno ne vidim nobenega razloga, da bi uporabniku Jaka57 onemogoèil dostop, še veè, vabim ga k sodelovanju, da forum ne bo tako mrtev, vabim tudi druge, vabim jih èim veè Wink
Seveda so pravila foruma tukaj jasna, smetenja v temah ne prenesem, žaljenja tudi ne itd, itd, ... veè v pravilih foruma.

_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
flomaster



Pridružen/-a: Ned Jan 2014 21:23
Prispevkov: 53
Kraj: Kranjsterdam

PrispevekObjavljeno: Èet Okt 02, 2014 21:12:16    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tudi do mene je bil na ZS na forumu elektronik Jaka57 žaljiv in zelo pokroviteljski. Enkrat sem mu nekaj pojasnjeval na zs, da ne bi bilo offtopic, sem dobil nazaj take odgovore, kot da je on bog in središèe vesolja, ta ata je en velik egocentrièen egoist. Me je dal na ignore, tako mi je napisal, jaz pa njega nisem, ker še vedno rad za zabavo prebiram njegove izpade Razz Zanj sem oèitno smrkavec, razvajen od mame in tudi mene bi rad spoznal osebno, verjetno ne zato, da bi z menoj obraèunal, paè pa zato, da bi mi pral možgane, verjetno misli, da mu v obraz ne upam povedati popolnoma enako. To mora biti en strašno živèen in nesreèen èlovek, mogoèe je osamljen, mogoèe je vdovec, mogoèe živi sam, po mojem mu ne gre zameriti, je paè siten, kot marsikateri starèek Wink pa ne mislim s starèkom kaj žaljivega.
Ejga Tesla95 kje to je to Jaka57 pisal na ZS, tukaj ali na elektroniku, èe si tam zaklenjen, ti verjetno ni mogel pisati tam, pa te je našel tukaj in ti povedal svoje, èe je tako, potem ga res nekaj zelo grize, to že meji na psihiène težave Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
flomaster



Pridružen/-a: Ned Jan 2014 21:23
Prispevkov: 53
Kraj: Kranjsterdam

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2014 07:35:40    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tole sem pred parimi dnevi dobil na ZS, naslov sporoèila: Smrkavec je zrno dodal Very Happy

Jaka57 je napisal/a:
Seveda si smrkavec in to boš za mene ostal! Èe ne znaš ali razumeš slovensko, vzemi kakšno knjigo v roke in se uèi, kajti risati, kot majhnemu otroku, ti pa ne mislim!
Zakaj je šlo v tisti temi (mislim, da nekaj o CNCjih) in kaj je bilo narobe, sem ti razložil (èe se prav spominjam, tudi opravièil!) in tvoje pametovanje oz. tvoja psiho analiza na daljavo je popolnoma mimo, trditve, ki jih postavljaš, tudi sluèajno ne držijo, prav tako pa tudi možnosti, ki si jih navedel.

Ja na tem forumu sem teslu poslal ZS. In? Ali je tebi jasno, kaj pomeni zasebno!? Oèitno ne, kot še marsikaj drugega in preberi si še enkrat, kar sta napisala @Reber in @Spayke o pranju umazanega perila!

Sporoèilo sem mu poslal z razlogom, saj je kar vse po vrsti žalil posebno pa mene osebno. Preberi si temo, nadi moj prispevek kjer sem teslo žalil, potem pa klamfaj!
Èe bi imel, kakšen drug njegov elektronski naslov bi mu paè pisal tja. Ti je jasno? Sicer vem kako se piše (hint Vrtnar) toda iskat po bazah njegov naslov v Mengešu.........

Ja in starèki so te naredili, na žalost, takega kakršen si, ko ti nekaj ni prav, Lego kocke v roke in jokat. Ja tako je ponavadi z razvajenci, ki življenje šele okušajo Razz .

Lepo se imej, pa pazi, da dude ne boš izgubil!
Sedaj pa hitro adminu tega foruma zatožit, kaj sem si dovolil napisat na zasebno Twisted Evil .


To mi je poslal na tem forumu in na elektronik.si forumu, odgovoril mu nisem.

Vèeraj pozno zveèer sem sluèajno na elektroniku videl temo, ki je èez nekaj minut izginila, ne obstaja nikjer veè, niti v smeteh, uspel sem na pol shranit prvo stran, Jakov odgovor in vtikanje kažejo na to, da je resno bolan in moten èlovek, saj se vtika in pametuje v mnogih temah, obnaša se kot moderator in gre na živce drugim èlanom, ki njegovega obnašanja ne odobravajo.

Priponka v zipu je htm.



Skupinski-nakup-napajalnikov-12V-500mA.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Skupinski-nakup-napajalnikov-12V-500mA.zip
 Velikost datoteke:  11.67 KB
 Downloaded:  384 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
potepenc



Pridružen/-a: Tor Sep 2012 20:17
Prispevkov: 43

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2014 21:28:38    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

"Politièni interesi" in pometanje pod preprogo, kaj pa drugega. Èe je šlo za navaden offtopic, brezvezne odgovore, reklamiranje in druge kršitve, so bila sporoèila ali teme vržene v smeti, v tem primeru na elektroniku pa Jaka57 oèitno uživa protekcijo vsaj enega od moderatorjev in je grdo obnašanje Jakca s èarobno luèko (Jakca z umazanim jezikom in prsti) preprosto izbrisal in s tem pometel svinjarijo pod preprogo.

Aja, Tesla95, kje si zdaj, si se izgubil?

Odpreš debato, vržeš kost za glodanje, potem pa izgineš, se mi zdi, da boš tudi tu kmalu izloèen, vsaj jaz te ne jemljem veè resno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Silvo



Pridružen/-a: Sob Mar 2008 23:57
Prispevkov: 19
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Èet Okt 16, 2014 16:16:56    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

flomaster,

Obièajno sta za prepir potrebna vsaj dva ? Jaka te je kar "napadel" ?
Ker žal ne utegnem prebrati vsega, kar se na forum dnevno napiše. (v povpreèju je tam 150 sporoèil. Èe si za vsako vzamem pol minute je to skoraj 2h. Toliko prostega èasa žal nimam) Sem šel iskat kaj se je dogajalo.
Avtor je sporoèilo res napisal brez glave in repa. Kasneje ga je popravil. Ker je bila v nadaljevanju vsebina popoln offtopic ga je nekdo od moderatorjev oèitno "kantiral"

V prilogo pa prilagam tvoje sporoèilo na katerega si oèitno "pozabil" da si ga napisal in si z njim oèitno razkuril Jako...

Tole sem sicer hotel Viliju napisat pod zasebno, ker nikakor noèem prati našega "umazanega" perila drugje, a žal pod zasebno ne gre dodajat pripon.



flumaster.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  flumaster.jpg
 Velikost datoteke:  84.34 KB
 Downloaded:  532 krat

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
flomaster



Pridružen/-a: Ned Jan 2014 21:23
Prispevkov: 53
Kraj: Kranjsterdam

PrispevekObjavljeno: Èet Okt 16, 2014 19:50:12    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Silvo, tisto zasebno sporoèilo od Jaka57 sem dobil v petek 3.10.2014 in sem ga sprva ignoriral. Ko sem na elektroniku videl tisto temo, za katero sem prvi del pripel tukaj, moj odgovor s citatom si pripel ti, sem pa napisal tisto, kar si ti pripel. Najprej je on meni teènaril na ZS, po 10 dnevih 13.10.2014 sem šele jaz napisal tisto, kar ti tukaj pripenjaš in tega odgovora Jaka57 verjetno sploh ni videl, ker sem jaz napisal odgovor, èez nekaj minut je pa tema izginila.
Meni je vseeno ali se strinjaš ali ne, èlovek je resno bolan, saj se vtikuje povsod, smeti po forumu in teži, da naslovi niso dobri, da ne odražajo bistva teme, pa take fore. Dajte ga za moderatorja, pa bo naredil red na forumu Razz ker ti nimaš èasa, Jaka je pa v penzjonu in ima verjetno èasa na pretek pa še tukaj naj pride delat red in bo vse urejeno, smrkavci bomo hitro banani, da bodo tastari imeli mir pred nami razvajenimi smrkavci.
Nisem jaz noben smrkavc, sem zelo uspešno zakljuèil srednjo šolo, študiram naprej, imam resne in konstruktivne hobije, tako da ne rabim modrovanja enega penzionista, ki ima preveè èasa in je povrh vsega še nekaj narobe z njim. Meni ni bilo z rožicami postlano v življenju, starša mi zaradi oèetove bolezni nista mogla nudit vsega, zato delam prek študenta priložnostna dela, zaradi pomanjkanja in finanène stiske sem vmes v sili razmer tudi pavziral študij, tako da lahko reèem, da imam precej težko življenje, pa se ne pritožjem zaradi tega, se pritožujem nad nekom, ki me obtožuje, da sem smrkavec, razvajenec in še kaj v tem smislu.

Da bo mera polna, mi je tukaj poslal v torek 14.10.2014 novo sporoèilo z naslovom: "Dete!"
Jaka57 je napisal/a:
Res si dete, da ga ni para ali drugaèe, glej ga, kaj mi je naredil Very Happy .
Oèitno si moten ti, saj potrebuješ nekoga, da ti drži "štango".

In seveda, v toèno tej temi, mi je avtor teme dal prav, saj sam naslov teme ne pove popolnoma niè. Toda jaz nisem šel jokat, kot malo dete, moderatorjem Very Happy .
Èe pa misliš, da se nikomur ne sme nièesar reèi, se pa prekleto motiš Laughing .

Sedaj pa hitro Å¡e tale ZS objavit Laughing .

Nisem in ne bom mu odgovoril na ZS, tudi tu mu ne bom odgovoril, napisal bom le to, da Jaka57 svoje obnašanje potrjuje in dokazuje, kako, pa razmislite sami in si boste ustvarili vtis.
Iz radovednosti me zanima, èe ste Jaka na elektroniku zaklenili, saj od ponedeljka ni napisal nobenega odgovora veè, po tistem njegovem izpadu
Jaka57 je napisal/a:
Veš kaj, po domaèe reèeno =bi se, naslov teme je tak, da rabimo stekleno kroglo da bi vedeli za kaj gre!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Spajky
moderator


Pridružen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Prispevkov: 239
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Èet Okt 16, 2014 21:27:18    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Ah, mislim, da se ni treba preveè sekirat, vržt zadeve èez ramo, ker zna bit nekomu všeè, ker vidi lahko, kako je doloèene osebke sprovociral in se naslaja ob tem in uživa .. Embarassed ..

Meni tudi npr. na ST-hu 10% postov pobrišejo in to v par minutah, èe komu moje mnenje ni všeè, dva moderatorja oz. en še posebno me zgleda ima na piki in vsaj preleti vsak moj post tam skoraj takoj, da vidi èe se mu zdi primeren za izbris. Jest se npr. ne sekiram zdavnaj veè, še posebej ker ST že zdavnaj ni veè tisto kar je bil (stara ekipa že zdavnaj ušla stran in so tam samo veèinoma sami neki novi klinci) ...

So minili davno èasi, ko sem se sekiral zaradi interneta ipd.; ignoriram ali nezahajam v èudne forumske teme ... imam druga posla kot si dvigat pritisk zaradi drugih Cool ... ni vredno omembe ... so pomembnejše stvari v življenju kot forumi, FB, Twitter etc ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 13:15:24    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Vidim, da je Jaka57 kar popularen, vidim, da ima oster jezik in vidim, da se res vtika nekam kamor mogoèe ne bi bilo treba. Ker si ne želim ustvariti napaènega mnenja, sem iz tega razloga pregledal ker precej odgovorov od Jaka57 na forumu elektronik.

Ugotovil sem, da je precej njegovih odgovorov v nekaterih temah res popoln offtopic, hkrati pa ima možakar še kako prav in se v mnogih primerih z njim popolnoma strinjam.

Žal je vse, kar ne sodi v temo offtopic in pogosto so to razna negodovanja in pripombe zaradi obnašanja, pisanja, napaènega naslova, ... in še bi lahko našteval. Spomnim se, da sem tudi sam vèasih na elektroniku kaj pripomnil, sicer dobronamerno (po mojem mnenju) ampak dejansko je vsaka pripomba offtopic, je pa takih primerov tako zelo veliko, da je zadnje èase na elektroniku uporabnega manj kot 10% vsega napisanega. Število odgovorov na dan je veliko, žal je od tega uporabnega bore malo in jasno je, da je moderiranje v taki situaciji težko, Po mojem mnenju bi lahko 50% odgovorov preprosto izbrisal in sploh nihèe ne bi opazil, seveda bi izbrisal brezvezne odgovore, ki ne spadajo tja in ki ne povedo niè.

No, ker na elektroniku ne sodelujem že eno leto in pol, me vse to prav niè ne briga, omenil sem le zato, ker ste se že lotili "prat umazanijo" in si nisem mogel kaj, da se ne bi oglasil.

Ane Silvo, tudi s tvoje strani so meni letele grožnje o banu in predlogi, naj se z moderiranjem ukvarjam nekje na drugem forumu Wink

Jaz sem paè tak, da brez dlake na jeziku povem in napišem v obraz, direktno, pa da omenim še to, kaj si je privošèil vaš glavni g. VolkD, ko je po forumu provociral kot Sraka (kot dr. Jekill & Mr. Hyde), saj si vsak lahko sam pogleda odgovore: Sraka = VolkD
Slišal sem govorice, da Sraka ni edini dvojnik in da imate vsi moderatorji podobne dvojnike, ampak to je vaša stvar, kar je pa naredil Darko s to Srako, mi pa nekako ne gre skupaj, bi si mislil, da je kaj narobe z njim, ampak on je preživel težke èase in težko okrevanje in na to gledam z rezervo, ampak imam resne pomisleke. Prvi mož društva, dvojna osebnost, po eni strani dober kot med, po drugi provokator, ... ne vem, no... Rolling Eyes

Forum elektronik sicer obišèem obèasno, preletim zadnje teme in z žalostjo ugotovim, da gre iz leta v leto samo navzdol, novi èlani se oglasijo ko nekaj rabijo, potem jih ni veè na spregled, stari èlani se pa nekateri obnašajo kot stare babe in klepetulje, vedno veè debat je èisto izven elektro podroèja, zato me branje tega foruma ne privlaèi veè, sodeloval pa ne bom, ker ste me itak izloèili, zato me tudi na pikniku ne boste videli, èeprav so me nekateri èlani vabili naj pridem. No, èe bi se odgovorni za izloèitev opravièil, bi mogoèe premislil, tako pa NE, hvala.

Zakaj v tej temi tukaj še nisem naredil konca ali temo zaklenil? Preprosto zato, ker še ni prišlo do kršitve in predvsem zato, ker se bomo mogoèe iz tega nauèili kaj ni dobro in kaj se ne sme zgoditi. Neprimerne odgovore tukaj, èe se pojavijo, preprosto izbrišem, lahko izbrišem tudi samo kakšen stavek, tak, ki ne spada tja kjer je bil. Niè ne meèem v koš ali smeti, èe gre za drobnarije, jih preprosto izbrišem, naredim po svoji dobri vesti, tako kot mislim, da je najbolj prav in pošteno.

Obiska ne tem forumu je malo, sodelovanja še manj, vèasih tudi veè dni niè novega. Ugotavljam, da je v Sloveniji na splošno upadlo zanimanje za elektroniko ali elektrotehniko na splošno, enak rezultat je tudi po srednjih šolah, poznam iz prve roke.

Pogosto so obiski novih èlanov le toliko, da dobijo odgovor, pogosto se potem ne oglasijo veè, da bi se kdo zahvalil, je to že pretežko.

Tudi sam sem pred leti aktivno sodeloval na veè forumih, zadnje èase pregledujem le še bolj resne, tehniène forume. Želim si, da bi bilo tukaj na elektronu veè obiska in sodelovanja in èe se bo to zgodilo, prav gotovo ne bom dopustil, da bi prišlo do kaosa in neurejenosti, raje vidim da je manj in tisto urejeno.

@flomaster, objavljanje ZS naèeloma ni v redu že zaradi tega, ker naj bi bilo zasebno, ampak v tem primeru, glede na vsebino, ne bom odstranil ali brisal. Èe na ZS nisi odgovoril in se pustil sprovocirati je prav, ampak tisto na elektroniku ti je pa vseeno ušlo, to ni v redu.

@Tesla95, sprožil si tole debato, sedaj si se skril in se ne oglasiš veè, zakaj? No, tudi to ni v redu.


In Å¡e v razmislek:

Citiram:
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
Jaka57



Pridružen/-a: Èet Apr 2014 8:22
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 22:27:43    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Ne vem niti kje bi zažel, kakorkoli po vsej tej svinjariji, je mogoèe èas, da še sam kaj napišem, èe me že tožarijo Smile .
- glede @tesle95, sem mu že napisal v temi, v kateri je vse po vrsti, poleg ostalega, popljuval s pezdeti in ne vem še èim, zato ne mislim še enkrat tega razlagat,
- kar se pa @flomastra tièe, sva pa imela že enkrat konflikt, kajne flomaster, starèki in podobno, zato tudi sam uporabljam izraze, ki so primerni starèkom (dete, duda, nedonošenèek ipd...),
- ja @reber, se popolnoma strinjam, da je uporabnih odgovorov zelo malo, posledica tega pa je, da se teme vleèejo v nedogled in seveda zaradi tega zelo hitro izgubiš kakšen res pameten nasvet, rešitev,.....,
- in drži tudi to, da je lahko pri naših odgovorih marsikaj offtopic, toda obièajno ne odgovor v celoti, kajti kot takega ga je potrebno gledat, seveda pa se zgodi tudi to,
- torej, èe nekomu odgovorim, recimo na temo Arduino, da bi si lahko vsaj osnove prebral, preden gre delat copy/paste programa in mu potem pokažem na rešitev, odgovor definitivno ni offtopic,
- ja in lenuhov, kot sam pravim takim, ki se jim ne da odgovora poiskat, je ogromno, posledica tega pa je nepreglednost foruma,
- hm, oster jezik, ja, mogoèe, toda èe nekomu poveš kaj mu gre brez rokavic, je to to, èe je pa nekdo preobèutljiv, me lahko z lahkoto da na ignore,
- da sem napisal tisto, kar sem napisal v temi "Napajalnik 12V/500mA", sem pa že v sami temi razložil, ker dejansko tema s takim naslovom ne pove popolnoma niè, torej je bila že tema kot taka offtopic, zato pa je avtor teme tudi popravil naslov in seveda v temi nisem napadel flomastra ampak je bilo obratno, kot je že @Silvo omenil.

In seveda, nekaterim tudi sluèajno ni jasno kaj je zasebno sporoèilo, poleg tega pa jokanje po drugih forumih okoli nesoglasij na nekem forumu je pa itak popolnoma mimo, kar so @Tesli95 že nekje drugje poleg ostalega razložili.

@flomaster: branje ZSja je tako kot branje pisma, ki ga dobiš na svoj naslov, ko vidiš, kdo ga pošilja, ga prebereš ali pa strgaš in vržeš v koš za smeti. Toliko o teènarjenju Wink , ZS sem ti poslal brez teènarjenja, imaš pa nek kvadratek, ki ga lahko pri sporoèilu odkljukaš in vržeš v koš za smeti, tako kot zgoraj omenjeno pismo. Ampak otroški firbec ti ni dal miru Very Happy .
In èe že objavljaš ZS potem objavi vse, ne samo posameznih sporoèil ali izvleèke, kajti nekdo bo, na podlagi enega sporoèila ali izvleèka, dobil popolnoma napaèno predstavo, kot tudi pisanje tvojih osebnih tj. subjektivnih mnenj v množini, da ne omenjam tvojih psihoanaliz.
In seveda mi ne rabiš odgovarjat na ZS, saj si tukaj brez vsake potrebe že odgovoril Very Happy .
In zaboga, preberi si pravila foruma, kjer lepo piše, kakšni naj bodo naslovi tem! Pa preberi si v SSKJ kaj je obtoževanje, kajti, starèek je v pomenu obtoževanja popolnoma isto kot smrkavec, razvajenec in bistveno nekaj drugega kot idiot ali lepše napisano, motena osebnost.

In, ne se sekirat za mene, kot se jaz za tebe ne, še manj pa za tvoje otroštvo in zdajšnje življenje, že naslov foruma govori o èem naj bi tekel pogovor.
Ker si že radoveden kot dete, ne nisem banan in tudi ne vem, zakaj bi bil?
In pri vsakem uporabniku imaš možnost "ignore" in je zadeva rešena Wink .

In to je to!

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
potepenc



Pridružen/-a: Tor Sep 2012 20:17
Prispevkov: 43

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2014 11:44:01    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

@Silvo: 150 sporoèil po 0,5 minute znese 75 minut, veliko ampak daleè manj od 2 ur Razz

@Jaka57: imaš prav, eni res ne znajo izbrat dobrega naslova, eni ne znajo pisat, eni se vtikajo v vsako temo èeprav nimajo niè pametnega za napisat, eni pišejo offtopic, je potem èudno, da ima Silvo toliko dela?
Tudi jaz bom kmalu spadal med starèke v penziji in zato upam, da se ne bom obnašal tako otroèje kot se nekateri v tej kategoriji. Ne vem ali je krivo to, da je kar naenkrat preveè èasa.

@Tesla95: tebe bi moral pošteno pocukat za ušesa!

@reber: predlagam dopolnitev forumskih pravil o offtopicu in o vsebini zasebnih sporoèil. Vsi imamo e-mail naslove, zakaj potem komunikacija po ZS? ZS ponujajo precej anonimno sporoèanje in je zato bolj zanimivo tistim, ki želijo ostati skriti za svojim vzdevkom. Na ZS si lahko izmenjamo kontaktne podatke in potem komuniciramo direktno preko e-mail ali telefona, lahko tudi osebno.

@vsi, ki tole berete: Debatirajmo raje na strokovnem podroèju Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
tesla95



Pridružen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Prispevkov: 100
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2014 18:42:48    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

@reber

Res mi je žal, da se nisem mogel prej oglasiti. Imam polno dela (šolski elektro projekti), pa še èisto sem pozabil na tole temo.

Skratka, strinjam se s tvojim mnenjem, elektronik je res èedalje slabši in spreminja se bolj v sraèje gnezdo, kot pa v ugleden elektro forum. Veèina, kar se tam dogaja je: kreganje med èlani (še posebej stare srake vs. novi èlani, ki bi radi samo nekaj izvedeli, se kaj novega nauèili). Res mi je žal ampak, èe je vodstvo in veèina èlanov elektronika takih, kot npr. Jaka57, potem se sploh ne èudim, da zanimanje za elektrotehniko upada, saj še tistim, ki imajo zanimanje nihèe ne pomaga (v zameno za njihova vprašanja na elektroniku, se jih še nahruli in užali), potem pa niè èudnega, da ni veè zanimanja, èe je veè cepcev, kot ljudi, ki bi želeli pomagat zaèetnikom.

LP

@potepenc

Jaz pa mislim, da bi ti moral samo sebe za ušesa "pocukati".

PS: èe kaj ni jasno, paè drugiè podaj argumente, zakaj, kako, itd.. Lahko je reèi, kar si rekel, predpostavljam pa, da ne znaš niti razložiti oz. niti nimaš razloga, da si to napisal.

PS2: Kot, da si uporabniki ne morejo narediti poljubnih mail raèunov in še vedno ostanejo skriti...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 10:48:56    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Poglej Tesla95, stvar je taka: lahko ti je žal, da se nisi oglasil, izgovori sploh niso pomembni, bolj pomembno je, kakšen vtis smo si v tem èasu ustvarili...

Èe ti nek forum ni všeè, ker se ne ujameš v debati, ga preprosto ne obiskuješ in je stvar rešena, enako sem naredil tudi jaz in to na veèih forumih ne sodelujem veè, še berem jih le obèasno ali zelo redko.

Ne vem zakaj si se spravil na Jaka57, ko pa smo že ugotovili, da njegovi nameni niso bili slabi in še enkrat ponavljam, da se z njim strinjam na veèih podroèjih (preberi malo višje).

Mislim, da je tvoj problem to, da ne razumeš ali ne preneseš kritike, da ne razumeš heca (šale) in ne razumeš prispodob, tako kot npr "cukanje za ušesa" ki ga je omenil naš èlan potepenc in se sedaj brez posebnih argumentov vtikaš prav v ta stavek. Zdi se mi, da je tvoj jezik (prsti na tipkovnici) malo predolg in hitrejši od možganov. Kaj sedaj to pomeni, spet je nekakšna prispodoba: èe je jezik hitrejši od možganov, pomeni, da hitro nekaj reèeš ali napišeš, preden dobro (vsaj 3x) premisliš, kakšne posledice lahko nastanejo ali kakšno reakcijo bo to sprožilo na drugi strani. Ti in Jaka57 se nista ujela, med vama je dobro zabliskalo... nekako èutim, da bi se sedaj lahko bliskalo še med tabo in potepencem...

Uporabniki si lahko ustvarijo poljubno število e-mail raèunov in se potem poljubnokrat registrirajo na forum, ni problema, èe ne upoštevaš IP naslova. Statistika je jasna, veèina ljudi dostopa do forumov dan za dnem na enak naèin iz istega ali istih raèunalnikov in iz istega ali istih omrežij, kar pomeni, da vsak èlan dostopa na forum vedno znova z istim IP naslovom ali mogoèe nekaj IP naslovi. Internetni ponudniki po veèini dodeljujejo statiène IP nalsove oziroma jih dodeljujejo dinamièno ampak vedno isti naslov. Ne bom razlagal naprej, ker bi bilo offtopic, nima bistva s tole temo, omenil sem le toliko, ker si že odprl vprašanje v to smer in ti poskušam razložiti, da ni ravno tako, kot si misliš.
Moderatorji in administrator, lahko vidimo, s katerim IP naslovom si bil prijavljen na forum, ko si napisal odgovor, beležijo se vsi IP naslovi kadar oddaš odgovor na forum.
Primer: Èe nekdo na forum dostopa vedno iz domaèega raèunalnika, torej od doma in ima statièni IP naslov, bo ta IP naslov povezan s tem uporabnikom. Èe se ta isti uporabnik registrira na novo, spet od doma in kot nov uporabnik sodeluje na forumu in piše odgovore, bo ta IP naslov povezan tudi z novim uporabniškim imenom. Vodstvo foruma lahko pogleda IP naslov in forum že sam ponudi tudi prikaz vseh uporabnikov, ki so aktivno sodelovali s tem IP naslovom, tako da se takoj vidi, da je s tem IP naslovom povezano tako staro kot novo uporabniško ime, lahko tudi poljubno število uporabniških imen... kot si omenil prej.

Namera, da bi ali da bi lahko ustvaril poljubno število uporabniških imen je že sama po sebi sumljiva in ne kaže dobrih namenov. Dobro, v primeru, da si izloèen (ban) in še vedno želiš sodelovati, ni problema, èe kot nov uporabnik ne delaš problemov, te vodstvo ne bo izloèilo tudi èe ugotovi, da si kot oseba isti, si pa kot uporabnik drugaèen, ker si se spremenil, prevzgojil, izboljšal, poboljšal, ...

Èe seštejemo mnoge dejavnike, ki jih nek anonimni (lahko tudi neanonimni) uporabnik s svojim obnašanjem ali naèinom sodelovanja pokaže javnosti, si lahko ustvarimo razlièna mnenja o uporabniku, nemalokrat si lahko ustvarimo tudi oceno o verodostojnosti tega uporabnika, tudi strokovnosti in še marsikaj.

Vèasih se zgodi, da si èlani neke skupnosti, v tem primeru èlani foruma, ustvarijo napaèno mnenje o nekem uporabniku, ampak to je bolj redko, veèinoma si je vsak uporabnik sam kriv, èe se ga je prijel "slab sloves" ali "slabo ime", saj se to zgodi pogosto zaradi raznih osebnih nesoglasij, morebitnega žaljenja, osornega vedenja, prerekanja, ...

"Navada je železna srajca" pravi pregovor, zato se nek uporabnik obièajno hitro izda tudi èe nastopa z drugim, novim uporabniškim imenom, tudi èe si spremeni IP naslov, kar je dokaj enostavno, ampak navada, ta pa ostane Wink "Med vrsticami prebrano" pove marsikaj.

Dobronamerno predlagam, da se ne razburjate za vsak stavek, ki ga nekdo napiše in je mogoèe malo "žleht" napisano, dvignite prag tolerance in energijo usmerjajte v konstruktivna dejanja, ne pa v prepire.

_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
tesla95



Pridružen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Prispevkov: 100
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 17:44:12    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

@reber

Jaz nisem mislil in nikoli ne mislim niè slabega na forumu, ampak ker sem že dolgo žrtev teh "šal", me paè hitro razburijo in tudi tako "posmehovanja" paè ne sprejemam, kot dobronamernega, razen èe se èlan opravièi oz. navede, da gre za sarkazem.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 18:16:40    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Jaz verjamem in tudi vem, da ne misliš niè slabega, bolj pomembno je to, kaj si drugi mislijo o tebi na podlagi tvojega obnašanja in reakcij.

Nimam obèutka, da si žrtev šal in posmehovanja, imam pa obèutek, da zaradi tvojega razburjanja ogenj ne ugasne tako hitro, kot bi si želel, še veè, vèasih samo tli in se vname kasneje. Ko se boš nauèil ignorirati kakšne dvoumne šale in morebitno posmehovanje, bo to samo od sebe izginilo.

Kadar imaš obèutek, da se nekdo posmehuje, glej na to s èim bolj pozitivne plati in najprej pomisli, da gre za šalo, za hec in da nihèe ne misli niè slabega. Pogosto je tudi kritika dobronamerna in jo je treba jemati kot dober nasvet in pomoè, èeprav ti mogoèe taka oblika ni všeè. Èe bo presežena meja dobrega okusa, bom že posegel vmes in ukrepal tako, da bo najbolj pošteno za vse.

Ljudje smo si razlièni in stvari razumemo razlièno, se izražamo razlièno in se nahajamo v razliènih razpoloženjih. Morebitna nesreèna kombinacija teh dejavnikov vèasih pripelje do neljubih situacij. Strpnost in veèkratni razmislek pred reakcijo veèinoma prepreèi razne slabe situacije in dogodke.

Ne pogrevajmo neprijetnih dogodkov in se raje spominjajmo dobrih in tudi v prihodnje delajmo v dobri smeri Wink

_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
tesla95



Pridružen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Prispevkov: 100
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Èet Dec 11, 2014 00:19:08    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

No, kakorkoli, takega obnašanja s strani uporabnikov tukaj, na tem forumu nisem zasledil, medtem, ko je na elektroniku tega kolikor hoèeš, lahko pogledaš, èe ne verjameš... Preden so me izkljuèili, sem sluèajno pogledal v eno temo, ko je en zaèetnik v elektroniki spraševal nekaj, pa je takoj dobil nazaj, da je smotan-(milo reèeno) in, zakaj sam ne najde èesa, itd. Nekateri res ne dojamejo, da je forum mišljen za medsebojno pomoè, èe kdo paè èesa ne ve/ne zna, in potem uporabljajo forum samo za nadlegovanje.

Praviš, naj vzamem vse to, kot šalo - da ne boš mislil, da na zaèetku nisem, pa paè ni delovalo. Na zaèetku sem se vedno naredil, kot da je vse v redu, a še vedno nisem dobil pomoèi nazaj. Vedno je na koncu veè žaljivih postov, kot tistih, ki so dejansko uporabni. Redki so taki, ki so normalni, ostali pa, kot da gre za nek forumaški "texas".

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Èet Dec 11, 2014 12:51:27    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Saj ti pravim (pišem), da se iz neugodnega okolja, kjer se ne poèutiš dobro, preprosto umakneš, seveda èe ne gre drugaèe.

Kakšna je situacija oziroma vzdušje na elektroniku seveda dobro vem, sem bil deležen odstranitve, pred tem sem tudi dolgo aktivno sodeloval. Zadnje èase malo pogledam kaj se dogaja in vidim, da je vzdušje vedno slabše.

Forum naj bi bil res namenjen medsebojni pomoèi in še marsikaj drugega, tudi izmenjava mnenj, èvekanju, zabavi, delu, raziskavam, ... seveda odvisno od tega kakšne vrste je forum. Pogosto se dogaja, da mnogi uporabljajo forum za napihovanje svojega ega, še posebej èe so v vodstvu foruma in so "bog in batina" ...

Ker so forumi v privatni lasti, lahko lastniki delajo skoraj kar hoèejo, krojijo pravila in odloèajo kdo je dobrodošel in kdo je "za odstrel". Èe obiskovalec meni, da se mu dogaja krivica, lahko prosi za pomoè odgovorne, mogoèe se bo zadeva rešila. Èe se problem ne reši, lahko obiskovalec še naprej trpi domnevno krivico, mogoèe se bo rešilo samo po sebi ali pa se bo prilagodil okolju ali pa bo prenehal z obiskovanjem neprijetnega okolja. In nenazadnje je povsod tako, da se mora vsak prilagoditi skupnosti, kjer je in sodeluje, èe je temu že prilagojen, toliko bolje.

_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
tesla95



Pridružen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Prispevkov: 100
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Èet Dec 18, 2014 15:13:53    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Se strinjam. Navsezadnje se je najbolje umakniti, èe paè ne gre drugaèe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Druge diskusije, ni povezano z elektrotehniko Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group