Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

Electra I - modular electronics education KIT

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Projekti, èlanki, zbirka projektov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 31, 2014 15:07:48    Naslov sporoèila: Electra I - modular electronics education KIT Odgovori s citatom

Na internetu sem zasledil zelo zanimiv komplet, ki si vsekakor zasluži, da ga predstavim. Gre za izobraževalno igraèo, nekaj podobnega, kot je bila nekdaj igraèa iz Mehanotehnike z imenom "Dobro jutro elektronika".

Modularno sestavljivi elementi omogoèajo pregledno sestavljanje preprostih shem, zato je komplet primeren tudi za didaktiène namene. Žal komplet ni primeren za sestavljanje bolj kompleksnih vezij, tudi èe bi bil deležen veèjih nadgradenj.

Za kompleksna vezja so primerni tako imenovani arduino moduli, ki jih je v ponudbi na ebayu polno, seveda pa si vse to lahko izdelamo tudi sami.

Moj namen predstavitve Electra I je bil predvsem kot uvod v projekt, ki sem ga zaèel že pred nekaj leti in ga že uporabljam, razvijam naprej in izpopolnjujem. Projekt bo seveda predstavljen na forumu in bo kompatibilen z arduino in podobnimi moduli.

Podobno igraèo, kot je Electra so si zamislili tudi pri vellemanu in sliši na ime EDU01, bazira pa na prototipni plošèici in osnovnih elektronskih komponentah, zato je poceni, vsak ga lahko naredi in sestavi sam in ga je mogoèe nadgraditi po lastni meri in željah.

Izobraževalno razvojni komplet, ki bo predstavljen tukaj na elektronu, je še najbolj podoben mešanici vellemanovega kompleta in arduino modulov. Seveda je poskrbljeno tudi za zaèetnike, saj sem si zamislil in testno že sestavil precej osnovnih modulèkov, ki so namenjeni uporabi na testnih plošèah. Novi moduli bi nastajali po potrebi in željah in bi se jih razvijalo sproti, odvisno od potreb.

Prilagam pdf dokument, v katerega sem spakiral sheme, skice in fotografije projekta Electra I. V nadaljevanju te teme so dobrodošli komentarji na to temo. Ker je vellemanov komplet EDU01 zelo soroden, bom odprl tudi temo zanj. Elektronov izobraževalno razvojni komplet bo prav tako predstavljen v svoji temi.

Naj opozorim, da je nosilec avtorskih pravic avtor kompleta. Komplet Electra I je tu predstavljen za primerjavo in podporo avtorju, èe kdo želi kupiti KIT, lahko na internetu poišèe avtorja in ga tudi kontaktira.



Electra-I_instructables_indiegogo_elektron.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Electra-I_instructables_indiegogo_elektron.pdf
 Velikost datoteke:  691.63 KB
 Downloaded:  453 krat


_________________
Zasebna sporoèila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Projekti, èlanki, zbirka projektov Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povleèeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group