Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

Pomo pogostih vpraanjPomo pogostih vpraanj   IiIi   Seznam lanovSeznam lanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoilPrijava za pregled zasebnih sporoil   PrijavaPrijava 

POĹ TNI PREDAL G mail

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Raèunalništvo - splošno
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoilo
Amater40

Pridruen/-a: Sob Dec 2007 11:50
Kraj: PRIMSKOVO

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2012 09:49:22    Naslov sporoila: POĹ TNI PREDAL G mail Odgovori s citatom

Na drugem PC-ju sem vzpostavil G mail raèun (na novo in nov prejemnik),na katerem pa ne morem nastaviti stikov, saj opcija sploh ne obstaja. Prosim za pomoè kaj je narobe?
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo
reber
moderator

Pridruen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 23:34:05    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Ne razumem toèno, kaj bi rad naredil, saj dostop do google raèunov naèeloma ne dela nobenih težav na nobenem raèunalniku, težava utegne biti le pri poštnih odjemalcih aka Outlook Express in podobno.

Sam uporabljam 2 gmail naslova, vendar imam narejeno preusmeritev na moje naslove, tako da pravzaprav skoraj nikoli ne gledam pošte na gmailu, prav tako skoraj nikoli ne pošiljam preko web vmesnika gmaila, veèinoma direktno iz raèunalnika... in še nikoli nisem imel nekih posebnih težav z gmailom.

Zdi se mi, da uporabniki gmail poštnih predalov najraje dostopajo prek web vmesnika, kar pomeni, da na raèunalniku ne rabiš konfigurirat prav niè in tako dostopaš iz katerega koli raèunalnika, kjerkoli...

Amater40

PrispevekObjavljeno: et Apr 26, 2012 06:59:25    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

G-mail dela, samo znotraj aplikacije ne dela adresar ,sicer je adresar samo nima možnosti ustvarjanje stikov in ostalih map ki se jih da ustvariti, to je problem. Ne vem na koga bi se obrnil po pomoè.
LP
Nazaj na vrh
Amater40

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 16:22:13    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni, kot vidim forum spet deluje, lepo, saj sem ga kar pogrešal.
Prosil bi za pomoè pri rešitvi težave, ki se je pojavila pred nekaj dnevi, ne morem veè prenašati datotek v Gmail-u in tudi napisi doloèenih tipk so izginili.
Kaj se je zgodilo?
Nazaj na vrh
tesla95

Pridruen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 16:28:26    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Si pred kratkim delal kakšne posebne spremembe na raèunalniku, kar se tièe programske opreme?

LP
Nazaj na vrh
reber
moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 16:48:01    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Gmail ne uporabljam, imam sicer 2 naslova z narejeno preusmeritvijo na moj mail, tako da se le redko prijavim v gmail. Gmail torej uporabim le vèasih, za potrebe kakšnega testiranja in podobno, èe sluèajno moj mail ne dela. Pred nekaj tedni sem poskusil prek gmaila poslati bližnjice, pa ni šlo, ker bližnjice so lahko potencialno nevarne in jih gmail preprosto blokira.

Kaj toèno naj bi pomenilo, da ne moreš prenašat datotek, v katero smer?
Ali ne moreš prenesti datoteke, ki si jo dobil v mailu, na svoj raèunalnik ali ne deluje obratno, da ti ne moreš poslati datoteke nekomu?

Napisi doloèenih tipk? kaj to pomeni? da ni napisov na doloèenih gumbih na spletni strani gmaila?

Mogoèe bi pomagalo brisanje celotne zgodovine, brisanje piškotkov in podobnih zadev, gesla, obrazci, ... in ponovni zagon raèunalnika. Predlagam, da se v gmail prijaviš z enim drugim raèunalnikom in pogledaš èe problem ostane, da vidiš kdo je krivec: tvoj raèunalnik ali nastavitve gmaila.

Amater40

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 14:03:14    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Prijava v Gmail z drugega PC normalni dela,se pravi da je napaka v mojem PC-ju. težave so se pojavile ko je prejšnji teden veèkrat neprièakovano zmanjkalo el. energije.pri enem od ponovnih zagonov se je raèunalnik zagnal v biosu, ko sem to videl sem ugotovil da je v postavki System date napisan datum iz leta 2010 jaz sem ga popravil na pravilni datum, (morda sem tu naredil napako)in se je potem normalono zagnal in tudi pri nadaljnihnzagonih dela.
Ne morem prenesti datotek ki jih prejmem v meilu.
Manjkajo opisi gumbov( zbriši , pošlji ...prijavi vsiljeno pošto,...)
Poizkusil sem že z brisanjem piškotkov zgodovine,obnovitev sistema na èas ko ni bilo težav,ostalo delo z raè. je normalno, morda se bo še kaj pokazalo.
Poizkusel sem prilepiti Printscrin in mi napiše :
The Extension docx is not allowed
Nazaj na vrh
reber
moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 14:08:48    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Bom uredil, da se bo dalo pripeti še docx, trenutno mislim da je dovoljen le doc. LAhko shraniš kot doc in pripneš, lahko docx zazipaš in pripneš, še bolje pa bo, èe posnetek zaslona shraniš kot jpg in pripneš Wink
Amater40

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 14:25:12    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Prilagam še sliko zaslona.

2014-02-11 14.20.02.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  2014-02-11 14.20.02.jpg
 Velikost datoteke:  418.75 KB
 Downloaded:  606 krat

Nazaj na vrh
tesla95

Pridruen/-a: Tor Apr 2013 22:45
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 15:12:02    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Poskusi brskalnik na novo inštalirat.
Nazaj na vrh
Amater40

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 11, 2014 18:34:36    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Tudi to ne pomaga.
Nazaj na vrh
Spajky
moderator

Pridruen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 02:52:44    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Treba rešit tale dva problema najprej : poglej sliko še enkrat Exclamation

Treba nabavit prenapetostno zašèito in naredit varnostno kopijo sistema Exclamation za vsak sluèaj ...

A je mrežna kartica (ali port na router-ju) še cela ali je šla v veèna lovišèa na tem kompu s problemom ? Rolling Eyes

Amater40

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 09:04:07    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Je možno z kakšnim programom ugotoviti kje se napaka skriva?
Nazaj na vrh
Spajky
moderator

Pridruen/-a: Tor Okt 2008 8:20
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 09:57:08    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Idea Ker menim, da imaš Win7 (nisi povedal!) odpri preko start menija opcijo Run in odtipkaj CMD, da startaš komandno-linijski program, pol pa vpiši notri ping 173.194.44.18 (ali trace 173.194.44.18, oz. traceroute 173.194.44.18) in poglej, kje se ustavi! Tam je problem!

Èe se ti ustavi takoj (ni odziva oz. ne da èasa odziva v ms), je najverjetneje hardware napaka. Preklopi komp na drugi lan port modema/routerja in probaj ponovno (menjaj priklope obeh kompov za test - eliminacija problema!), tako boš videl, èe je "modem" ponudnika cel.

Probaj medseboj zamenjat Lan kabel med obema kompoma in spet probaj! Èe spet dela samo neproblematièni komp, ti je najverjetneje šla mrežna kartica oz. èe je integrirana na matièni plošèi, je znalo poškodovat tudi mama_plato ali napajalec in se bodo verjetno obèasno v bodoèe dogajale nerazložljive težave, katere tudi reinstal Winsov in browserja ne bo odpravil Rolling Eyes ...

Da se preprièaš tudi, da ni software problem, si na drugem kompu zDL-aj kakšno LIVE CD Linux distribucijo, zapeci na CD in "ga zakurblaj" na problematiènem kompu. Primer : https://www.linuxliteos.com/download.html ... da vidiš, èe internet dela ko ga nastaviš (nastavitve enako kot v Win) ...

Exclamation Èe ne bos uspel rešit problema, poišèi pomoè "lokalnega Guruja" kje blizu tebe, pa je
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo Obii avtorjevo spletno stran
reber
moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 11:39:02    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Tole zgleda kot win98 ali winXP z obièajnim videzom 98 ali kako se že temu reèe (non telebajsek desktop).

Ali deluje mrežna kartica, je možno hitro ugotoviti, èe je karkoli na omrežju, kar bi lahko videl, lahko tudi dostop do routerja na 192.168.1.1 èe ima tak IP, èe ne paè drug naslov, odvisno od routerja. Tudi to ne vemo, èe druge spletne strani delajo ali ne, verjetno da ja, ker èe ne bi omenil in je mogoèe problem samo v gmail-u.

Tako mimogrede bi omenil, da se posnetek zaslona preprosto naredi s tipko PrtSc (print screen) obièajno je desno od tipke F12 Wink s tem gre posnetek zaslona v odložišèe (clipboard) potem pa lahko kar v slikarju (paintbrush, MSpaint) shraniš sliko v jpg Wink

Linux live CD je dobra in uporabna opcija za testiranje hardwarea, tudi jaz priporoèam Smile

Amater40

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 18:51:17    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Problem je rešen,da pojasnim napako,kot sem že napisal da se je camp(ob zagonu )samodejno zagnal v bios-u in da sem popravil datum sem ga tudi jaz napaèno napisal za en mesec, kako sem to ugotovi: danes sem posnemal zaslonsko sliko jo shranil v slikarju, ko sem jo iskal med slikami jo nisem našel z današnjim datumom,našel sem jo po imenu in videl da je datum napaèen za mesec dni, vsa dejanja sem prekinil in šel pogledati v bios kaj piše in res je bila napaka popravim in sedaj normalno dela. upošteval sem vaše nasvete in preveril stanje in ni bilo upeha.
Napaka ki se ne zgodi pogosto, morda bo to še komu prav prišlo.
Uporabljam Windows XP. Upam da se ne veselim prezgodaj.
Zahvaljujem se vam za pomoè in prijaznost.
Lp
Nazaj na vrh
potepenc

Pridruen/-a: Tor Sep 2012 20:17

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 20:58:04    Naslov sporoila: Odgovori s citatom

Kakšna banalna napaka in kako pogosto na to sploh ne pomislimo. Nekoè sem imel problem z antivirusnim programom, je stalno nekaj javljal, da je out of date in noben update ni pomagal, potem pa vidim, da je datum natanko 1 mesec naprej smajli_kladivo
Nazaj na vrh
Pokai sporoila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Raèunalništvo - splošno asovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski as
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne more pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlee datoteke v tem forumu