Kazalo po www.elektron.si forumu www.elektron.si

 
 Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
   recentZadnjih 20 razprav  Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PodjetniÅ”ka ideja - iÅ”ĆØemo sodelavca

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Mali oglasi - PODARIM, MENJAM, IÅ ĆˆEM
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Startups



Pridružen/-a: Sob Feb 2014 21:35
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 15:17:17    Naslov sporočila: PodjetniÅ”ka ideja - iÅ”ĆØemo sodelavca Odgovori s citatom

Živjo,

smo podjetniŔka ekipa, zenkrat jo sestavljamo trije Ŕtudentje. Imamo idejo, za ketero pa nam manjka nekdo z znanjem elektrotehnike - izdelava merilne naprave. Gre za merilec telesne sestave, kakrŔnega ponavadi najdemo v osebnih tehtnicah, ki bi se priklopil na pametni telefon.

Z ekipo smo se prijavili tudi na startup program MSTART - http://www.geekhouse.si/sl/program-master-startups , kjer smo med 10 izbranimi ekpiami, ki bodo v programu. Tega se lahko po želji z ekipo udeležuje tudi nov clan.

Z delujoĆØim prototipom, bi projekt objavili tudi na eni izmed platform za množiĆØno financiranje (kickstarter, indiegogo,..).

Ce te sodelovanje pri projektu zanima, ali pa imaŔ Ŕe kakŔno vpraŔanje, nas kontaktiraj.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 20:30:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdi se mi, da bo znanje elektrotehnike v tem primeru premalo. Navaden elektrotehnik Ŕe ne bo znal narediti povezave s pametnim telefonom.

Verjetno se priĆØakuje brezžiĆØna povezava na pametni telefon?
Merilna naprava, ki se bo sposobna povezati s pametnim telefonom bo potrebovala tudi nekaj lastne "pameti" (mikrokontroler).
Da bo zadeva v celoti delovala, bo treba spisat software tako za merilno napravo, kot aplikacijo za pametno napravo: telefon, tablica, ... ki bo android ali "objedeno jabolko"

PomoĆØ lahko ponudim na podroĆØju hardwarea, pa Å”e to ne v celoti. Da se Å”e kdo pridruži, bo treba precej veĆØ natanĆØnih podatkov, tudi to, ali je sploh kaj narejenega ali gre zgolj za idejo, za katero se mogoĆØe sploh Å”e ne ve, kako bi se jo lotili.

Zaenkrat je tema v malih oglasih, ĆØe debata konstruktivno zaživi, gre kasneje lahko v projekte.

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Startups



Pridružen/-a: Sob Feb 2014 21:35
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 17:32:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Produkt bi moral biti ĆØimbolj cenovno dostopen, zato dajemo prednost ideji z žiĆØno povezavo (direktn priklop na telefon). Zaenkrat Å”e ne vemo kako majhen bi lahko bil merilec, zato bomo o naĆØinu povezave premislili, ko bo to znano. V ekipo bi se povabilo tudi programerja. Projekt je zaenkrat ideja, se pa aktivno dela na njej in iÅ”ĆØe ekipa. Zaenkrat potrebujemo nekoga z znanjem elektrotehnike, ki bi znal sestaviti prototip merilca, ki bi meril bioelektriĆØno impedanco telesa in s pomoĆØjo programerja povezati napravo s pametnim telefonom. Nato bi na vrsto priÅ”le meritve in testiranja s pomoĆØjo laboratorija za kineziologijo na DIFu. Z delujoĆØim prototipom bi nato poiskali investitorja, predvsem s pomoĆØjo crowdfundinga (kickstarter, indiegogo). V ekipi priĆØakujemo nekoga, ki bi sodeloval za delež v kasnejÅ”em podjetju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 18:03:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, torej obstaja Å”ele ideja in vi kot managerji iÅ”ĆØete sodelavce, ki bodo namesto vas naredili projekt. Zanimiv pristop, ni kaj, ĆØe bo le delež, oziroma plaĆØilo temu primerno, potem v tem ne vidim niĆØ spornega. Pogosto je tako, da tisti, ki se razume na tehniko in programiranje, nima ne veselja in ne izkuÅ”enj z managerskim delom projekta. Vsaka dobra ekipa je sestavljena iz ĆØlanov razliĆØnega profila, kar se mi zdi v redu, pod pogojem, da so stvari jasne in nedvoumne in da se morebitne nove sodelavce s tem seznani že takoj na zaĆØetku.

Kar se tiĆØe hardverskega dela, naj bi po vaÅ”em elektrotehnik-elektronik sam razvil željeno napravo v celoti, tako merilni del, kot komunikacijski del. No, komunikacijski del bi lahko razvil v sodelovanju s programerjem, ki bi naredil tudi aplikacijo.
Za razvoj merilne naprave bo treba poznati naĆØin delovanja in naĆØin merjenja, gradiva o tem najbrž Å”e nimate zbranega, vejetno se priĆØakuje, da bo novi sodelavec to znanje prinesel s seboj?

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
start



Pridružen/-a: Ned Sep 2008 18:39
Prispevkov: 55
Kraj: Å kofije-Koper/ViĆØ-Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 18:28:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@reber a ni tako vedno?
Ekonomisti ali družboslovci najdejo tržno niÅ”o in kot pastirji zberejo ovĆØice (delovno silo, ki dejansko poganjajo celotno zadevo) na kup in z dobro reklamo zacvetijo na Kickstarterju, Indiegogo, itd.
ƈe se pastirji zavedajo dodane vrednosti delovne sile, potem je zelenja dovolj, da se napase celotna ĆØreda, tudi pastirji. ƈe ne, pa seveda ĆØreda pocrka, pastir pa zbere novo ĆØredo.

Projekt je zanimiv in ga je vredno spremljati.
Morda bo pa le kaj iz tega in bo tole zraslo v Å”e eno odliĆØno start-up domaĆØe podjetje (poznam eno, ki deluje na podobnem podroĆØju kot vi. Vendar se je tam zbrala ĆØreda sama, kasneje so si poiskali pastirja).

Kot je reber dejal, tole je ogromno dela za enega elektronika. Morda bo porteben par ali mala skupina. Vendar je danes težko najti prostovoljce, ki bodo zabili kar nekaj ur v projekt brez garancije poplaĆØila.

_________________
Lep pozdrav!
Aljaž T.
www.elektronika-start.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Startups



Pridružen/-a: Sob Feb 2014 21:35
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 22:18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako je, zaenkrat obstaja Å”ele ideja. V ekipi mimamo znanje managmenta startup-ou, prava intelektualne lastnine,trženja 3d tehnologij- hitro prototipiranje, industrijskega oblikovanja, grafiĆØnega dizajna in foto-video produkcije. ZamiÅ”ljeno je da se delež deli med ĆØlane po enakih delih kakor tudi delo in se strinjam, da je to potrebno doreĆØi takoj na zaĆØetku sodelovanja. Nekaj gradiva je že zbranega in delamo na raziskavi ĆØeprav je za marsikaj potrebno imeti elektrotehniĆØno predznanje. ƈe koga bolj podrobno zaima lahko na mail poÅ”ljemo tudi nekaj pfd datotek. V naÅ”i ekipi vsekakor ni nobenega pastirja, ki bi izkoriÅ”ĆØal ovce, ĆØe je tako v ostalih startup projektih pa sam nemorm reĆØi. Zaenkrat nihĆØe nebi imel niĆØ od tega, drugaĆØe žal negre saj nimamo nekega kapitala s katerim bi plaĆØevali za delo. Prav zato iÅ”ĆØemo nekoga, ki ga to podroĆØje veseli in bi delal z veseljem. Mislim da je vsako delo- ĆØe je opravljeno dobro veliko vredno tudi npr. dobra reklama.
Res je kar težko najti prostovoljce in smo takoj za da se najde par ali mala skupina. Zagotovo bi moral negdo naÅ”tudirati tehniĆØno stran izdelave mislim pa da je literatura za to precej dostopna saj take oziroma podobne naprave nahajajo v vsaki malo dražji tehtnici.

Hvaležni bomo ĆØe nam boste pomagali s predlogom kako bi na vaÅ”em podroĆØju razdelili delo in tako lažje naÅ”li koga ki bi bil pripravljen sodelovati in sestaviti malo skupino. Zaenkrat imamo nekoga ki bi lahko naredil sklop Ā Bluetooth Low Energy povezave naprave z Android/iOS napravo.

Zaenkrat hvala za odgovore,
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
moderator


Pridružen/-a: Pet Nov 2007 8:00
Prispevkov: 2149
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 22:36:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdi popolnoma logiĆØno, da te stvari potekajo nekako tako, kot je bilo predstavljeno. Kdor gre v sodelovanje, bo paĆØ vložil svoje znanje, ĆØas in trud in ĆØe zadeva uspe, lahko priĆØakuje plaĆØilo ali dobiĆØek. Vse prepogosto se dogaja, da ljudje preveĆØ priĆØakujejo, Å”e posebno plaĆØilo in to v ĆØim krajÅ”em ĆØasu. Sam se ukvarjam z razvojem in predobro vem, da je najprej treba vložiti ogromno ĆØasa in tudi nekaj sredstev, projekt lahko uspe in se poplaĆØa z dobiĆØkom, lahko slabo uspe in komaj pokrije stroÅ”ke, lahko je tudi minus. ƈe je dobiĆØek slab in komaj pokrije stroÅ”ke, prepogosto pozabljamo, da je znanje, ki smo ga pridobili z razvojem tudi nekaj vredno in ga je mogoĆØe vnovĆØiti nekje drugje, mogoĆØe pri drugem projektu.

Z moje strani bi lahko priĆØakovali pomoĆØ in sodelovanje na podroĆØju hardwarea in klasiĆØne analogno digitalne tehnike, pri mikrokontrolerjih in programiranju pa žal ne morem pomagati. Za lažje vodenje projekta lahko ponudim tudi prostor na forumu, lahko ustvarim namenski podforum in ustvarim skupino uporabnikov, ki bi imela ekskluzivni dostop do vsebine in debat, nekakÅ”en zaprt krog, neviden in nedostopen za vse ostale.

_________________
Zasebna sporoĆØila sprejemam na e-mail
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
start



Pridružen/-a: Ned Sep 2008 18:39
Prispevkov: 55
Kraj: Å kofije-Koper/ViĆØ-Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 22:54:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZaĆØeli ste dobro. Verjetno bo najbolje, da se skupini pridruži kakÅ”en Å”tudent elektronike. Kot ste dejali, ni vse v denarju, s takim projektom si vsak ĆØlan skupine uveljavi ime na svojem podroĆØju in je to potencialna pot do denarja.
_________________
Lep pozdrav!
Aljaž T.
www.elektronika-start.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.elektron.si forumu -> Mali oglasi - PODARIM, MENJAM, IÅ ĆˆEM Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Da, lahko povlečeš datoteke v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group